Jump to content

Проблем с ESP на Audi A6


deyan123

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Колата ми е Audi A6 2.5 TDI, Автоматик. От седмица вече, всяка сутрин когато паля, лампичката на дисплея за ESP остава активна (не мига както в случаите когато ESP е активна, но остава да свети). Опитвал съм се да я деактивирам с копчето "ESP" на таблото - не се получава. След това потеглям на "D" без да давам газ, оборотите сами се вдигат до около 1300 (а нормално в такива случаи са под 1000) и поддържаната от колата скорост на равен терен е се колебае, като достига 20 км/ч (при нормално 10 км/ч). Според мен това означава, че ESP е активна. Като карам около 5-10 минути така, след това спра, изключа двигателя и после включа пак - лампичката за ESP не се светва и колата има нормално поведение - оборотите са както обикновено. Тук е мястото да отбележа, че през зимата при хлъзгави участъци с активна ESP съм се опитвал да я деактивирам от бутона, но не може - продължава да си работи.

Някой има ли предположения, сблъсквал ли се е с подобен проблем? Първото, което ми идва наум, е че прекъсвача на бутона за ESP е повреден, в близките дни мисля да си купя нов прекъсвач и да го заменя. Но ще съм благодарен за мнения и съвети.

Поздрави!

Редактирано от deyan123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой се е сблъсквал :lol: Тази лампичка свети постоянно при някои неизправности (не мен като ми се беше прецакал дросела всичко се почна точно с тази лампичка и проблема с оборотите (при рестарт или при откачане на акумулатора също се оправяше...до едно време ;) ))

ПП: Поздрави и от мен от Варна :D

Редактирано от Miro_A3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Благодаря за предположенията, колеги! Тези проблеми с компютърна диагностика ли се "виждат"? За Миро: може ли още някакви подробности за проблема с дросела? Други симптоми освен оборотите и лампичката сутрин имаше ли?

А за датчика за завиване - довечера ще го проверя и ще напиша нов пост, благодаря!

Редактирано от deyan123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, провери си изправноста на стоп машинката. Симптомите за повредена машинка са същите като при теб.

Извинявай, може ли да поясниш малко? Каква е тази стоп машинка?

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, на компютърната диагностика излезе датчик за температурата на маслото. Другия уикенд го сменям и ще направя нов пост за резултатите. Предложиха ми да избера по-скъп (70 лв) оригинален и по-евтин (50 лв)... Мнения за избор? Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...