Jump to content

makaveli403_7

Members
  • Мнения

    181
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от makaveli403_7

  1. Ще се въздържа от тъпи коментари но по темата ще кажа че тази кола е на 100% боядисвана отпред = най вероятно удар. Долната част на бронята на А4 е черна винаги. Гледам има доста голям луфт горе до между калника и капака от паседжерската страна. Чип = пържена = ремонти и по нататък. Това го казвам като гледам снимката. Колата естествено трябва да се види и кара. Дано съм помогнал.
  2. Всичко зависи от конкретния автомобил и трябва късмет. И мен ме гони тази решетка но ще видим какво ще изпадне, после ще . Аз обаче се познавам и мисля че ще се побъркам от мисълтта че нещо може да и стане на колата........ натрапчиви мисли...... Не мисля че само аз имам този проблем. Отностно А8......... и аз така си мислех и затова толкова се навих за А8цата, но подадох в търсачката на Мобиле.де да търси А8 2000-2001 година до 151PS и съответно "0" резултата. Истината е че с фейслифта конските сили скачат с около 30 на 2.5ТДИ. Който не вярва........ www.mobile.de Отностно отговора на колегата "PARI NEMA DEISTVAITE"...... прав е аванта изглежда по масивен.
  3. Колеги, според мен цените на българските коли са реални и се ръководят както навсякъде по Superschwake. Винаги ще има хора които искат 2х по висока цена за автомобила от реалната пазарна. За всеки влак си има пътници но както каза един колега по горе, "Реалната цена на автомобил е тази на която се продаде." и съответно се определя от пазара. Колите които се продават в БГ са докарани с цел "печалба". Цените на колите в Германия са същите но проблема идва когато нашите "герой" отиват там и купуват блъснати коли или кола на страшно много КМ...... говорим за 500000-800000км. Тези коли ги лъскат, пълнят с добавки, позачукват и избиват 2000лв ако имат много късмет. Те посто не могат да избият пари по друг начин освен да купят боклук. Вижте в мобиле.де . Задайте търсачката да ви показва блъснати коли и може да ги намерите същите в нашето мобиле след седмица-две "перфектни", карани от баба на по 136000 СУПЕР РЕАЛНИ км , и с крем цвят на Германско такси. Застрахователите може да оценят кола която струва 10 000лв на 50 000 и да я застраховат на 50 000, но в крайна сметка ще я платят по каквото пише в Супершвакето = 10 000лв. Истината е че в БГ сме изкупили най евтините коли от Европа и ги продаваме на цените на най скъпите.
  4. Колеги, много размислям защото 1.9ТДИ на Б7 е прекалено слаб според мен а и повечето екземпляри които виждам са ТОТАЛНО базови.........дори ляти джанти липсват . Вде повече се съгласявам с вас защото 1.9ТДИ 131 на Б6 е много по добър и за цената на Б7 се взима 6 скоростна и дори Куатро....... и пак ти остават поне 5000лв. Някой знае ли как точно става вкарването от Германия? Трудно ли се взимат временни номера? Как изглежда документа за собственост (талона)?......Като италианския ли е? Имам идея да се разкарам до там но никога не съм вкарвал кола а искам да си я взема аз от немеца. (Не че знам думичка немски но нали шпрехенват англииски) Тея идиоти от горубляне просто ме изумяват всеки път. В понеделник отивам до там да "поизплакна" очи с някое хубаво ауди и да се посмея на блъсканите бараки които продават 99% от тях и случайно попадам на едно черно 2000 А8 2.5 ТДИ със светла кожа........6 СКОРОСТИ......малката Навигация.......за 16000лв и на табелата пише 150КС. Гледах го, палих го, всичко точно, взимам му номера и се уговаряме да се видим на другия ден за тест драйв. Добре че видях в нета същата вечер че фейслифта на А8 е 179КС а не 150КС. Кажете ми как да им вярвам за произхода на колата като искат да ме излъжат с 5-6000лв за акциз още от началото. Представям си какво още и има на колата и за какво още лъже. Ако беше казал че колата е акцизна от началото щях да си пресметна нещата и можехме и да се разберем но ебаси отношението. Повече на горубляне няма да стъпя. Докато всеки се опитва да прекара другия тази държава няма да се оправи! Жалко.
