Jump to content

petkan_ivanov

Members
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от petkan_ivanov

  1. Разлика има в хода на буталото на двата мотора. 3.0 е май винаги авто и куатро. Това са неща на вече 10 години и заслужават обстоен преглед в оторизираб сервиз за да няма после сълзи и безкрайни теми в раздела.

    Поздрави

    Има и ръчка на 3.0тди но по трудно се намират.

    2.7тди само ако търси предно преди фейса както е написал Робо.

  2. Е драсни за него де, наистина ми е интересно как са нещата точно при тая модификация. Какво става с пълна газ на първите предавки щото имам бегъл спомен, че беше писал преди време други неща?

    Не си спомням какво съм писал.

    Колата дойде с едни Мишелин пилот дето им беше втори сезон 18-ки, с тях буквално не можеше да хване пътя на която и да е предавка. Същото както го описваш ти. Изкарахме с тях до края на лятото, после като се взеха зимните все едно беше друга кола, на другия сезон и нови летни и колата заспа. Преди го написах и сега ще повторя на пълна газ няма как да се кара подобна кола, но дори да пробваш дори 4.2-ката превърта на пълна газ на 1-ва и 2-ра. Кара се съвсем нормално и понеже е с по къси скорости от автомата и е голям астматик общо взето няма значение на коя предавка е, винаги върви. Което е супер нелогично като си свикнал с турбо мотори или дизели. И аз преди да я карам често си мислех, че е безсмислена комбинация но си. смених мнението. Така или иначе за 2 години разменно каране ми харсваха еднакво со осмака така, че това трябва да говори достатъчно.

  3. Наистина ли се води дискусия предно vs. quattro или аз не чета правилно ?

    Не, води се спор, че 3.2 можело да тръгва само с превъртане в града и не ставала за каране в града защото са карали б5 или ауди купе и те им превъртали гуми преди 10 години.

  4. Това с куатрото не е точно така, според завоя вяервам знаеш, че може задницата да те изпревари мощно. Аз не говоря само за 1,8Т също, пробвал съм и нови коли около 180-200коня, едно и също е. А на задно дори турбо бензини по 300коня с кикдаун старт без LC не могат да превъртят гуми. Какво става на 4ф-ката като дадеш пълна газ на от ниски обороти, до края на първите две предавки казваш, че държи ли?

    Аз го казвам от опит щото така превземах бордюри, единия път добре го изтресках, както е 2 тона 4ф-ката директно един от долните носачи се счупи.

    Газ до ламарината на 4.2-то ако не е напълно направо и с нов асфалт превърта, за павета, мокро и т. н. няма смисъл да се споменава.

    Казвам си мнението за предното и ше си го казвам колкото пъти искам.

    Ти  ли ше ми казваш в коя тема да влизам ве, подпухнал цветнокож с наднормено тегло и мазни цаки...?

    Нещо много си се отпуснал напоследък, все пак се задържа за цела седмица без бан. :hilezh:

    Ше те любя у черното целулитесто дупе, кодер недъгав с двигателни проблеми...

    Аре по-лекичко го карай ся, щото целия форум те знае какъв паляк и всеобщ увеселител си.. С хенд мейд творби и тунек у мазата. Тва че си събрал неколко хий лева за 4.2 и го повтаряш у сека тема не променя факта че си оставаш объл маймуноподобен.  :hilezh:

    Нема смисъл да се хабиш да го казваш като си виждал тази кола на картинка.

    Иначе щом почнА да м викаш дебел в ясно, че свършиха аргументите и нема кфо да кажеш, и ти е ясно колко не ставаш за трол.

  5. Какво си имал, пишеш че си карал някакви коли с турбо мотори, там като пикне турбото особено на дизелите е нормално да превъртят гумите.

    Сега изкача другия въпрос да не би като караш педала на газта да го ползваш он/оф? Щото на пълна газ и 4.2-ката не може да се кара, да не споменаваме на дъжд или сняг, там педала само се гали.

    Яко ме боли кога кво ще си купуваш, темата е за покупка на кола с тоя мотор, а не обичайните заподозрени дето са имали пълнолетни коли но са се качвали за кръгче на некой смотан дизел да плюят по предното. Каза си неточното о безсмислено мнение и спокойно можеш да се ориваш и да влизаш повече в темата.

  6. Дадеш ли газ на кола с куатро в по остър завой си директно в бордюра и се чупи някой и друг носач. На 1.8т не става щото си е скопеняк най страшен и няма сила да мръдне. Както и на дхтдж-то казак вземи пробай нещо дето не е на 20-30 години. Стига с тоя скапан тръц.

  7. Голяма е разликата, като някой ден имаш приятел я покарай и сам ще разбереш. Ауди не са спрели да правят коли до б5.

    Тръца няма как кой знае колко да върти защото го карам с полусликове, но това няма връзка с темата. Ясно е, че съм болен и обгазен и зарова си взех и 4.2, и въобще нямам меродавно мнение кое на мен ми харесва.

  8. Да да, легенди са и си измислям.

