Jump to content

Rosen Denchev

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Rosen Denchev

  1. Колеги,проблема е РЕШЕН !!!!! Оказа се,че блокът за управление на перките е бил причината и след смяната му днес, перките си се включват и всичко (засега , а надявам се и занапред) е наред !!! Благодаря ви за отделеното време и съвети! Благодаря и за коректното отношение на gogotzanovsf !!!
  2. Днес,до вечерта предполагам,ще сменим блока за управление и ще стане ясно дали е от него или.... Надявам се да се реши проблема!
  3. Отваря термостата,перките ги захранихме директно-и те си работят!!! Утре ще сменя блока за управление и ще се види.А ако не е от него-незнам къде ще търся проблема! Пуснахме захранване до всяка перка по отделно и си се развъртат!!!
  4. След празниците ще отида,макар че тук в Казанлък е малко тегаво от към майстори !!! Цитиране на предходно мнение!
  5. Не знам дали има значение външната температура,за да започне климатроника да духа студено,но беше 8 градуса !!!!! Някъде четох , че под определена температура,климатроника не духа студено,но не знам ! За това и се обръщам пак към вас !!!
  6. Колеги,малко ново инфо!!! Днеска опитах да пусна климатроника на Lo и новината е ,че не работи-незнам кога,защо и как,но...духа хладен,дори бих казал леко топъл въздух. Още преди да го пусна погледнах перките дали се въртят( и двете не се въртяха) и ми забелязах,че лявата перка(тази до маслоизмервателната щека) се опитва да тръгне,като на импулси,но помръдва едва с около сантиметър-два, и след 7-8 секунди пак, и после пак......Незнам .... как мога да разбера дали проблема е в незареден климатроник или е нещо по-сериозно? Като пуснах климатроника се чуваше звук като от работещ компресор, имаше и локвичка отдолу под колата(малка) като от конденз , но ....... не духаше студено! Никога до сега не съм карал кола с климатроник и ако задавам глупави въпроси-моля да ме извините!
  7. Ще погледна дали върти,когато е пуснат климатика,но предполагам щом климатика си духа доволно студено,значи би трябвало да се върти перката тогава !!! Цитиране на предходно мнение!
  8. Как да го проверя-предполагам трябва да отида в сервиз да го замерят или....?
  9. Успях да си преведа от немски и се оказа, че бушона е 4-ят и е 5 ампера - ЗДРАВ Е !!!От тук нататък накъде???!!!
  10. Здравейте колеги! Вчера се наложи колата (А4 Б6 2,4 V6 Авант) да работи на място по-дълго време. След половин час започна да покачва температурата и постепенно стигна до първата чертичка след 90 C. което логично е 110 С. ! Малко след това ми се появи червената индикация за висока температура на охлаждащата течност и изпищя няколко пъти. Веднага пуснах парното на максимум и мотора се охлади сравнително бързо. Проблема е че преди това определено не се пуснаха вентилаторите да охлаждат радиатора. Исках да започна от предпазителите (да няма изгорял такъв) и да разбера къде е проблема. Антифриза ми е на ниво максимум при студен мотор,предполагам системата се обезвъздушава сама (да няма въздушна тапа). Карам колата от месец и малко и до сега винаги ми е държала температурата една идея над 90 С. и никога по-нагоре.На място е работила (при загрял мотор) по 10-ина минутки,може и малко повече и не е вдигала температурата,на светофари също. По магистралата спокойно с 150км/ч примерно и няма проблем. Не знам на какво се дължи и за това пиша за съвет! Не знам, кой точно е предпазителя за перките.Снимки направих за да ви улесня. Предполагам не е водната помпа , защото антифриза циркулира през разширителния съд-вижда се! Парното ми е направо СУПЕР! Незнам !!! Едно оправих,сега ново 20 !!! Не ми върви ! Не мога да пипна(при загрял двигател) долния маркуч на радиатора за да видя дали е горещ или не-да не би да е запушен радиатора. Трябва да отида да проверят самите вентилатори дали са наред. Климатроника работи-духа си студено,когато го пусна!!! Помагайте !
