Jump to content

aferi

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от aferi

  1. Здравейте, колеги. търся преден десен калник от Audi A6 C5 2003г. (Фейс) Цвят светло сив (сребрист), както и подкалника.
  2. Наистина да ги таковам... Преди да започне да мига чека бях свикнал с мисълта, че тези 220кс са само по талон. И понеже е асматик не очаквах, че може повече от това. А се оказа, че има потенциал в това кошле. Дори взе да ме радва, все едно съм си взел нова кола.
  3. Здравейте, колеги. Ето го и моят резултат. Моят майстор ме посъветва да свалим само долните 2 катализатора и да заменим с резонатори, защото при горните е прекалено висока температурата и нямало да издържи никакъв материал, а и вероятно не му се и занимаваше да сваля цялата генерация. Цялата манипулация ми излезна 200лв на майстора за резонатори и труд. Единия беше раздробен и почти изцяло запушен, а другият имаше още малко живот преди да излезе през трабата... Успях да им взема 600лв, а резултатът е повече от добър. Колата буквално излетя. Толкова динамична не е била никога, дори когато я купих. Средният разход седеше около 12.7 - 13.1 на борд компютъра, а днес ми падна до 9.4 (всичко това е извън града). Чека не премигва и силно се надявам да не се налага да свалям и горните след време. Благодаря на всички за отделеното време. Отново благодарение на форума успях да науча нещо ново. Защото всички квартални майстори ме убеждаваха, че проблемът е в запалването, а не в катализаторите. Но се оказа именно в тях. Ето и няколко снимки преди и след интервенцията. Колата се кара на газ и се надявам да няма проблем с опазването на околната среда и при преминаване на ГТП.
  4. За ГТП си прав, колега. И аз обичам всичко да е, както си му е реда. Колко пари ти излезна цялата манипулация и всички ли катализатори смени или само запушения? П. С. И аз ще пиша, щом оправя проблема. Поздрави
  5. Здравейте, колеги! Имам същият проблем с пропуснато запалване на банк1, 1,2 и 3 цилиндър. Предполагам, че и при мен става дума за запушен катализатор. Задължително ли трябва да се смени с др? Или може като при дизел само да се изкорми...? Ако сваля всички дали ще ми набие някоя грешка? Благодаря предварително!
  6. Благодаря за съвета, колега! Обадих му се, много е точен, но не прави тип троник. Ремонтира мултитроник и с-троник. Май ще се кара в Джемини в София. Ще търся платформа от Плевен до София...
  7. Благодаря ще ги попитам. В неделя се връщам при колата и ще проверя. Звънях тук там... В Джемини ми обявиха цена за ремонта 2000 - 2400 лв, срок на ремонта 5-10 работни дни и 1 година гаранция / 20 000 км. Звънях на Кольо от София, същата оферта. Намерих друга кутия за 400 лева, но с др код, от А4 отново 3.0 и куатро. Ако имате още предложения ще се радвам да ги чуя. Благодаря.
  8. Здравейте, колеги. Не съм редовен във форума, та предварително се извинявам ако има подобни теми, които съм пропуснал да прочета. Към проблема... Онзи ден на влизане в гр. Плевен спирам преди кръговото с моето Audi A6 C5 3.0i (ASN) quattro, след което отпускам спирачката и колата не помръдна. Пробвах задна, леко ритна и нищо, след това на S започна едва едва да се движи, все едно тръгна на по висока предавка. Светнаха всички скорости. (авариен режим) Изминах разстояние около 5км до вкъщи и там я оставих. На другият ден ми направиха диагностика. Ще приложа снимки от грешките по-надолу. Та въпроса ми е къде да намеря читав майстор, който да погледне и отремонтира моята кутия? Имате ли идеи какво може да се е случило? И колко горе долу излиза подобен ремонт? Дава ли се някаква гаранция след ремонта и каква? П. С. Колата и кутията се поддържат редовно и винаги навреме. Кутията е на 55 000км след обслужване с оригинално масло ZF и никога не е създавала проблеми. Телефона ми е 088 7 152 000 - Иван Апостолов Благодаря предварително!
  9. Добре, колеги. Кой бензин да търся? 2.8 добър вариант ли е? Търся приличен вървеж и приличен разход... П.С. Отзиви за автомата?
  10. А6? За А8-ца мога да си позволя само старата до 2003 год. Заслужава ли си инвестицията или по-скоро не?
  11. Карах една такава А8-ца и много ми допадна... Какво да си търся тогава? По-новата предполагам още по-скъпа поддръжка 4.0TDI? Други мнения и препоръки?
  12. Здравейте, колеги! Насочил съм се към Audi A8 (старото), но не знам какъв двигател да търся? Държа да е с всички възможни екстри за модела и да е от последните години, да е дизел, автомат и quattro. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11375720070747313&f1=details&slink=3slqms Като тази Предлагаха ми 2.5TDI, но незнам кой е по-здрав 2.5 или 3.3TDI? Скъпи ли са за поддръжка? До 10 000 лева ще ме оправят ли за това, което търся? Всякакви мнения и препоръки ще са ми от полза! Благодаря!
×
×
  • Create New...