Jump to content

Patrokal

Members
  • Мнения

    76
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Patrokal

  1. Лявата я свалям без откачване на буксата, но опира едното маркуче отдушник и изисква повече сръчност за да не се налага втори опи . Ако спазваме правилника за движение в РБ, обикновено се минава без или с една смяна докато сме собственици на автомобила.

    За да не се налагат непланирани интервенци, може да се подменят превантивно при обслужването на двигателя ;)

  2. 200 кинта за нещо което може да не потрябва, а ако потрябва се ползва един, два пъти за 10 години..., оставам без коментар. При това е с електроника която, може да дефектира и кондензатори с живот не повече от 10 години. Само на мен ли нещо не ми се връзва калкулацията. Както писа по-горе колега: "стартиращи кабели в багажника", тук съм за с двете ръце.

  3. Средния живот на старова батерия е 3-8 години при редовни пролетни и есенни дозаряди с оптимални напрежение и ток, обаче на повечето хора не им се занимава. Всеки си познава автомобила и веднага усеща когато батерията започне да издъхва, но никой не обича да плаща за нова и стигаме до тази тема.

    Изключение прави внезапната смърт на някоя клетка.

    Не забравяйте че акумулатора е консуматив!

  4. Вероятно окислени букси или протрит(прекъснат) кабел за индикатора на накладките. Схемата работи на затворен контакт. Отзад няма датчици, съответно няма и букси. Няма връзка между накладките и грешката ESP, която може да се дължи на доста неща, като: сензор за ускорение, някой от сензорите на АБС, модул за положението на волана, АБС модул, кабели, окис на букси и т.н.

    За да не се работи на проба/грешка при тия "дриги" се прави диагностика.

  5. 1. Дясната може отгоре но е доста трудно да си усучеш китката. Най-достъпно се сменява като свалиш подкалника, но трябва да вдигаш на крик и да свалиш гумата за да си осигуриш пространство. Ако си с два кулера само с демонтаж на бронята.

    2. Лявата, тъй като е във въздухозаборника на кулера и няма достъп до нея, се налага демонтаж бронята.

    3. Ако си S лайн, халогените се демонтират отпред и не се сваля бронята. Има клипове в мрежата.

  6. https://audibg.com/forum/index.php?/topic/201433-audi-a4-b7-аларма/page/2/&tab=comments#comment-2954518

    Под седалката е модула.

    Файл: conv sys моя/стр.9.

    Комфорт модула трябва да подържа осветление в краката и да се кодира накрая.

    Това са схеми за B7!

  7. Премахването е лично решение. Не е нужно софтуерно премахване. Добре е да има пластина от неръждавейка за да е сигурно че държи. Ако всичко е наред няма да пуши. Резултата можеш да провериш веднага с издърпване и запушване на вакуума и пробно кръгче.

  8. Освен грешката, компа отнема малко от мощността на двигателя. Преди да се яви някой да спори, да кажа че е пробвано и времето за ускорение 0-100км/ч нараства с около секунда при наличие на активна грешка! Пробвано на 2,5 ТДИ с автомат.

  9. 1. Да разясня. Тези коли имат и ел. радиатор, който работи при температура под 4,5 градуса мисля беше и тагава човек си вика, хоп оправи се.

    2. Прави се диагностика за да се види дали има клапа която не работи. Понякога дори и с адаптация се решава проблем с неработещ потенциометър на клапа.

    3. Ако си проверил всичко от препоръките на колегите и двете тръби които влизат в купето са горещи, те чака смяна на рядиатора. Самият радиятор се явява утайник на нечистотиите в охладителната система и с времето капилярите му се шунтират безвъзвратно. Промивки на радиатора помагат минимално и само за кратко. цената за нов радиатор е под 100 лв. а смяната е лесна. Педалите не се свалят.

     

     

     

  10. Крушките може да са здрави визуално но прекъснали/прекъсващи (високо Китайско качество :)). Честа причина да не светят здрави крушки са окислени фасунги.

    1. Взимаш един прибор и мериш дали изобщо има 12V и прозвъняваш крушките. 2. Отстраняваш окиса. 3 Можеш да опиташ и с раздвижване на крушката във фасунгата при сработена сигнализация.

    Успех.

     

  11.  Ако си сръчен, можеш да го отвориш внимателно и да ревизираш гумената мембрана и пружината. Няма резервни части за него.

    Има вероятност да си е в ред, а да има прекомерно голям разход на газове през сегментите и/или гумичките. Ако при работа на тихи като развиеш капачката за маслото, само "танцува" около мястото си, грубо казано си в допустим разход на газове.

    При мен беше ревизиран от "разбирач" и неправилно монтирана мембраната(прещипана).

     

    п.с. Нормално е да преминава и малко масло през филтъра и турбопътищата да са омаслени, при това турбината може да не държи и от нея да е маслото.

×
×
  • Create New...