termitkoter

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About termitkoter

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  Audi A3 Sportback

Recent Profile Visitors

558 profile views
 1. Благодаря много за подробния отговор. Не стигнах днес до термостата тъй като се наложи да чистя дросел о егр ( за пореден път). Като предприема смяната ще е много полезно
 2. Ще проверя първо за тка наречената канелка и ако няма ще мина кам маркуча. Благодарско за инфото
 3. Здравейте колеги и Весела Коледа, тъй като утре мисля да се захвана със смяна на термостат, ако може някои да сподели най-барзия и безболезнен начин за източване на антифриза. Audi A3 8P 2.0 TDI 2007 170hp, Engine: BMN Благодаря Предварително
 4. Потвърждавам за перфектната работа с колегата bsdnikolov. Колата осезаемо започна да работи по добре + по - добър студен старт. Евала !
 5. Днес ми светна лампата на подревните свещи и след закачане на комп излезе, че трупа грешка на дросела. Колата започна да гасне мн грубо с удар и да работи неравномерно. Свалих дросела и ЕГР и както се очакваше пална скраб. След хубаво почистване колата заспа. (до следващия път). Следващата стъпка е отваряне и почиставане на подкачващата помпа. След чистенето на тази гняс все повече се навивам да премахна всички ненужни "екологични" простотии. Може да погледне снимки.
 6. Тази събота колата излиза от "Градушка маке :D" и може да я закача на компа да видим за какво става въпрос. Ако нещо не стане, ще ти пиша по VIber да се разберем кога можеш да я погленеш Разбирасе ще си кажеш какво струва това удоволствие Да те питам също, дай да си поръчам такав кабел от някъде. Дай съвет и колко парички е.
 7. Това е добра идея. Кой препорачваш да го погледне това нещо качествено. Ако имаш фабричните мапове на горивото и може да го направиш, плащам колкото кажеш, таман да видим и датчиците на студен мотор. Мерси предварително Цитиране на предходно мнение!
 8. Абсолютно всичко съвпада с моя проблем. НА 100%. Като цяло и моя ЕГР излиза по компютър, че работи перфектно, както и ДПФ. Все едно чисто нови (по стойности), Аз имах предвид ЕГР охладител. През него минава антифриз и ако има пробира клетка смесва по малко и става мазалото почва да мирише и да барка работата на мотора. Като е студена клапата на този охладител е затворена и през него не минават изгорелите газове... Тка си го обяснявам, може и да бъркам, но след всички главоблъскания към нещо такава се насочвам. Пробвал съм го това, никаква разлика. Пали пак трудно..и даже с удар.., веднага като запали разтриса малко (като на разбит маховик) и колата заспива. След като загрее почва тресенето и мириса на нафта.
 9. Здравей колега, Колата ми е с абсолютно същия двигател абсолютно същата година с абслютно на 100% същите оплаквания... Всичко излиза ок по диагностика. В момента оправам колата от диагностика. Много се съмнявам в ЕГР охладителя всички симптоми съвпадат без трудното палене. Мисля да направя следно: 1. Проверка почистване / смяна на подкачваща помпа + цялото гориво ДО двигатела 2. Проверка на всички датчици за температура (антрифриз / външен) 3. Проверка на подгревни свещи - въпреки че при мен първото врътване на ключа дори за по малко от сек да е, на второто пали от раз.. 4. Ако всичко е все още така Маdness Пловдив махане на ДПФ ЕГР Чиестене на всичкия мазеляк + чип 210 hp. Също така, ако може да те попитам, винаги ли ти тресе или от време на време когато си поиска? Има ли моменти в които грам не мирише не пуши и не тресе ?
 10. Мерси за инфото. Прочетох темата , но мн не ми стана ясно къде точно е бил проблема.. иначе като симптоми абсолютно същото. Цитиране на предходен пост!
 11. Потърсих човека, благодаря ! На това попаднах и като се замисля отговарям на абсолютно всички симптоми..
 12. Здравей, Дюзите се държат много странно. Когато мотора е във фаза на нормална работа без прекъсване и пушене с остра миризма на нафта, абсолютно всички дюзи работата перфектно във всички норми. – + 0.5 (не повече). Когато обаче мотора придърпва и не работи равномерно една от дюзите дава доста голямо отклонение, като това отклонение променя стойностите си супер неадекватно, примерно : от +0.5 до +1.5 1.6 в рамките на секунда стойностите постоянно се променят. Особеното е че никога това не е една и съща дюза.. Случвало се е всяка една да е в такава фаза и в следващия момент всички да работят перфектно. Според мен ако имаше развалена дюза, тази дюза винаги би давала отклонение (а при мен има момент в които всичко работи перферкно). След проверка в ауди (Порше Запад) излиза че точно преди да я купя (1 месец преди това) е минала гаранционна смяна на дюзи. Здравей Колега, Прочетох ти темата за твоя ремонт и съм впечетлен - Браво. Маслото на 10000 не го пипа грам. По малко антифриз губи, това ме кара да мисля че не масло + изгорели газове.
 13. Здравей, Губи по малко антифриз, точно за това и се насочвам към EGR охладителя. Маслото не го пипа. От София съм.
 14. Здравейте колеги, От доста време имам проблем с колата ми Ауди А3 Sportbachk 2.0 TDI 170 hp, свързан с много труден първи старт на мотора и притрисане на двигателя на място (понякога, не постоянно). Все по - често се получава това нещо, дори вече и леко в движение. Също така няколко пъти чистя дросела и EGR от една гадна черна гняз, която според мен идва от изгорелите газове. Колата също така на моменти когато почва да притриса, започва да пуши БЯЛ дим от ауспуха силно доста силно миришещ на неизгоряла нафта. Когато двигатела на не е в тази фаза (на треперена като на разбит маховик) всичко спи. Доста хора са я закачали на диагностика и всичко по компа изглежда окау. Бих искам да попитам, ако някои е има подобен проблем и да намеря решението на този проблем (не през 2 месеца да чиста дросела, а да намеря причината за цялата тази гняз). Демфера е сменявам пален комплект със съединител и всичко. Също така преди да купя колата дюзите са сменявани гаранционно в Италия. От изчетеното по американски и англииски форуми, имам голямо съмнение в EGR Cooler или ЕГР охладителя, В случай на пробите клетка в него антифриз се смесват с изгорелите газове и всичко става в тази гняз... Ако някои е имал подобен проблем или знае за разрешението му, ще бъда много благодарен да ми помогне. Благодаря Предварително !