Selskiq

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Selskiq

 1. Ако не се лъжа това са стойностите от двата канала за short и long fuel trim. Нормално ли изглеждат ?
 2. Мотора е 3.0 с компресор, забравих да го поясня в предния пост. Имам кабел и няма никакви грешки, освен една със сензора на дръжката на врата. Как се проверяват тези "тримове" ?
 3. Привет колеги, от скоро карам Q7, 2012, TFSI с 280 hp. Навъртях му около 1000 км, основно в града и ми прави впечетление, че разхода е доста различен от заводските данни от 14.4 л/100 км. Карам го в Стара Загора и там трафика е средно натоварен и разход от 20-21 л/100 ми се струва малко висок. Но не е това основното нещо. Преди 2 дни на магистралата ми направи впечетление, че със скорост от 140 на темпомат и равен път показва разхорд от 19-21 л/100 км. Според мен не е логично да гори колкото G-класа 63AMG, все пак е само 280 hp. Има ли някой, който има подобно преживяване или кара подобен автомобил и да сподели колко му е разхда. Ако пък имате идея да се потърси проблема в с някой сензонр, макар че на Vag-a не показва грешки. Просто всички съвети биха ми били добре дошли, тъй като аз основно ще карам автомобила по магистралата и разход подобен на този в града малко ме притеснява и дразни.
 4. След като малко се поразрових из чуждите форумите и с помоща на колега от Стара Загора, се установи, че по някаква причина бе изключен Light package на 46 канал. След като го избрах през long coding helperа, всичко тръгна. За сега работи всичко нормално. Ако на някой му се случи подобна ситуация, да провери това също. Благодаря за съветите.
 5. Ами май ще се наложи, че това е едното от готините неща на автомобила.
 6. Оказа се грешката е в моя телевизор. Тези светлини са "статичните светлини в завой" и си рабитят само в режим на автоматични фарове. Благодаря все пак на колегите и темата може да я заключи администратора.
 7. Питах го, каза че не е и даже се опита да го включи, но без успех. А както знаете, Q7 няма long coding helper и всичко става много сложно. Но според мен по някакъв начин при кодинга на стоповете се е променило нещо в това интериорно осветление.
 8. Тук в Стара Загора го направиха.
 9. Привет колеги. Имам един странен проблем от седмица. Карам Q7 2012 и като пристигна имаше интериорно осветление на вратите и краката, което се контролираше колко силно да свети от MMI менюто. Но миналата седмица ми направи впечетление, че не свети докато пътувам вечер и в менюто за настройки на колата свети в сиво. Влизах в зеленото меню, включвах го, изключвах го и рестартирах мултимедията, но без резултата. Иначе като се отвори предната врата си светва, но само напред, а като се отвори задна врата светава само отзад. Някакви съвети ? Единственото нещо е правено по колата е програмиране на стоповете и миачите да светят отделно, тъй като е от Канада колата и имах дертове с регистрацията в КАТ.
 10. Колегата @around1 го направи и не знам къде и какво написа през VCDS-a. Той може да даде повече информация.
 11. Те и тези крушки ли имат баласти. Иначе до уточня, че ксенона свети и като пусна дългите си се чува едно щракане вътре във фара и си свети би-ксенона, но не интези H7. А преди светеха, макар и жълтеникава светлина.
 12. Преди две седмици ми рециклираха фаровете в известна Софийска фирма и след това ми направи впечетление, че не светят дългите (допълнителните H7 крушки). А от вчера ми изписва и съобщение на таблото, че са изгорели дясна и лява крушки на дългите светлини. Днес сложох нови крушки и продължават да не светят и да изписва съобщението на таблото. На какво може да се дължи ? Това е вида на фаровете.
 13. Благодарение на колега от форума в Стара Загора, вече светят разделно мигачи и стопове.
 14. Аз имам VCDS но като гледах за да кодирам каналите на мигача и стопа ми иска security access, който не успях да намеря за q7. Ако някой има и знае кода или може дистанционно да го направи ще съм много благодарен.
 15. Привет колеги, ще регистрирам скоро q7-цата в кат и ме притеснява заедното светене на мигач и стоп. Имам човек, който ще смени диодите за да светнат жълто, но не можах да намеря информация как да прекодирам и разделя стопа и мигача. В чуждите има за ауди q5 информация, но уви при мен не се получава. Ако някой може да помогне с кодировка,ще съм много благодарен.
 16. @P_PETKOV Да Ку-то е с чарджър и като цяло бях решил да е Ravenol, но след като изгледах клипчето на Бричката в сервиз Dbros и след толкова хвалебствия към това XADO, малко се позамислих. Но явно повече е рекламата на този продукт и ще си заложа на изпитаната марка. Благодаря за отговорите.
 17. Привет колеги, доста теми разгледах относно масла и съм се спрял на едно от тези двете като марка. Автомобила е Q7 с TFSI мотор. До скоро бях се спрял на Ravenol VMP 5w30, тъй като в официалния сайт на марката това излиза като препоръка за мотор с CJWE код. Тъй като няма да си стой този мотор със стандартните 280 hp, а ще мине един ремап и се замислих Ravenol RUP 4w40. Но онзи ден изгледах предаването Бричка и Цецо участваше в него и доста голяма реклама направи на XADO. Поразрових се из сайта им и за този двигател е XADO Atomic Oil 5w30 504/507. И в един момент започна едно вътрешно питане в мен. Цената пък на двата продукта е с разлика около 2 пъти. И въпроса е кое би било най-подходящото масълце за този мотор преди и евентуално след ремапа (като него мисля да го правя REVO) Поздрави и успешна седмица.
 18. Колеги привет, имам въпрос дали някой се занимава с конвертирането на MMI 3 на ауди q7 2012 от Американски към Европейски стандарт (версия, карти и честоти на радиото) ? Доста потърсих в чужди форуми, но май е свързано със специална апаратура, която аз нямам. Бих бил много благодарен ако ме насочите към някого. Поздрави
 19. Привет колеги, Един мой приятел иска да си взема ауди ку7 от щатите. Днес продавача му е изпратил клип на работат на мотора, ама звучи доста шумно. Ще прикача клипчето с линк към youtube. Колата по документи е на 202к. Ще съм много благодарен за коментари !
 20. 3.6 FSI също съм го заглеждал, но май на тези килограми, няма да е много добре. Говоря за след фейслифта има 3.0 TFSI 272 hp. Виждам във форума, че има хора каращи А6-тици с този мотор, но ми е интересно на Q7 колко ще гори "реално" в града и извън него.
 21. Привет колеги, решил съм да си взема ауди Q7 в периода 2010 до 2013. Има добри оферти както за такова с TDI мотор, така и TFSI. За TDi доста има изписано по форума, като разход на гориво, но не можах да намеря информация за TFSI - 280 hp и менения как е на това купе. Така или иначе който от тези мотори да си взема. ще бъде ремапнат. Въпросите ми са следните: На какви километри ориентировъчно се сменя верига (и за двата мотора) ? Какъв е реалния раход на този TFSI? Някой има ли TFSI на газ (Prince казаха, че монтират на този двигател) ? И ако има да сподели как върви и гори. Другите неща по обслужването са ясни. Благодаря и спорен ден !