    Нема начин 250 коня на тон и 700-800 само с предно да въртят гуми...нали, тва са лъжи и клевети :hilezh:

    Сигурно само счупени преднячки съм карал досега. Б5 1.8, 2.8, ц5 1.8т... въртят гуми да си таковат мамата. И не е като да са били със стари гуми. Просто на предно е така. Дори умрелите астри, опели и рендета по 90 коня и те въртят гуми ако е лъзгаво.

    Не ми обяснявай на мене, нема кво да се самозалъгваш, че на предно е същото като куатро или задно дори. Налага се некой път да се изнесеш по-бързичко или да тръгнеш по баир и си седиш на едно място или тракшъна вика "не така" , мани ...

    255 кс на 1500 кила.

    Сега обясни какво е общото между б5-ците и 4ф-ката?

    2 години карах две 4ф-ки 4.2 куатро и 3.2-ката на предно. Имам мегдан за сравнение.

    То по-принцип quattro не е само за сняг бре :)

    Винаги е по-добре да го имаш спор няма преднячката и тя се движи естествено че няма да спре но удоволствието е друго на кола с двойно задвижване и го усещаш не на снаг а на пътя!

    Само за сняг има смисъл или при високи мощности.
  9. Здравейте колеги.

    Харесах си въпросната количка но имам питане.

    Внесена е от Австрия и е със сервизни документи от уж един и същ сервиз.Запали бързо и лесно, но като отворих предния капак се чува едно цъкане равномерно и не успях да определя дали е от лявата или дясната глава...,изчаках я да позагрее и градусите се вдигнаха до към 70-80 но цъкането си остана.Четох и нашия и чужди форуми относно проблемите с обтегачите на веригите,но там въпросния проблем възниква независимо от пробега и симптомите са шум като на дизел тракането или още по груби...ако е прехвърлила зъб веригата...Та питането ми е дали това е знак че е "тръгнала" към проблема или просто маслото и е за смяна и се чуват повдигачите?Имаше тема в която колегата беше споменал за въпросното "цъкане" но не я откривам.

    Другото което е продавача смело ме приканва да я закараме в оторизиран сервиз да я погледнат и да проверим историята,та в тази корумпирана държава дали биха приели рушвет само и само да ми я похвалят че всичко е ОК във Стара Загора?

    Благодаря за вниманието на отзовалите се.

    Колата е с ръчна кутия само на предно :)

    Не са обтегачите това. Фси-тата си имат металическото цъкане като вдигнеш капака. Едва ли има проблеми колата с обтегачите. Като я караш обърни внимание с малко подаване на газ на по всиоките предавки дали има някакво замисляне между подаването на газ и тръгването на колата. Като цяло трябва да е доста пъргава, и на всяка предавка с малко газ да върви.

    Много вероятно е да цъка заради маслото. И май няма как да се разбере без да го смените.

     

    По-интересен е въпроса до колко е удачна тая кола?

     

    Тежка лимузина с ръчни скорости...с голям мотор на предно...  нещата си противоречат много. Единствения шанс тая кола да доставя някакъв кеф е ако се кара само извънградско и магистрално.

     

    Градско ще е ужас. На това ще му светят тракшъните и ще те спъва като му дадеш газ на първите 3-4 скорости.

     

    Предното е за голфове. Макс А4. Нищо по-голямо. Търси куатро.

    Доста е удачна, именно защото е лека и на предно с ръчка. Тия глупости с превъртането не важат, и са легенди от хора като тебе дето не са имали подобна кола. Голям кеф е колко е пъргава в ниските и всякакви обороти.

    пс Дай линк към обявата да я видим и ние.

  10. Ето още малко обяснения занегативния ефект от големия дебиломер (МАФ)

    going to a bigger housing allows the sensor to read lower at the same amount of air as a smaller housing meaning a higher cap, but also have heard of issues with going to big and the sensor not doing well at lower air speeds,

    Така че мапера дето ще тормозя да събира всичко ще му се отели вола :)

    Пенчев аз чета че до 220-240 коня ако не правиш стартове - държи. Това на преднячка с 228 мм

    Чакам да ми издъхне съвдинителя да продам почти новия си демпферен маховик и ще ви кажа какво съм сложил :)

    Bosch 550cc fuel injectors and required wiring adapters. These are the latest-generation EV-14 style, superior to anything offered on OEM VAG cars.

    Ето малко отговори на въпросите ми за инжекторите

    Сегашните ми са EV6

    Виждал съм EV12

    Тия са EV14

    Какво значат тия простотии? Начин на разпръскване?

    Четох май за някакви скопени заради еконорми в калифорния та ще трябва да внимавам да не попадна на тях

    Няма проблеми при ниски скорости с голям хаузинг и стоковия дебитомер. Моя е от голф вр6 76 мм ако не се лъжа.

  11. Бездънна яма е много разтеглив термин и може да е в пълна сила при всяка кола.  Не мисля да захващаме спорове за 2.7т което едва ли си имал, а най-вероятно си чул някъде нещо и го преразказваш.

    Забеляза ли колко е бюджета на човека който пита?

×
×
  • Create New...