  5. С удоволствие 2.0Т обаче е акцизна - 200 коня. 1.8Т може но трудно се намира. Ще пиша като започна да търся сериозно. За сега се ослушвам.
  6. Извинявам се за темата но както казах търсачката не ми работи. За Б8 няма какво да говорим. И двата варианта са страшни, но все още адски скъпи. Наистина сега се разтърсих из нета и има много оплаквания от този двигател. Ужас! Аз знаех че дизела излиза по скъпо на поддръжка обаче това не е човешко! Добре че пуснах темата! Не беше излищна........ отказа ме от 2.0ТДИ! Явно няма да се минава на дизел, а ми се искаше но не ми се иска да вися по сервизите и да се набивам с пари за ремонти на печката. Благодаря на всички за съветите!
  7. Мерси за бързите отговори. Аз се опитах няколко пъти да намеря нещо с търсачката но явно не работи, или поне за мен. Какви проблеми са имали 2.0ТДИ? На мен не ми се иска 1.9 защото мисля че ще е слаб за купето а отностно другите двигатели от не искам да давам пари на тъпата ни държава за акциз на поредната кола. Най вероятно избора ще е спрямо каквото читаво автомобилче изпадне но наистина комбито е по красиво. Седана малко ми прилича на мини А8 с поорязани фарове.
  8. Колеги, предстои ми купуване на кола живот и здраве другия месец и съм се спрял на А4 Б7 2.0TDI 140ps, но се чудя между седан или комби. Като гледам цените комбито е по евтино от седана. Не мога да си го обясня това но явно е така. Колата предполагам че ще бъде в черно освен ако не ми хареса страшно много някоя в друг цвят. Ето модела отпред: http://www.thecarconnection.com/images/gal...EFIMPUNJUZY.jpg Ето снимки на двете отзад: http://www.autofans.us/images/Audi/2006%20Audi%20A4%202.jpg или http://www.autofans.us/images/Audi/2006%20...0A4%20Avant.jpg Кое ви допада повече?
  9. Колега, карах доста години А4 АДР. Сериозни проблеми няма. Единствения проблем с който съм с сблъскал и колата не искаше да върви повече от Кадет 1.3 беше една пластмасова тръбичка под колекторите която е системата PCV - Positive Crankshaft Ventilation която всъщност изгаря маслените пари от картера. Струва 35лв в Автоплюс и не е философия да се смени но трябва да се свалят колекторите. Честа причина да не вървят добре АДР двигателите защото се чупи пластмасовата тръбичка и смуче въздух - бърка всичко. Стъпковите моторчета са нормален проблем при ВАГ но това с PCV системата бърка стъпковото моторче. Често сменяват стъпковото моторче и проблема остава. Като купуваш слушай да не дрънчи веригата от задната страна на двигателя - веригата не е скъпа но оптегача е скъп. (това вече става при 300000+ км) но за съжаление на нашия пазар това са км на 3 от 5 коли. Можеш да сложиш обикновенна газова но трябва да има клапан ако гръмне да не счупи дебитомера. Проблем от към газовата е че може да гърми от кабели, свещи и бедна смес. Кабелите са 150лв отигинални БОШ от автоплюс. Свещи..... за газова еднополюстни и по честа смяна. Инжекцион е по добре естествено. Над 3000 оборота са супер. При 1.8Т проблема с мудността го няма - върви страшно много но все пак има повече проблеми и разходи. Разход АДР: 12-14/100 градско и 8/100 извънградско бензин. На газ 14/100 градско и 10/100 извънградско. Не горят масло. Много добри двигатели. С една дума - RELIABLE! Няма да те остави на пътя. Това е опита ми с АДР. Успех в търсенето на кола.
