2.3NG

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

About 2.3NG

 • Rank
  User
 • Birthday 03/02/1993

Друго

 • Kaра
  Audi 90 2.3NG

Персонална информация

 • Gender
  Male
 • Location
  Горна Оряховица
 1. Купувам следните части за ауди 80 б4: -преден капак(черен) -предни калници(черни) -фарове+мигачи -предна броня(може и от купе)(черна) -греди под преден капак(горна и долна) Очаквам оферти тук,на ЛС или на телефон 0886 75 42 87 - Иван.
 2. Марка: Audi Модел: 90 Двигател: Газ/Бензин Скоростна кутия: Ръчна Година на производство: 1990 Пробег: 185000 км.Колата е с удар отпред (главно козметични забележки - преден капак,преден десен калник,броня и гредата зад нея,десен фар,халоген и мигач).Колата е в движение пали и върви на бензин и газ.Всичко по колата освен гореизброените части е налично.Продава се цяла или на части. Телефон за контакти: 0886 75 42 87 - Иван
 3. Продавам теглич за ауди 80/90 Б3 седан.Цена 100 лева. телефон за връзка: 0883 59 25 41 или на ЛС. Йордан
 4. Нямаш грижи,колега ..аз вече говорих с него и съм му обещал стабилно почерпка,но проблема е,че в неделя съм на работа и в зависимост от това колко работа имам...някой път ще мога да присъствам Ще се постарая
 5. Темата е за ключ.Проблема беше отстранен с помощта на колегата @Цанчо,за което съм му длъжник!
 6. 1.Не знам дали темата е за тук,за което много се извинявам в бързината може би се бъркам.Ако има проблем моля модераторите да ме извинят и да преместят темата. И така..директно към проблема.Колата е ауди 90 от далечната 1990 година с двигател 2.3 с код NG (10v).Както знаем от предишни мои теми колата има проблеми с паленето,когато е студена има висок разход на гориво и не държи обороти(докато не загрее).Цял месец я бърникам и стигам до извода,че е нужен реглаж на клапата на дебитомера.Не се захващам сам,защото чесно да си призная нямам идея какво да пипам и не искам да я прецакам още повече,затова тръгнах да търся майстори,но всеки който я види вдига ръце от нея и казва НЕ МОГА,СЪЖАЛЯВАМ,а на молбата да ме упъти към някой доверен човек,ми отговаря с вдигнати рамене.Била стара технология и никой вече не се занимавал с тея коли.Е да ама има толкова много в добро здраве,дето все още се движат,та молбата ми е ..моля ви дайте ми посока..свържете ме с ваш познат,който знае какво върши,за да оправим колибката,защото колата си заслужава,а не ми се дават излишни пари за части втора ръка,защото там гаранция няма.Знам,че клапите се регулират,просто не знам как и не знам за човек,който да им разбира някъде в околността.Знам и ,че има колеги от Велико Търново,които четат форума,затова моля за малко помощ. Благодаря предварително. Поздрави,Йордан!
 7. Проблема е следния.Всичко си работи освен броячите за километрите.Струва ли си да разглабям таблото,за да открия проблема (едва ли е в електрониката - предполагам там всичко е зъбни колелца) или да търся същото ново табло(втора ръка)?Ако има начин да го поправя моля за ясни и изчерпателни отговори.Благодаря предварително. Поздрави,Йордан!
 8. Ауди 90 2.3 NG - смесен разход - около 10-12л/100км (в зависимост от десния крак).Незнам нормално ли е или не.
 9. Установихме,че има проблем с детонационния датчик(благодарение на колегата JKG) - когато откачим датчика компютъра влиза в авариен режим и колата пали от половин оборот (нямам контролна лампа за аварийния режим,но така ми го обясниха).Имаше 1 спукан маркуч и 2 хлабави скоби,които бяха оправени,но резултат никакъв.Ако не се оправи след смяна на датчика ще търсим проблема в датчика на 6тата дюза,след това ст.моторче и т.н.По ред на номерата.Когато има развитие по въпроса ще пиша,за да не изненада някой колега като мен (който и идея си няма какво става "там" под капака на двигателя.) Благодаря за съветите.
 10. BT 4129 BH - Ауди 90 2.3NG,черен металик - ако някой ме познае да вдига ръка,да свири,да мига къси-дълги,аварийни и прочие.
 11. Не колата няма газова уредба и според човека,от който я купих никога не е помирисвала газ,но днес я качих на канал да я огледам отдолу за ръжди,кръпки и други чудеса и видях,че дъното на багажника е дупчено,което ме навежда на мисълта ,че там е имало нещо(може би газова бутилка и тръби,но не мога да съм сигурен).Утре ще кажа какво е положението.А някой би ли ме светнал...как са като обслужване тези коли?Цени и т.н.(офтопик е и най-вероятно са се писали хиляди мнения по този въпрос,но все пак...) Благодаря.
 12. Ето я и моята нова придобивка(от вчера).2.3NG ...гледана колица Да ми е честита...грозницата..
 13. Появи се и друго.Освен,че не държи нормални обороти и сякаш работи на 4,а не на 5 цилиндъра.Сега изобщо ги губи и гасне ако не ги поддържаш с педала на газта.Утре сутрин тръгвам от най-лекото - свещи и оттам-нататък по веригата,докъдето стигна.Ще проверя и датчика на колегата JKG и ще пиша има ли резултати.Благодаря.