Jump to content

tanybg

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3,A4

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

801 профилни разглеждания

tanybg's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. tanybg

    Номер на BCM1

    Колега, аз нищо не разбирам от това! Като гледам доста си се ровил и си чел... При мен всички дейностти са на принципа проба-грешка. Без необходимата документация може само да гадаем. Чети, търси образовай се и току виж си оправил проблема. Мога да ти кажа само, че Invalid data set съвсем не означава грешна кодировка. Проблемът е напълно възможно да е в харда, Който нямам идея къде се намира. Само за информация при последното ми посещение в официалния сервиз на Ауди на редицата ми зададени въпроси техникът ме гледа, гледа и накрая каза.... Ние тия работи не ги знаем те си идват автоматично от централния компютър. Нямаме документация кой модул как да се кодира. Накратко Audi си пази доста стриктно инфорамцията и цялата диагностика на подобни проблеми минава през централния им сървър. Всичко, което знаем ние са неща намерени в мрежата и тествани по един или друг начина, така че дерзай и ако го оправиш сподели
  2. tanybg

    Номер на BCM1

    Ето това е скритото меню влиза се като задържиш бутоните CAR i setup. Ако не стане трябва да го активираш с VCDS но не помня къде беше виж го в Интернет. Там може да оправиш грешката.
  3. tanybg

    Номер на BCM1

    Имаш проблем по кодирането, някой байт е извън стойности. тази кола е преди 2012 нали ? Колкото до моя проблем се оказа, че съм дръпнал малък дявол и успях с кодиране да оправя глупавите грешки. Всичко работи ... дано е за дълго.
  4. tanybg

    Номер на BCM1

    Колеги има ли някой с Audi A4 2013-2015 diesel с ръчни скорости и ксенонови фарове? Трябва ми да ми каже какъв му е парт номера на BCM-a 8k0907063 ----- последните две букви ме интересуват. Мерси
  5. Здравейте колеги, наскоро си смених халогенните фарове с ксенон. Много лепене, много зор, много кабели ... Ужас... Супер доволен съм колата засия. Имам няколко останали проблема, за които търся помощ: 1. Явно новия BCM e бил от кола с авто трансмисия, а моята е ръчка. Стои една грешка, която не намирам как да премахна, а именно грешка при комуникация с TCM. 01315 Transmission control module 004- No signal/communication. доста търсих по кодирането на модула, но не намирам къде е зададен този ауто трансимишън. Може ли някой да ми помогне къде и какво да променя по лонг кодирането. 2.03608 Humidity Sensоr Basic Settings/ Adaptation 005 - No or incorect basic settings. Това как да го адаптирам ? Къде в кой канал е Мерси и ако някой реши да сменя фарове на Б8.5 съм на разположение да помогна с каквото мога.
  6. Колеги здравейте, търся някой, който притежава букса VAS5054A full ver. Трябва ми в идните дни за няколко часа за да си програмирам новия BCM. Едва ли ще ми трябва повече от един път. Ако някой може да услужи съм готов да си платя за ползването. Дори може да заповяда да изпием по бира докато свърша работа.
  7. Готови сме свирим, като от завода. Мерси на колегата николов за схемите.
  8. МЕРСИ 5 ВРАТИ Е ДНЕС ПОЛОЖИХ КАБЕЛИТЕ. УТРЕ ЩЕ ГИ ВРЪЗВАМ
  9. Разглобяването е час. Работата ще я видим колко време е. Ако имаш схемата ще съм благодарен да ми я пратиш скоро да мога да го окабеля. Ще се оправя някак си, като съм дръпнал късата клечка, ще си поработя. Много ми е интересно къде се включват пищалките от вратите?! Другите неща, полека лека ми се изясняват . Не мисля да правя инстралацията набързо. Все пак са кабели не е кой знае колко сложен феномен.
  10. Стига сте бе голям труд мани Пуст всегда будет солнце.... Сега кабелната инсталация си я имам резна ми я един в една морга , с колоните буфера и пищялките. Буфера излиза на централната бушниера под капака на пин 17. Има още 2, от които в CAN и единия не го знам. Другите 6 са за колони. Дайте там една схема ако имате и ще се оправям. Иначе, вярно разглобяване е няма как. Аз ще си го разглобя за един час няма да ми е първото. Просто не знам къде баш да ги вържа кабелите А сега че съм спал, спал съм като съм го взел.. де да знам че chorusa e с 2 колони. Вече знам де... Иначе като екстри е доволно. Ама човекът прост, дето го е поръчал се обзалагам, че е спестил от музиката за сметка на мулти волана и темпомата.
  11. 8P колеги 2008-2012 модел. Moonland знам че можеш да го направиш въпросът ми е занимава ли ти се, или ще ме оставиш да потъна в кабели и жици ?
  12. Здравейте колеги, купих си за пореден път А3 фейса и с ужас установих, че колата е без задните колони и буфера. Ужас!!! Не ме питайте къде съм гледал, като съм го купувал, но дето се казва: Каквито очи гледали, такива сълзи капали. Реших, че ще слагам. Колони и буфер лесно се намира, но проблемът е, че постното возило няма инсталацията. Може ли да някой да ми помогне със схема и с насоки кое къде да свържа? Даже съм готов да си платя на някой от колегите ако е наясно и знае как да си свърже към компа на колата. Ако вече има подобна тема моля да ме извините не успях да открия. Трябва ми схема, токове ако може и снимки кое къде да отиде. Мерси.
  13. Аз искам лостчето за темпомат. Колко му искаш?
  14. tanybg

    Счупа щипка на кората

    Ох имам цяла такава кора. Здрава права останала от моята. Ако го интересува някой да пише.
×
×
  • Create New...