  10. Имах същия проблем. Беше от едно "карданче" между волана и рейката. То се опипва под волана и доста лесно се разбира дали е в него луфта. Това се разбива доста преди рейката. Ако вече тропа при движение от долу са накрайници както каза колегата....... външни или вътрешни.
  11. На АДР ако не се лъжа имаше един оптегач на веригата и мисля че беше с пластмасов водач. Подобно на този е: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-Audi-A4...sQ5fAccessories Трябва да го погледне майстор който разбира (повечето дори не знаят че има верига дори). Това е най добре да се вземе от някоя автоморга ако е то защото иначе ново е цифра. Върти ми се в главата 60лв за веригата но не съм сигурен.
  12. Ако са тези чаркове горе на амортисьора те ще пукат като въртиш волана на място по скоро. При тях има едно като "насичане" на волана като завиваш. Ако не е затегнат болта горе на амортисьора може много лесно да се види, но то по скоро ще тропа. Провери да нямаш някоя счупена пружина. Аз преди години на едно Субару имах и ме побърка докато разбера какво тропа. Беше точно в основата и много трудно да се види. Ако е по слабо пукането може да е от накладки. Някоя може да задържа или някой майстор да си е оставил ръцете докато ги е слагал. (Звучи ми най вероятно) Последно може да е ауспуха ако допира някъде но не ми се вярва..... то пак по скоро ще тропа. Опитай да натиснеш/поразклатиш предницата на колата леко. Ако се появи пукането ще е по лесно да се намери като си отвън. Краен вариант и леко опасен: Отиваш на някой по голям канал и даваш леко напред-назад докато някой майстор е отдолу и слуша. Това е краен вариант защото е малко но работи. И аз не претендирам за награда. Дано да съм помогнал.
  13. Колеги сега ще ви разкажа как ми "смениха" ангренажа и ролката на А4 Б5 1.8 в Чирпан миналата година. Решихме един ден да отидем с приятелката до Чирпан, (тя е от там) за да се разходим. Всичко вървеше перфектно докато не си поговорих с баща и който имал някакъв приятел, който пък имал много добър познат да смени ангренажа на колата. Оставаха около 15000км до смяната но аз нали да попитам колко ще иска за работа. Отивам аз при майстора........той поглежда колата и започва да ме омайва какво е ангренаж, как било сериозно нещо и как обезателно трябва да се смени и т.н. Аз си мълча защото все пак знам кога е сменяван но все пак го питам колко пари ще иска за смяната.......той ми казва "Ми ся тя е много сложна, то туй е аУди......ми...60лв за работа" Аз го поглеждам......питам пак и той...ми 60лв. Оставям му колата супер доволен да сменява всичко и му давам 60лв. Казва ми да дойда след 4 часа като щял да отиде до Пловдив да поръча ангренаж и ролка от там (в Чирпан нямало части за Б5 а4) и ще бъдат към 30лв ремъка и 120ролката Както и да е. От тук започнах да се съмнявам за някъква простотия/цигания. Казах му изрично че искам да съм там когато сглобява колата да гледам какво прави и той каза ок. Обаждам му се след 2 часа и го питам какво стана. Той ми вика "Ми то в Пловдив също няма части........ще ми докарат от Стара Загора. Хубаво........вече се бях вбесил защото ми стана ясна работата но реших да видя какво ще стане. След още 2 часа отивам при него и го гледам "лъскав и чистичък". Питам го.......какво стана? Тои ми вика "Колата ти е готова, всичко е сменено. Беше прехвърлила един зъб и аз го оправих и сега ще върви много по добре." Тук вече ми кипват нервите........Питам го "Добре, дай ми старите части."............ Той се поизчерви и ми донесе от някъде едно пликче с ангренажен ремък от Пунто или миксер (при това скъсан) и един доста голям ЛАГЕР и ми каза че дава 50 000км гаранция за всичко!!!!!! Махам двете щипки на капачето на ангренажа и гледам лъскав ремък. Пипам го.......мазен.......целия намазан с масло и лъснат. Гледам ремъка 2х по широк от "стария" който ми беше дал. Питам го защо е по голям........той ми казва че е сложил "Спортен ремък"!!!!!! Вече почвам да крещя истерично.......