Jump to content

andrey mitov

Members
  • Мнения

    496
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от andrey mitov

  1. On 4/17/2018 at 11:22 AM, lemans77 said:

    Благодаря за инфото ! Тоест на 340к е нормално да харчи 10 литра на 10 000 ? А на мотор на около 200к нормата е до 3л. на 10 000 ?

    Тези семеринги и гарнитури на капаци на клапани за да се подменят какви пари ориентировъчно да си приготвя за части и труд ? По конкретно мотора е BBK . 

     

     

    .....ако е така, няма нужда да "сменяш масло" официално  - то си върви едно постоянно освежаване на маслото :)    

     

     

     

  2. On 12/10/2017 at 5:38 PM, yavor20v said:

    знаеш ли каква е грешката, дето изписва щото мисля че ми се случва същоттто, ама свети EVAP purge valve

    трия я и след 70-80км светва пак

    сори....  не чета често напоследък тук..  !    не съм запомнил каква грешка даде, само този от сервиза ми каза, че се променя 'потока на газовете' след монтажа на новия клапан и затова светва.  след чистенето не е светвало вече половин година и повече.

     

    за много години :)

     

  3. при мен след упорито светещ чек беше следното:

     

    1/първата версия след диганостика  -  " катализаторите - режеме, слагаме тръби и търсиме еди кой си да гаси софтуерно 2рите сонди"... 

    2/после друг деятел закачи газ анализатор и каза йок - не са каталиозатори, газовете са в норми

    3/ после смяна дебитомер и разни маркучи и тръбички (след тест с пушек машина)

    4/ тест на 2 те помпи в резервоара - РОДИХМЕ - едната не работеше.   = 600-700 лв мисля, че струваше този фамозен артикул....   вече година след това не свети.

    :bia:

     

     

     

     

     

  4. да, трябва да се адаптира, щото иначе се проявяват разни мизерии.  също така, доколкото си спомням, за съответния модел кола се препоръчват и определени марки/модели акумулатори. иначе 'запознаването' му с колата може да не е 100% успешно. 

     

     

  5. тоя фамозен клапан при мен беше почнал така да вие/хълца и т .н. (след като загрее колата) , та комшиите се показваха да видят кво се случва...  :)    

     

    след упорито мислене и предположения от страна на една плеяда авто деятели, включително неповторимия "КОКО от Малинова" (който каза, че това е щото скоростите са тотално заминали и му трябват поне 2 седмици и към 2500- 3200 лв, ако не и повече, за да реши въпроса :lupe:), се оказа, че сам открих как леко притискайки този чарк в работещо състояние, звука изчезва.

     

    след това на "собствен риск" риск купих един нов клапан за 44,90 лв ако не бъркам и за около 5-6 минути (сваляне и завиване на 2 винтчета)  драмата приключи...  след кратко каране светва чека, поради промененото движение на газове и не знам си кво, и има нужда да се изчисти грешката.

     

     

     

     

  6. абе гаранция йок........  просто на 7-8-10 години и съответните километри си ебава мамата...  най-добре, ако предния собственик е сменил максимално много неща по колата, щото ако до момента "е била супер здрава и не е имала никакви проблем" те всъщност предстоят за твоя сметка.

     

    за гумите може и да е така, а може и не съвсем - моята е взех с не толкова лоши и въпреки уж доброто й сервизиране от предния собственик - почти при всеки един модул/чарк,  изревал до момента (АБС, тампони на двигател, дебитомер, всмукателен колектор, датчици на накладнки, маркучи, връзки и още поне 4-5 неща), нямаше такъв, който да беше сменен като хората - всичко е било лепено, превързвано и изолирано да не свети евентуално.....    но това за да го видиш, трябва да разглобиш колата, преди покупка.. :)   после го разбираш, ако искаш да си я правиш и караш в добро състояние.  

     

    аз също се качвах в 2-3 варианта на Q7 за по 30-тина бона.....просто в сравнение моята ми се стори като наистина уникат и бързо ми мина нагласата, че за такива пари ще намеря нещо, по което да не следват камара разходи. просто за тия пари - явно толкова.

     

     

     

     

     

  7. On 1/31/2017 at 8:57 PM, yavor20v said:

    Добре ....Хубаво ше го сменя цялото масло, макар и да не знам къде все още....Възникна въпроса за машинната смяна, за която съм чувал че заради налягането което прави в кутията самата машина, може да преебе нещо там, защото не е създадена за такива налягания???

    Аз купих Редлайн

     

    привет,

    аз правих тая процедура в един сервиз в Дружба - http://airshox.eu/avtoserviz-airshox-eu/ ...   след машинната смяна, кутията се държи съвсем различно и превключва идеално.  напоследък беше започнала да рита повече, да се замисля и т.н.    Правиха промивка, смяна на консумативи и на маслото с машина.

     

    дано ефекта да не е само за месец де.. :)  

     

  8. колеги,

    един лек акцент за текуща кампания - чиста застраховка живот (и дълготрайна нетрудоспособност над 70% ) с покритие 30 000 лв.  цена - 36 лв на година.  

     

    няма спестовен елемент и е година за година, т.е. не е ангажимент за определен брой години, както спестовните или инвестиционните продукти.  чисто "каско" :)  - всъщност, ако се прави каско на колата за

    30 000 лв, плащаме към 2 бона на година, ако обаче става дума за живота ни - определено не сме сигурни дали си струва :hilezh: ...

     

    според мен е много добър вариант да се добави към спестовна полица, по която да кажем човек си внася пари за след 10-15 години и има покритие за 30 000 лв, с още 36 лв да си удвои засрахователното покритие - т.е. ако стане беля, семейството да получи 60 000  (да не се налага !.... )

     

    от 3-4 месеца са налични и инвестиционни продукти към Булстрад Живот - може да се избира между портфейли с различна степен на риск и съответно доходност http://www.bulstradlife.bg/onews.php?id=84.

