Jump to content

Проблем ACE


audi-100

Recommended Posts

Здравейте колеги.Проблема ми е следния:сутрин когато колата е студена и като я запаля,работи много странно(все едно на няколко цилиндъра),не може да се изфорсира като хората,все едно има недостиг на въздух или гориво.Когато я изрежа рязко излиза черен пушек от ауспуха..и така е докато загрее след това нямам никакви проблеми..колата е а6 95г аце мотор.Днес ходих на диагностика,но се оказа,че в нашия град никой не разбира от механични инжекций...има ли вероятност това да е дебитомера?Помагайте,поздрави...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се регулира сместа през реглажния винт на дебитомера или не е изправен т-датчика на ЕКУ-то - закачен е отзад на главата до делкото. Премери първо в него дали е в норма, ако е ОК ще трябва да отвъртиш малко реглажния винт на дебитомера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи може да не е от дебитомера?колега VBI,можеш ли да ми дадеш малко по-точно описание какво да направя...ще съм много благодарен :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали ти писах по-горе:

1. Замерваш т-датчика на ЕКУ-то с мултицед преди да запалиш сутрин и гледаш какви стойности е. После мериш при 90С загрял двигател. Пиши какво си отчел, като не забравяй да обърнеш внимание сутринта преди паленето каква е външната температура.

2. Ако т-датчика е ОК ще се наложи малко да отвъртиш реглажния винт за сместа на дебитомера, като внимаваш точно колко си завъртял. Обикновено 1/4-1/2 оборот обратно на часовниковата стрелка вършат работа. За целта ти трябва дълъг шестограм.

От кога ти работи по този начин (пуши черно сутрин)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко месеца го прави това колега,не пуши сутрин-ами когато я изрежа излиза чернилка от ауспуха.Днес сутринта разкачих буксите на дебитомера и после като ги закачих колата работеше много по-добре от преди... :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...