Jump to content

termitkoter

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от termitkoter

  1. Здравейте колеги и Весела Коледа,

     

    тъй като утре мисля да се захвана със смяна на термостат, ако може някои да сподели най-барзия и безболезнен начин за източване на антифриза.

     

    Audi A3 8P 2.0 TDI 2007 170hp, Engine: BMN

     

    Благодаря Предварително 

  2. Днес ми светна лампата на подревните свещи и след закачане на комп излезе, че трупа грешка на дросела. Колата започна да гасне мн грубо с удар и да работи неравномерно. Свалих дросела и ЕГР и както се очакваше пална скраб. След хубаво почистване колата заспа. (до следващия път). Следващата стъпка е отваряне и почиставане на подкачващата помпа. След чистенето на тази гняс все повече се навивам да премахна всички ненужни "екологични" простотии. Може да погледне снимки.post-92439-0-49675300-1422732501_thumb.jpost-92439-0-42297500-1422732856_thumb.jpost-92439-0-76497400-1422732860_thumb.jpost-92439-0-60768100-1422732863_thumb.jpost-92439-0-92870000-1422732867_thumb.jpost-92439-0-51675300-1422732872_thumb.jpost-92439-0-13513800-1422732877_thumb.jpost-92439-0-89092400-1422732882_thumb.j

  3. Стъпка по стъпка.

    Нека първо да се провери, дали е пипан софта на колата. Това мога да го направя и аз с VCDS (както и всеки, който има кабел).

     

    image.png

     

    1_A.png

     

    Ако се установи, че софтуера на колата е преналиван, тогава вече ще трябва да се включи човек, с подходящия кабел. Даже ти го и познаваш този човек, Ники. Той на мен ми извади горивните карти. След изваждането, мога да ти сравня текущите горивни карти с фабричните такива (имам достъп до сървър с такива) и да се види какво е пипано.

    И така накратко. Но нека първо се види дали си с фабричен софт. Все пак, това е само една вероятност.

     

     

    Тази събота колата излиза от "Градушка маке :D" и може да я закача на компа да видим за какво става въпрос. Ако нещо не стане, ще ти пиша по VIber да се разберем кога можеш да я погленеш :) Разбирасе ще си кажеш какво струва това удоволствие :)

     

    Да те питам също, дай да си поръчам такав кабел от някъде. Дай съвет и колко парички е.

  4. Това е добра идея. Кой препорачваш да го погледне това нещо качествено. Ако имаш фабричните мапове на горивото и може да го направиш, плащам колкото кажеш, таман да видим и датчиците на студен мотор.

    Мерси предварително

    Цитиране на предходно мнение!

  5. А за тресенето, може би почти винаги на студен мотор, но ту се появява ту спира тресенето. За пушенето с неприятната миризма - когато я запаля студена и поработи малко на място започва да припушва и да мирише, когато я карам на дълго всякаш се продухва и като спра на бензиностанция примерно, в първите минути колата работи и нито пуши нито мирише. Трябва да поработи 5 - 10 мин на място, че да започне пак да припушва и да мирише.

    Точна така бях паркирал миналия ден и много трудно запали на сутринта.

    Абсолютно всичко съвпада с моя проблем. НА 100%. 

    Като цяло и моя ЕГР излиза по компютър, че работи перфектно, както и ДПФ. Все едно чисто нови (по стойности), Аз имах предвид ЕГР охладител. През него минава антифриз и ако има пробира клетка смесва по малко и става мазалото почва да мирише и да барка работата на мотора. Като е студена клапата на този охладител е затворена и през него не минават изгорелите газове... Тка си го обяснявам, може и да бъркам, но след всички главоблъскания към нещо такава се насочвам.

    Защо не опитате да паркирате на силен наклон с муцуните на ниското. Така ще държите нафтата при мотора. И после споделете как сте запалили.

    Пробвал съм го това, никаква разлика. Пали пак трудно..и даже с удар.., веднага като запали разтриса малко (като на разбит маховик) и колата заспива. След като загрее почва тресенето и мириса на нафта.

  6. Не, мисля че не го бутва. Карал съм я 22 000 км. за около година и съм долял може би 500 мл. и то не защото е падало нивото, а защото явно не ми работи добре датчика за нивото на антифриза и понякога сутрин светва за няколко минути. Но нивото никога не е падало, дори сега заради това доливане е доста високо.

    Днес пак правихме диагностика. ЕГР, дебитомер, дюзи - всичко е в норми. Антифриз не губи....

    Човекът казва, че се съмнява в подкачващата помпа на горивото.

    Също така мисля, че забелязвам, че когато колата е спряна под наклон сутрин пали още по затруднено от това да е спряна на равно място.

    Цитиране на предходно мнение!

     

    Здравей колега,

     

    Колата ми е с абсолютно същия двигател абсолютно същата година с абслютно на 100% същите оплаквания... Всичко излиза ок по диагностика. В момента оправам колата от диагностика. Много се съмнявам в ЕГР охладителя всички симптоми съвпадат без трудното палене. Мисля да направя следно:

    1. Проверка почистване / смяна на подкачваща помпа + цялото гориво ДО двигатела

    2. Проверка на всички датчици за температура (антрифриз / външен)

    3. Проверка на подгревни свещи - въпреки че при мен първото врътване на ключа дори за по малко от сек да е, на второто пали от раз..

