Jump to content

А4 1.9TDI обтегач пистов ремък


galaboff

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следния проблем - в рамките на 3-4 месеца и никакви километри два пъти ролката на обтегача на пистовия ремък на колата ми се разсвирва - лагера на ролката заминава, а оста му на лагеруване (на самия обтегач) се криви. Двигателя е 1Z - 90к.с., обтегачът - голяма пружина с ролка.

Проблемът започна с кривенето на въпросната ос на оригинален Ауди обтегач на 2 години и около 40000км (по книжка се сменя на 80хил.км.), изхвърли ремъка и направи големи поразии... Смених целия обтегач с малко по-евтин, но все пак германски - няма и 10хил.км. - оста му пак е крива и ролката пак е аут... Сега съм поръчал трети обтегач, но идеята ми е да го сложа и да забравя проблемите, та по този повод - някой има ли идея откъде може да идва проблемът ? Мисля си, че нещо натяга ремъка повече от необходимото, но знам ли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А смени ли втулките на конзолата през която минава пръта.

кой прът ?

мислех си за евентуален ремонт на лагерите на алтернатора..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих сменил и ролката на алтернатора с тресчоткова (фрайлауф).

ролката на алтернатора е обикновена, без механизъм за свободния ход, т.е. май съм на по-евтиния вариант - лагерчета :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз със моята А4,1.9тди 110 коня минах по този гаден път.И моя ремък изпадна с около 150км/ч,и аз я бях сменил за това че беше изкривена.Именно с чисто новата на няма и 3к километра изхвърли ремъка.Цялата беля идва от това което каза "nicoldy"(който всъщност беше заедно с мен в колата когато се исвади ремъка) тресчотката.Или поне при моя мотор,зная че има разлики с твоя,ти си и със друг алтернатор,но моя съвет е да видиш шайбата на алтернатора.При мен работата беше че нямаше свободен ход и упражняваще натиск б/у обтяжната ролка,която в последствие се изкривяваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То нашите доколкото знам по начало са си без тресчотка. Но това не пречи да се смени с такава. Само да се намери подходящата. Доколкото си спомням в магазина като питахме за твоята питахме и за мен каква ще трябва. От там казаха, че твоята следва да стане и при мен (1z). Засега не съм я сменил, но го имам предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията, предстои й престой в сервиз на много можещ човек от форума, така че смятам ще се оправи...

Иначе втулки на конзолата, която държи алтернатора няма, това е само при бензинките, при 1Z са само ролки и механизмите към тях.

Проблемът може да е само някой задиращ / задържащ движението на ремъка механизъм и на голям процент ще да е алтернатора.

Другите възможности са виско съединителя, водната помпа и тази на хидравликата. Водната помпа ми е на 4 месеца, остават другите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...