Jump to content

todor1976

Members
  • Мнения

    143
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от todor1976

  1. Има логика да оказва влияние ламбдата но грешката ми я наби два дни преди да я замеря на диното.Разлика във вървежа от преди грешката и след няма.От тук идва въпроса пи ремап не се ли изключват тия ламбди.Ако проблема е в колата от преди софта това означава че е била 130 коня с дпф.Нямам толкова фрапантна загуба на антифриз че да е глава.Интересното е че за три дни разлика 2 различни динота дават 10 коня разлика при мерене.От тук идва въпроса дали могат да се манипулират динотата защото и от двете места имам предложения за нов софтуер.
  2. Колата на 173 000 км влиза за смяна на дюзи по сервизна акция сега е на 252 000 км истински.Не би трябвало да е от дюзи.Този модел излиза със сименс дюзи като впоследствие ги сменят по акция но незнам дали слагат отново сименс или бош.Тандем помпата е бош обаче така че си мисля че и дюзите са бош.Софтуера е да на Брезел,но друг ми го налива в колата. Да този мотор е стоков 170 коня.Диното е мерило на мотор постнал съм графиките от двете.
  3. Това са графики при замервания на два различни Динота. AUDI A3 P6301-1.pdf
  4. Определено и аз на там клоня,че се опитват да ме пращат за зелен хайвер.Имам уговорка да направим диагностика на колата при човека който ми слага софтуера.Лошото е че тези проблеми със загубата на антифриза и предварението не могат да окажат влияние на мощността а и самият аз познавайки колата и карайки колата вече толкова време не съм забелязал падане на мощност.Ламбда сондата и загубата на антифриз как могат да окажат влияние на мощността.Не е доказано че загубата на антифриз е от охладителя.На ръна ми каза че нещо и е спирало горивото след 3500 оборота,а колата върви с 220.
  5. Грешиш колега моторът БМН е стоково 170 коня,бъркаш се с БММ който е 140 коня.
  6. Здравейте колеги,днес минах през следния филм.Колата е ауди а3 2.0 тди БМН мотор,премахнат ДПФ миналата година май месец и съответно чипната .След интервенцията колата се оптимизира коренно върви много и добре.Софтуера няма да казвам на кого е за да не правя реклама или антиреклама но е на доверени хора които ми чипваха и старото ауди 1,9 тди.Никакви проблеми досега освен с някой дребни забележки като например че от тази зима колата и до ден днешен започна да има труден първи старт,което според мен е механичен проблем и друг проблем който не знам дали може да се каже че е проблем някой път се случва да имам чувството че при много висока скорост говорим за над 200 км/ч все едно нещо я спъва.От февруари се опитвам да я кача на диностенд и днес ми се отдаде тая възможност.След диностенда се установява следното че колата изкара 156 коня и 380 н.м. на мотора.Другото което показа е че има предварение 2,64 от където идва и може би трудния първи старт.Странното е че колата оригинално е 170 коня.Имам също така и загуба на антифриз от 2 години близо като от тая зима е по изразено,но това е друга тема.Другото което ме притеснява е възможно ли е всичко това при положение че колата върви осезаемо по добре от колкото преди софтуера.Турбината е в перфектно здраве на графиката се вижда че след 3500 оборота намаля горивото.Дебитомера е наред.Казвам всичко това защото вече психологически започвам да се вкарвам във филма но така ми е казано.Друго кошто забравих да спомена е че от 4 ри дни колата е с грешка електрически проблем в ламбда сондата.От тук нататък ми предлагат правене на центровка премахване на ЕГР охладителя и механично затапване на ЕГР-ра.След това ми предлагат да диагностицират колата като налеят оригиналния софтуер за я замерят да видят какви коне и колко нютона ще изкара и евентуално нов софтуер техен като всичко това ще ми струва 600 лева.В тая цена не влиза центровка и премахване на егр охладителя.Така че помагайте със съвети или дайте човек който си разбира от работата за да знам какво да правя че като ми е влязъл този филм направо съм болен.А колата дефакто си върви както винаги досега.Не казвам къде съм правил диностенда за да не засегна някой защото все пак не знам къде е истината но в цялата работа има нещо нередно и ще трябва да го търся.Моля за съвети помагайте.Благодаря предварително и се извинявам ако на темата не и е тук мястото.
  7. todor1976

    Гуми и джанти за A3 8P

    Благодаря за съветите,определено ме навихте.Сега остава да намеря и читава джанта-задължително оригинална на ауди.Масовия размер на гумите за този цолаж джанти е 225/45/17 какво се случва с 225/50/17 не е ли по добре и пази повече джантата....?
  8. todor1976