    застрахователното покритие по време на валидността на полицата също варира според сумата на годишната вноска, която човек е решил да инвестира. 

     

    поздрави!

     

     

  9. опциите са - или повечко пари за нова кола, която поне около гаранционния срок да се държи прилично или някаква карана доволно (на 100-200 хил км в добрия случай), по която се почва едно по едно с времето....  това с доброто състояние с момента на купуване и прегледа в сервиз е доста относително понятие.   доза късмет винаги помага, но при 7-8-10 годишни коли няма как да не се почне с разни скъпи ремонти и смяна на части / модули и т.н.

  10. като се прави цялостно, ми се струва по-малък риска.....  виж, ако се боядисват отделни детайли е тънка работа......  нали виждате колко нови коли (на по 2-3-5 години) са като пано от различни нюанси на един цвят.....     в Авто Си също така ми се получи преди години, но после поне прелакираха цялата страна на колата, за да прелива по-незабелжимо между новобоядисаните детайли и старите, иначе си беше ебати кръпката (поне на сребрист цвят си личи гадно, ако не е направено)

     

     

     

  11. On 2/7/2017 at 0:19 PM, Nikosaul said:

    Мишо, разбира се, друг засега незнам да ги лекува S-tronic-ите.

     

     

    Питай и Райно.....той поне е реален образ, намиращ се в София и сервиза изглежда много читав, и все си мисля, че нямат нерешен проблем !  

     

    за митичния Мишо слушам от както ползУвам форума, дори с много 'връзки' успях да се сдобия с негов телефон......от 4-5 обаждания през годините с разни проблеми, затруднили други сервизи, никога не успях да чуя нещо по същество - т.е. винаги се оказваше, че "точно с тия неща не занимава"....  (неоткриваем на диагностика проблем и 10 сменени чарка;  въпрос по скоростната кутия, и още 1-2 явно съвсем незначителни дреболии....;)    )  иначе всички (дори и мой познат) казват, че е супер специалист.     

     

     

     

     

     

  12. ние имаме самсунг....не е лошо. ако няма големи прагове между стаите, още по-лесно.   за да не се върти като гламаво, е добре да не е претрупана стаята с маси, столове и т.н.... ама то па кво му е работа :) 

  13. ".....винаги думите са: никога при никакви обстоятелства няма да си купя Ауди! "    -   доста странно, кой знае какво им е в главите, но разни хора - разни идеали...

     

    " Каква трябва да е колата, че да е читава и как въобще мога да си подсигуря някакво спокойствие по това отношение?"   -   без пари - НИКАК :),   или ще ги дадеш в магазина за нова (и пак даваш по няколкостотин / хиляди за "оригинални" консумативи, докато е в гаранция или като нас - наливаш за поддръжка в дърта кола.  не е казано, че всяка година ще са 3-4 к, но не е изключено :)  

    целиш се в 2010 г модел, ама сега сме 2017 и горе долу като станат на тия години и 200-300 хил. км, се почва една подмяна на разни модули, системки и чаркове....   

     

     

     

     

  14. на моята кола ги тестваха с газ анализатор и са абсолютно в норма, т.е си функционират както е по идея. колата е на 300 хил. почти.  

    бях тръгнал да ги махам тогава, та за това ги гледаха, щото не било сигурно после кой как ще се справи със светещите индикации и дали има смисъл въобще....за сега карам с тях и не мога да кажа, че колата не върви.

  15. е и аз стигах винаги до предпоследната стъпка - откриват се, въвеждам тия пароли и пак дърво накрая....  после някой снесе информация, че с фабричния тел. модул в колата няма да стане и трябва да бъде сменен, за да се връзва със сегашните телефони. моята кола е 2003 г, а това го мъчих 2012 мисля...  от тогава съм сложил друга карта към която телефона ми е пренасочен 

     

  16. нормално е да си има 'регионални' особености, но това беше и моята логика като си правих застраховката преди време.  тук много хора са мнения, че точно па на тях нема кво да им случи :), ама пък правят такива полици в полза на децата, като алтернатива на детските влогове от преди време - пак им внасят периодично някакви пари за 10-15 годишен период (примерно до пълнолетие), но пък се ползва и застраховка + другите ползи през това време. дори и да стане фАл - застрахователната сума в края на периода ще бъде набрана от застрахователя в полза на детето, или пък изплатена в пълен размер, независимо колко си внесъл до момента..

     

     

     

  17. мерси, Тони !     :respekt:

     

    като всяко нещо - има си определена ниша и хора, които ги вълнува.  сега особено, при тия нулеви лихви в банките, не е зле да спестяваш и да имаш и застраховка в същото време, а пък има и доходност на края, която колкото и да е малка, е повече от банковата.  освен това внесените суми намаляват данъчната основа при облагане, а при някои хора с големи вноски това са по няколко хиляди лева спестени данъци..  особено важен момент за някои клиенти е, че сумите по полиците не подлежат на запори, съдебни и наследствени претенции и т.н...

    валутна застраховка със сугурност има :)   моята и на жена ми са такива (долари и евра) 

     

     

  18. http://www.cars.bg/c1907628

     

    пичове, моля да изкажете 'некои съображения' по тази кола - гледам, че като се коментира по снимки, разкривате разни тънки моменти и недоразумения, та да помоля и аз за мнения?  

    тука няма много избор на такива ретро екземпляри, а няколкото, които хващат око, пък бяха с ГАЗ............    

     

     

     

     

     

×
×
  • Create New...