Jump to content

NikolaG

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от NikolaG

  1. На моето табло отчита само задната врата, не е с голям дисплей. Проблема се оказа в спойките на бутоните имаше спукани, след започване всичко се оправи. Проблема е решен след презапояване на ключетата на плафона имаше спукани спойките. Благодаря на всички за отделеното време и съдействие.
  2. Сам каза, тъпо е и затова от тях започнах. Извинявам се но не схващам "фис" какво е и как с него да проверя копчетата на плафона
  3. Здравейте, извинявам се ако дублирам темата, но съм нов и не мога да се ориентирам. Имам следния проблем колата е А6 С5 комби 1.8Т куатро. при отваряне на вратите или багажника свети само предния плафон над огледалото. на плафона на задните седалки светят само малките странични лампички, които се задействат от допълнителните бутони. основните светлини,които се светват при отваряне на вратата или принудително от бутона "0" , "1" не работят така е и с плафона на багажното отделение. при отваряне на задните врати светва осветлението в краката, а при отваряне на багажника светва червената лампа на капака ,която случи за сигнализация. при демонтаж на всичките конзоли ми прави впечатление, че осветлението на задните седалки е захранено от предната конзола над огледалото. Прави ми впечатление, че при този модел никъде по вратите и гредите ни виждам бутоните, които евентуално подават сигнал за тези модули при отваряне на вратите. Ако някой има опит с подобен проблем моля да сподели.
  4. Оказа се изгорял предпазител - 80А, намира се под кората до лявата предна врата до лоста за предния капак. смених го и перките тръгнаха.
  5. Днес имах малко време и погледах но не видях този блок не можах да го намеря ако някой може да качи снимка ще е добре. Успях да замеря захранването на релетата и ми направи впечатление, че плюса, който трябва релетата да прехвърлят за да захранят перките липсва на клемата явно някъде има прекъснат кабел или бушон преди релетата на захранващия кабел на плюса. Ако някой има идея за предпазител на главния захранващ кабел да пише къде се намира. Всички останали "бушони" включително и трите релета си работят нормално.
  6. При мен имаше подобно тропане и се усещаше като луфт в кормилния прът променяше се при промяна на позицията на волана, а се оказа че е разхлабен болта рейката от дясната страна.
  7. Смених релетата и проверих предпазителите. При откачен куплунг на датчика на радиатора давам верига с мостче, но отново без резултат. Явно няма захранване до релетата ако някой има идея или опит с подобен проблем да помага.
  8. Здравейте днес си взех колата от бояджия и на път за вкъщи колата загря. Не се включват перките на радиатора, някой има ли представа кой бушон е за перките и дали има отделно реле за тях.
  9. Меря на клемите при откачен и закачен нагревател, проверих и кабелите в згъвката в маншона бяха със спукана изолация и си смених частичнов зоната на прегъване с нови. преди да ги запоя мерих и както бяха отрязани вътре в купето и там няма напрежение. Явно някъде в купето има прекъсване или между ключа и кабела има някакво реле, което се опитвам да разбера. Цитиране на предходен пост!
  10. Ами има два кабела бели с еднаква дебелина, такъв е и единия кабел отзад на стъклото. без да е включен бутона има напрежение само на единия, а като натисна бутона има напрежение и на двата кабела. Цитиране на предходен пост!
  11. Работи Бутона и на изхода има напрежение и нагревателят е здрав. просто от бутона до нагревателя не достига напрежение.
  12. Някой може ли да ми даде съвет къде се намира въпросната вакуум-помпа за централното заключване?
  13. Здравейте, имам следния проблем: Откакто застудя разбрах, че не ми работи подгрева на задното стъкло. Днес се занимавахпроследих кабелите минаващи в задната врата и установих, че веднъж вече са скъсвани и са сменяни частично проверихвръзките отново и всичко е наред в тях но до нагревателят не достига никакво напрежение. Направи ми впечатление, че като откача ключа той няма задържане в него има реле което включва само поднапрежение (когато колата е на контакт) от ключа има изходящи 12 в които някъде се губяти не достигат до стъклото. Любопитно е също че единият кабел на нагревателят е бял и точно такъв излиза от ключа на таблото, но другият е кафяв и не е масаи той идва със снопа кабели. има ли някакво реле между бутона и нагревателя или връзката е директна и от къде идва този кафяв кабел. Моля за схема или съвети . Предварително ви благодаря!
  14. Здравейте, Чувал съм че на някои скоростни кутии е възможно да се постави 5-та скорост от дизелова скоростна кутия тогава от първа до четвърта динамиката си я има а след това на 5-та не се усеща почти никаква разлика не знам дали този вариант е рпиложим за АСЕ и то при куятрото понезе там скоростите са изклюотелно къси 100км на 5-та си над 3000 об/мин.
×
×
  • Create New...