и му казвам "Отивам до гараж където е светло и ще погледна ремъка. Ако си го сменил ще ти платя двойно и работата и частите. Ако не си го сменил ще се върна и няма да оживееш. " Тук той вече защочна да се вайка..........."Леле аз ще съм на загуба с пари. Какво ще правя.....набутах се с 200лв."...........Аз му казвам "Нали ти казах че ако си си свършил работата ще ти платя двойно бе какъв ти е проблема?!" Отивам в гаража на приятелката на баща и му показвам ремъка и на него. Тръгваме обратно да го убивам тоя "майстор". Отивам в тях.........жена му трепереща ми казва че е в Пловдив. Както и да е, вечерта не го намерихме и до 3 сутринта съм търкал масло от ангренажа. На другия ден в 7 сутринта жена му беше в нас с 60тте лева капаро и да се извинява. Където го докопам тоя там ще остане. Пазете се от тея сервизи и не си оставяйте колите без да сте там. Проверявайте сменените части и искайте старите обратно. Има всякъкви идиоти! И за бога не си сменявайте ангренажа в "Чирпан"! (Извинявам се че стана малко дългичка историята) Колега не мога да ти препоръчам сервиз защото се наложи да продам колата преди да дойде време за смяната.
  14. Извинявам се колега, явно те останаха за "Други".
  15. Колеги, от дълго време искам да пусна тази тема но просто нямах време до сега. Мисля че ще е доста полезна на всички! Коя Застрахователна Компания Избирате и ЗАЩО? Моля опишете за опита си със застрахователите. При коя компания да застраховаме?.......предимства?......недостатъци? Кои компании плащат щети най безпроблемно? На кои компании колите се крадат най малко? Кои компании плащат откраднати автомобили? На кои компании сервизите работят качествено и точно кои сервизи?! Кои компании дават актуална оценка на щети и т.н. Не искам това да се превърне във война на застраователите във форума.....просто искам хората да разкажат за опита си и да се позъветваме. Ако някой има статистиките на застрахователите за откраднати автомобили за 2007г да ги даде. Съшо така статистиките за изплатените щети през 2007г.
  16. Да, прави са колегите. Капака е от старите дори и ключалката и там дръжката да е от новите. Емблемите не са на място изобщо. Общо взето най вероятно някой я е "прибирал" отзад. По принцип колите блъскани отзад са блъскани и отпред. Онзи ден имаше 3 жени (нищо против жените шофьори) който пред зимния се бяха изпонатряскали верижно и се гледаха тъпо така че се случва. Този луфт го НЯМА фабрично и там няма липсваща лайсна.......тези лайсни ги има само на А6 и А8 фабрично. Има ги на някой Б6 А4. Волана наистина е зле. Ако няма сервизни документи и не говориш с европейския собственик както и със сервизите в които е поправяна колата най вероятно НЕ е на реални километри. Тези коли са на около 180-190000 минимум на тези години така че смятай. Сега има и коли на малко километри но какво печели тоя джамбазин ако купи А4 за 6000евро от немската бабка??? Рядко се срещат добри коли, а когато ги има цената си е "дебела" и съответства на състоянието. Кола на 200 000км реални е със ПЕРФЕКТЕН волан и с ПЕРФЕКТНИ педали и скоростен лост. Тези неща се скапват най често след 300 000км. Единственото изключение е ако е карана от жена с маникюр и тогава волана е като дран от котка (от опит от жената го казвам). Това "той много го е дърбал бившия собственик" или "Ми тя никога не е пускала волана"........Виждал съм аудита на по 350 000 км (имаше едно А3 на 350 000км тук във форума) което беше КАТО ново без драскотинка отвътре.........така че смятайте. Изтрит волан, скоростен лост и педали....изтрити цилиндри.....издухана кола........над 300 000км....... Не казвам че няма да върви до 700 000 но разходите до там растат експоненциално и това много от нас са го изпитали на собствен гръб заради КОРЕКТНИТЕ ТЪРГОВЦИ. НИКОГА повече няма да си купя кола от автокъща. Последната ми беше докарана от Германия и бях супер доволен......но не беше стъпвала при джамбазин.