  11. Здравейте колеги ! Първо да кажа, че за първи път си купувам масла от колегата от форума и от обслужването съм меко казано доволен-поръчах масло и филтър сряда по обед и в четвъртък сутринта в 9ч. си ги получих !!!!!!!!!! Маслото е Мотул 5W40 X-Cess 8100 ! Вчера преди смяната сложих Xenum M-flush и колата работи с нея на място 2ч.30мин. . Източихме маслото , но за мое учудване то не беше кой знае колко мръсно,макар че за масло на около 2000км. на бензинов мотор, не беше от най-чистите !!! Сменихме маслото и сложихме също XENUM MOX-G ! Сега ще наблюдавам нивото на маслото и дано има ефект от процедурата ! Все още не мога да видя и усетя разлика, макар че сякаш двигателя поутихна още , но не знам дали не си внушавам !!!
  12. Да,знам!!! Просто питам , кой според вас е по-подходяшият продукт от изброените . Цитиране на предходно мнение!
  13. Колеги,кое от тези масла е по-удачния избор за вече станалото прословуто А4, B6, V6, 170bhp. - http://bparts-bg.com/product/14/5w-40-x-cess-8100-5-litra.html , http://bparts-bg.com/product/176/total-5w-40-quarz-9000-5litra.html , http://bparts-bg.com/product/16/5w-40-x-clean-c3-8100-5-litra.html , http://bparts-bg.com/product/5/5w-40-magnatec-c3-5-litra.html или http://bparts-bg.com/product/383/motul-specific-cng-lpg-5w40-5l.html ??? Като се има в предвид , че колата има газов инжекцион!!! Виждам , че много колеги от форума ползват този сайт за да си пазарят масла и др. консумативи и за това се спрях на него!
  14. Колега,не беше определяща цената-изобщо!!! В сервиза,в който ходих тогава ми го хвалеха,като булка за женитба Грешката е определено моя и ще я поправя!!! Урока е важен-да не се предоверявам!!!!!!!!!! Цитиране на предходно мнение!
  15. Много благодаря за отделеното време да ми отговориш със съвет!!!!! Сега съм малко зает,но от другата седмица се заемам с въпроса ,тръгвам по веригата и ще видим до къде ще се стигне!!!! Ще пиша как се развиват нещата,непременно!!! Поздрави! Цитиране на предходно мнение!
  16. Колега,когато сменях маслото ми казаха да държа нивото винаги на максимум,което ми се стори малко странно....Преди малко прочетох,че цитирам "Вие не оказвате услуга на мотора ако сипете масло над горната резка. Тогава при високи обороти твърде много масло влиза през вентилацията на картера в горивната камера" !!! Чувал ли си нещо по този въпрос??? А къде мога да погледна ,колко разход на масло дават по книжка на 1000км. ? Рових но не намерих!!! Колеги,не знам дали не съм от случаите,посочени в този цитат :"Който е напълнил маслото много над горната резка на пръчката, получава автоматично по-голям разход, понеже излишното количество масло излиза през вентилацията на картера, влиза в горивната камера и изгаря" Ако някой е имал подобен случай,нека ми драсне-ще съм признателен,че ми пламна главата да го мисля!
  17. Ами колеги,каращи 2,4 V6 170к.с.- споделете мнение за това,с какво масло карате,колко масло ви харчат моторите,общо взето споделете опит,та ако може да си спестя излишни главоболия и направо да действам по въпроса!!!! Благодаря предварително!
  18. Все повече си задавам въпроса "какво не е наред и от къде да започна"-мнения много!!!
  19. Незнам от къде да я захвана........... А и тук в Казанлък сме зле от към сервизи,майстори,които знаят какво правят,а не само да ровят заради спорта!!!!!!!!
  20. Ще сменя тия дни маслото и ..........ще видим!!! Дано е от него! Ясно е , че ще си бута по малко масло, но имате ли си някаква представа , по колко горе-долу е допустимо?
  21. Здравейте колеги! На кратко...Карам А4 V6 2,4 170k.c. 2002 , купих я преди месец,смених маслото(в момента е hilber energy 10w40)!!! Проверих вчера маслото-трябваше да долея 600мл. а съм минал 1200км.-луда работа! Колата изобщо не пуши при форсиране,ауспусите са почти бели,има лек ,наистина лек теч по главите,ама няма как от там да губи толкова! няма никъде теч по кората отдолу или от пробката,филтъра,......А ако го гори,то не би ли трябвало да пуши отзад като кумин-т'ва е много масло! Не ми се иска да си мисля да отварям мотора!!! Да пробвам ли с добавка и ако Да , с каква ??? Препоръчаха ми на Лики Моли с молибден,но.... Ако трябва да сменя и маслото с друга марка,но не вярвам да има чак толкова голяма загуба на масло,само от марката! Двигателя не е шумен,не трака,не хлопа,............ НЕЗНАМ !!! Да отида ли да премерят компресията,примерно?!!! Пиша и питам за съвети от вас,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем!
  22. Здравей колега! Можеш ли да ми дадеш информация за щората на багажника (А4 В6 комби)?Може и на лично! Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...