    Гуми и джанти за A3 8P

    Здравейте колеги бих искал да попитам каква ще е разликата ако от 16 цола мина на 17 освен че ще променят визията,да очаквам ли по голям разход и по голямо износване в елементи от окачването?До сега вече 40 000 км.по бг красивите ни пътища с 16-ки зимни и летни никакъв проблем по окачването дори тампон нямам износен.Колата е А3 спортбак с-лайн спорт пакет +( 170 коня.+)
  9. Здравейте,продавам комплект маховик,свален е от Ауди А3 2.0 тди 170 коня БМН мотор.Комплекта включва притискателен диск, маховик и феродов диск .Феродовия диск има милиметр до нитовете.Лагер помпата е протекла и не става.Цена 350 лева.
  10. Взех колата току що,всичко е наред,все едно карам друга кола.Дано всичко е наред и да нямам проблеми.Иначе гаранцията е една година.Лошо е че се чуват много кофти мнения за Марката ЛУК,макар че при мен всичко е комплект от лагер помпата до маховика.
  11. Колата е 2007 ма година,БМН мотор 170 коня 2.0 тди,по цените които виждам в интернет и цените които ми дадоха на мен с отстъпката 1150 лева части на ЛУК всичко за първоначално вграждане и гаранция.
  12. Колко ориентировъчно излиза тогава тази манипулация?
  13. Не знам защо ти се вижда висока цената при положение че включва маховик,феродов диск,притискателен диск,помпа и аксиален лагер.При проверени от мен цени с отстъпките които мога да ползвам само частите са около 1150 лева.В сервиза ми обявиха цена за всичко 1600,за мен отстъпка и тотал цена 1400 лева с частите и работата и съответната гаранция.А след като взема колата утре живот и здраве ще пиша как е положението.
  14. Здравейте колеги,дойде ред и на мен за смяна на комплект съединител.В петък вечер педалът на съединителя остана в крайно долно положение и до там-колата остана без съединител.Оказа се протекла долна помпа на съединителя.От там сваляне на скоростната кутия,след което се потвърди течът от долната помпа.Състояние на маховик леко посинял със луфт както радиален така и аксиален малко по голям от нормалното.Не съм имал драми с притрисане при тръгване или каквито и да е странични ефекти,само едно чукане на желязо при привключване от трета на четвърта скорост при не толкова високи обороти.Състояние на съединител-притискател много добро състояние,феродоф диск от едната страна стигнал почти до нитовете.От цялото състояние и описаното по горе реших подмяна на всичко описано горе,а не само на помпата на съединителя.Офертата която ми обявиха от сервиза 1400 лева части и труд и гаранция с тяхни части на LUK.LUK са и тези които са в момента на колата.Това е оригиналния съединител и маховик,колата е на 232 000 км,в историята на колата няма записана смяна на такива.Надявам се да съм постъпил правилно като съм взел решение за пълната смяна на целия комплект съединител.Дано съм бил полезен и моля да споделите мнение.Надявам се след ремонта всичко да се напасне и да е наред.Забравих да спомена че още както взех колата педалът на съединителя не се връщаше до край,тоест не се изравняваше с височината на педалът на спирачката и след припомпване на педала на съединителя нещата се оправяха.Не съм имал драми с буксуване притрисане и тем подобни със съединител.
  15. Ето така изглежда питата която е филтъра,много зле положението чак беше напукана.Колата няма нищо общо с вървежа си от преди а и вече е с 30 коня повече и 60 Н.М.Интересен е факта че за 5 километра каране след премахването на филтъра и преди наливането на софтуера не записа грешка.
  16. Ами то добре колега,моите данни са сходни само дето карбон масса мие е на 14,40,а %-те на филтъра варират от 5 до 40 и на 40 светва филтърчето на таблото.Взех решение утре отивам да го изтърбушат и да му налеят новия софтуер плюс ЧИП.
  17. ОЩЕ 50 км градско и отново светна филтъра за твърди частици,не знам вече къде да търся проблема.Излязох извън града и за около десетина км каране на 4-та с около 3000 оборота нещата отново са си наред.Отново няма записана грешка.
  18. Относно моята кла съм нямал случай в който да имам по малко от 15-20 литра гориво в резервоара.При мен магариите ми ги правеше все при почти пълен резервоар.
  19. Вече 400 км градско и няма проблеми с DPF без да съм правил нищо,без да съм сменял стил на каране без да съм сменял доставчика на гориво.Да видим до кога....
  20. От 1-ви до канал 200 никъде не пише Ash mass.
  21. Ок ще проверя и ще пиша.
  22. Address 01: Engine (03G 906 018 DH) 15:06:50 Group 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 15.6 % Particle Filter Load Coefficient 14.11 Particle Filter Carbon Mass -4.4 % Carbon Mass Learned Value
  23. Благодаря колега,за отговора.Под маса да разбирам ли CARBON MASSA?Ако е това той е на около 14%.
  24. На 40% процента започва автоматично рециклиране,доколкото съм запознат.
  25. Да оправя се при каране на обороти около 3000.Пробегът на колата в момента е почти 230 000 км.На 40% влиза в режим регенерация.Интересно как при теб е на 70% и няма никакви проблеми
×
×
  • Create New...