Jump to content

Favorite777

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Favorite777's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Малко развитие от днес. Имам приятел със същия двигател 1.9 TDI ASV и същото ECU, на когото също съм сложил последния софтуер с който карам. И при него се появи същата грешка на MPPS при опит за четене. Осъмних се в кабела но на друга кола тръгна и я прочете. Закачих ги на ваг-ком и се оказа че имаме еднаква грешка, като при мен е единствена. Колите нямат видими проблеми, палят и вървят. Възможно ли е проблема да е в софтуера и как да го оправя?
  2. Моля за малко помощ. С EDC 15V съм и MPPS v16. Качвал съм няколко пъти различни софтуери и не съм имал проблеми. Наскоро реших да си върна фабричния но още при четене MPPS ми дава грешка. Правих доста опити и все едно и също.
  3. От много четене вече се обърках. Като цяло 2.0 TDI е проблемен мотор внедрен в много модели. Прочетох че има доста проблеми с дюзи , разбиване леглата на същите, привод на маслената помпа, ЕГР клапан, турбото, датчик на коляновия вал и др. Тук в A3 8P по табела произведен 03/2004 с код BKD какви други слаби места има освен пукането на глава и ЕГР клапан? В какво се изразява проблема с ЕГР клапан, четох че се почиства от време на време? Наистина ли са така стряскащи нещата с поддръжката на този мотор(пишат че е огромно набутване и много ходене по сервизи)?
  4. Колко да очаквам разход при нормално каране в малък град като Плевен, от където съм и няма грам задръствания. Говоря за реален разход а не този по борд или каталог и др, На дълго колко ще ми свали при шофиране в рамките на ограниченията.
  5. Днес разгледах един друг автомобил с повече екстри, но до сериозен преглед не се стигна защото се колебая много. Главата е с номер 03G 103 308 А и се чудя какви са вариантите: 1. В момента може да е дефектирала. 2. Ако до сега не е дала дефект може би ще е здрава. 3. Това че ще даде дефект е сигурно. Ако автомобила се окаже технически здрав, рискувам ли с тази глава, може ли да има сериозни последици. Да го оглеждам ли въобще или да го подмина? http://www.cars.bg/c714892
  6. Много благодаря че ми обърна внимание и ми даде важни насоки. Ще обмисля добре вариантите преди да се стигне до покупка.
  7. Заглеждам се по този модел от скоро време и наистина не съм наясно с екстрите Първо исках да си взема А3 131 k.c. с 5 врати и в последствие видях че за малко повече пари мога да си взема тази. Естествено постепенно ми светна защо е така (3 врати и много бедна на екстри). И се двоумя А3 131 k.c. с 5 врати или тази без екстри и да си добавя който може в последствие(вратите на са ми голям приоритет). Като цяло много повече ми допада А3 8P но нямам достатъчно средства за наистина здрава и пълна с екстри бройка.
  8. Колата все още не е пусната в обява защото пристигна в сряда и аз имах късмет да я огледам с всичките и забележки. Подгряване на огледала и предно стъкло също ли е серийно, друго май няма за съжаление.
  9. Първите А3 8P знам че са бедни от към екстри и предполагам за това тази няма борд. За другите екстри не съм запознат много кое е екстра и кое си е серийно за модела. Ще се радвам ако ме насочиш какво евентуално да погледна при следващия оглед. Това което се сещам аз е че има ESP и няма халогенни фарове.
  10. Да прав си много ще е неудобно, но за мен е по важно техническото състояние и това че главата е с номер 03G 103 308 C (предполагам е сменена в Италия защото според една тема в форума тя се слага на по нови модели) http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=156597&p=2217972
  11. А дали ще е възможно да ползвам: Универсален интерфейс ELM327-Bluetooth OBDII И програмата Torque? Така ще компенсирам до някъде липсата на борд-компютъра, но не съм на ясно дали този интерфейс е съвместим? Имам в предвид това на пример: http://www.ebay.com/itm/ELM327-Bluetooth-VGate-OBDII-OBD2-Scan-Adapter-for-Car-BMW-SEAT-FORD-JAGUAR-/271482299480?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f359b2458
  12. Здравейте. Ще поизтупам праха на тази тема защото и аз съм се насочил към подобно А3, а все още няма отговор на предния пост. Двигателя 2.0TDI 16V PD 103kW BKD, но номера на главата е 03G 103 308 C. След обстоен преглед и диагностика се установи че колата е технически здрава. Автомобила няма борд компютър, ще загубя ли много от тази екстра ако го купя и има ли вариант да се добави в последствие и какво трябва да се подмени или добави?
  13. Може ли също така на малкия дисплей да се изкарат показания за оставащи километри с наличното гориво?
×
×
  • Create New...