Jump to content

ianely

Members
  • Мнения

    64
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ianely

  1. На 17.01.2019 г. at 21:18, bsdnikolov написа:

     

    И едно много важно уточнение. Кодировката на ABS модулът НЕ СТАВА с широко разпространения китайски VCDS 12.12 кабел. Причината е, че той не е с Atmel, а с NEC чип. И колкото и да се опитваш, резултатът ще е 0.

    Това е наистина важно уточнение- след 5 неуспешни опита с 12.12  го кодирах от първия път с Launch...мислех си че аз съм идиот! Благодаря за инфото!

  2. Отпред на шайбата на компресора трябва да има болтче 6мм (за ключе 10) . Погледни с огледало,ако го няма - там е проблема.Като падне се изронват шлиците на шайбата и компресора не работи. Сменя се част от шайбата - около 60 лв беше по спомен.Става дума за компресор Denso на 1,9 TDI.За други двигатели не съм сигурен ,че е така.

     

  3. Има термо сензор в седалката и вероятно проблема е в него.С VAG-COM в климатроник могат да се видят стойностите и на двете седалки. При повреден сензор има и вариант изобщо да не тръгва подгрева на седалката. 

  4. Темата е доста стара,но и при мен се яви съшият проблем. При смяна на chorus с concert не показва FIS-a и не работи on/off - a от ключа. Бутоните светват с габаритите и задната линия свири. Аз също не мога да вляза с VAG в радиото. Има кабели до буксата за can. Дали на някой му е известно решение?

  5. Оригинално бях със седалки само с надуване и подгрев.. Смених ги с електрически от с-лайн.Всичко си пасна от раз с изключение на пластмасите покриващи релсите.В тях има разлика.Пробвах с рязане на старите,но резултата не ми хареса,та сега търся правилните.Също така се наложи да сменя 2 бушона-бяха 10А сложих 30А. Единият (за шофьорската седалка) е зад кората под волана.До него е и термобушона. За пасажерската седалка се намира зад пластмасовата кора на десният праг под жабката. 

  6. Проблема засега е решен.Напипах поялника и презапоих де що видях спойки по платката на таблото. Благодаря на всички отзовали се! Лошата новина е че наистина ми свършва нафтата [emoji3] ама то е поправимо.

  7. Здравейте.  Имам проблем с таблото и в частност бензиномера и скоростомера. Бензиномерът показва каквото си иска (по-често клони към нулата) и се оправя след сваляне на двата бушона. Скоростомерът пък започва да работи след 20-тина минути каране. Всичко това е до следващото палене и проблема се проявява отново.Проверени са буксите на таблото и на VAG-COM не излизат грешки.Има ли вариант проблема да е от комфорт модула? Изобщо всякакви насоки ще са от полза .Колата е А4 В6 1.9тди Благодаря предварително.

  8. Здравейте, на Б7-цата (седан) от време на време ми излиза грешка на ФИС-а за крушката на левия мигач. Днес реших да сменя крушката, но не мога да отвия пластмасовия винт, който държи самия стоп ( това му е номера мисля 8E0 945 246) - върти се трудно и явно превърта. Пробвах да развия и на десния стоп за да го разгледам, но същата работа - върти се безконечно. Стоповете съм ги свалял отдавна за смяна на крушки и досега не е имало проблеми. Въпроса е как да сваля стоповете без да ги счупя - трябва да им сменя пластмасовите болтове превантивно, че ако изгори крушка по път не ми се мисли как ще се сменя. Може ли някак да се извади пластмасовата част на болта, който ги държи - да го разпробия с бургия примерно? Ще излезне ли стопа ако металния винт е завит, а е махната пластмасовата "шапка" отгоре? Пластмасовата част превърта в главата на металния болт - вероятно е клеясал :nixweiss: . От къде да купя читави болтове, по ЕТКА излиза този номер: 8E0 945 246. Трябва да ги купя предварително за да мога да ги сменя като махна старите. 

     

    Имал ли е някой такъв проблем с тези болтове?

    На В6 се развива металния болт (с глава 8 мисля) вътре в пластмасовия болт. Стопа се сваля без да сваляш пластмасовата гайка

    Предполагам и на В7 е същото.Пластмасовата се води реглажна гайла.

×
×
  • Create New...