  17. Хехе, не е ли по логично да е увиснала бронята отколкото да е по къс капака? Така не може да се каже нищо но 1 е ясно - не трябва да е така. Има нещо но трябва да се види каква е причината за процепа. Отиваш на канал, гледаш отдолу, махаш резервната гума, гледаш за "погългарявания" на ламарините и така. Минаваш с едно магнитче по ламарините. Поглеждаш боята дали не е на капки тук там..... да не е пребоядисвана. Оригиналната боя е гладка...... тук много малко майстори могат да боядисват така....... ако е пребоядисвана ще видиш боята под ъгъл като на много леки вълнички и също така по ръбовете на детайлите ще има капчици или някоя пластмаса леко боядисана. Можеш също да вдигнеш оплътненията тук там...не трябва да има разлика в боята под тях. Най накрая отиваш да и проверят геометрията (препоръчвам ти в Пан Сервиз на околовръстното - имат много добра техника и взимат 18лв за реглаж - повече от доволен съм от тях). Много са малко читавите коли в БГ но все пак има. Дори и да е имало нещо, това не означава че колата е за скрапа...... Да не забравяме че колегите на запад си дават колите почти без пари ако има съвсем лек удар а да не говорим за тежки и затова на нашия пазар колите са 90% такива. Ако някой има съмнения да пообиколи автокъщите на Т. Александров там към Люлин и в Горубляне и да види какви бараки оправят в задните дворове.......а пък какво се стоварва от автовозите им ....... Трагично е че трябва да плащаме добри пари за коли с по 3кг кит и 1кг нитове, като всичко се държи със свински опашки. Отваряйте си очите на 6, не се правете на разбирачи или механици а давайте 20-30лв за един преглед в сервиз....... иначе тези пари могат да ви струват хиляди. (Има си хора който разбират......нищо против.......евала ) Дано съм помогнал.
  18. Ако си с гъсто масло като 15в40/50 ще имаш същия проблем при студен старт. Просто идея.
  19. makaveli403_7

    Фарове за мъгла

    Колеги кажете каква е цената на фарчетата за мъгла в Интеркар защото си търся от доста време. Мерси.
  20. Колега аз имах подобрен проблем с газнене и беше от много въздух. Пробвай да намалиш въздуха който влиза във въздуховода някак. Аз имах една липсваща пластмаса която отива от филтъра до над радиатора............След като си намерих такава пластмаса (тръба) и я сложих колата гасне на газ. Махнах тръбата и всичко е нормално.
  21. Обикновенна газова си е супер. Аз съм с такава БРЦ от Германия някъде и е пушка. Няма да имаш проблеми и не е нужно да влагаш 1000лв за уредба. За разликата във вървежа......няма разлика между ГИ и обикновенна ако всичко е като хората настроено. Ако не те бъркат 500-800лв тогава слагай ГИ но няма да видиш разлика като цяло във вървеж или нещо. Не казвам че ГИ не са добри.....това се знае че са по добри за двигател и т.н. но който както си прецени. Разликта е в парите. Колата и в двата варианта ще върви ок на ГАЗ. Пиши после какво реши.
  22. Спокойно, всичко е наред. Тая малка разлика не е нищо..... може да е от нагар на клапан, грешка при измерването, и много други. Карай и се кефи
  23. Пробвай да разместиш +почистиш клемите на акумулатора и ги стегни хубаво. От опит казвам съвсем сериозно може да е от това.
  24. Първо отиди на диагностика преди да махаш катализатора. Може да е от много неща. Засечи времето от 0-100 на двете да видиш дали наистина има толкова голяма разлика или просто си свикнал на твоята кола.
  25. Виж си накрайниците - външни и вътрешни на първо място. От колко време имаш колата?
×
×
  • Create New...