    4. Ако всичко е все още така Маdness Пловдив махане на ДПФ ЕГР Чиестене на всичкия мазеляк + чип 210 hp.

     

    Също така, ако може да те попитам, винаги ли ти тресе или от време на време когато си поиска? Има ли моменти в които грам не мирише не пуши и не тресе ?

  7. Мерси за инфото. Прочетох темата , но мн не ми стана ясно къде точно е бил проблема.. иначе като симптоми абсолютно същото.

    Цитиране на предходен пост!

  8. http://audibg.com/forum/index.php?showuser=14386 този колега съм сигурен, че ще ти помогне....

    Потърсих човека, благодаря !

    На това попаднах и като се замисля отговарям на абсолютно всички симптоми.. 

     

  9. Сигурен ли си, че дюзите са ти в норми .. Така описани нещата отиваш или на запушена дюза или както си се ориентирал към EGR охладителя. Мирис обаче на неизгоряла нафта ме навежда мен по-скоро на дюза. Какви са ти показателите на дюзите /при загрял мотор/ ?

    Здравей,

     

    Дюзите се държат много странно. Когато мотора е във фаза на нормална работа без прекъсване и пушене с остра миризма на нафта, абсолютно всички дюзи работата перфектно във всички норми. – + 0.5 (не повече).  Когато обаче мотора придърпва и не работи равномерно една от дюзите дава доста голямо отклонение, като това отклонение променя стойностите си супер неадекватно, примерно : от +0.5 до +1.5 1.6 в рамките на секунда стойностите постоянно се променят. Особеното е че никога това не е една и съща дюза.. Случвало се е всяка една да е в такава фаза и в следващия момент всички да работят перфектно.

     

    Според мен ако имаше развалена дюза, тази дюза винаги би давала отклонение (а при мен има момент в които всичко работи перферкно). След проверка в ауди (Порше Запад) излиза че точно преди да я купя (1 месец преди това) е минала гаранционна смяна на дюзи. 

    Черната гняз е миксът между горещи изгорели газове и маслото, изхвърляно от турбината.

    Здравей Колега,

     

    Прочетох ти темата за твоя ремонт и съм впечетлен - Браво.

     

    Маслото на 10000 не го пипа грам. По малко антифриз губи, това ме кара да мисля че не масло + изгорели газове.

  10. Здравейте колеги,

     

    От доста време имам проблем с колата ми Ауди А3 Sportbachk 2.0 TDI 170 hp, свързан с много труден първи старт на мотора и притрисане на двигателя на място (понякога, не постоянно). Все по - често се получава това нещо, дори вече и леко в движение. Също така няколко пъти чистя дросела и EGR от една гадна черна гняз, която според мен идва от изгорелите газове. Колата също така на моменти когато почва да притриса, започва да пуши БЯЛ дим от ауспуха силно доста силно миришещ на неизгоряла нафта. Когато двигатела на не е в тази фаза (на треперена като на разбит маховик) всичко спи. Доста хора са я закачали на диагностика и всичко по компа изглежда окау. 

     

    Бих искам да попитам, ако някои е има подобен проблем и да намеря решението на този проблем (не през 2 месеца да чиста дросела, а да намеря причината за цялата тази гняз). 

     

    Демфера е сменявам пален комплект със съединител и всичко. Също така преди да купя колата дюзите са сменявани гаранционно в Италия.

     

    От изчетеното по американски и англииски форуми, имам голямо съмнение в EGR Cooler  или ЕГР охладителя, В случай на пробите клетка в него антифриз се смесват с изгорелите газове и всичко става в тази гняз...

     

    Ако някои е имал подобен проблем или знае за разрешението му, ще бъда много благодарен да ми помогне.

     

    Благодаря Предварително !

     

  11. Благодаря ти за инфото. Може ли да ми препорачаш сервиз в София, къде може да ми свършат работа кадърни хора, защото разбирачи и хора които искат само да ти вземат пари има много.

      

    Като цяло доста често излиза на компютъра задрасттен ДПФ филтер. Пускаме му регенерация и след една смяна на масло (10 000км) пак илиза че е запушен. Дросела и него го отварчм профилактично. Адки гадна чернилка се затлачва точно на клапата като мн твърд пластелин и се чисто мн трудно, Идва от тръбата от към ЕГРа.. Но като цяло вибрациите и трептенията са на моменти.. Но влезе ли доста разтриса колата и пали буквално като трактор.

  12. Здравейте колеги,

     

    Установих, че имам проблем с дюзите. Мотора е 2.0 тди BMN двигател. Оплакванията са труден първи старт на мотора (пали като с ритник), грубо гаснене на колата и някакво гадно тресене на празен ход на колата. Демпфера е чисто нов няма как да е от него, 

    Ако може някои да ме посъветва и препоръча сервиз, къде може да отида в София за да направят качествена диагностика на тези дюзи. 

     

    Благодаря Предварително !

×
×
  • Create New...