Jump to content

Тракане в предницата


Recommended Posts

Привет на всички!

Проблемът ми е следния, като завивам и на пътя има неравности, при удара в колелата усещам претракване някъде в зоната на рейката или карето на волана. Като въртя волана не усещам тракане, има го основно, когато колелата срещнат препятствия. Тракането е глухо чаткане, а във волана ясно усещам ударите в колелата. Дано съм успял да обясня за какво става въпрос. Проблемът се задълбочава между другото, т.е. тракане се усеща вече дори при най-леките неравности, но само ако завивам, когато колелата са направо няма тракане по дупките. Нивото на хидравличната течност е на мах, а течността е бистра, но не е много зелена на цвят.

Предния собственик е сменял маркуча за високото налягане, по-точно е рециклиран, след спукване. Маркуча за ниското налягане е оригиналния и е доста напукан, но не изпуска. Накрайниците изглеждат добре, но е хубаво да ги погледне специалист все пак.

Ще съм благодарен за всеки съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може би правилно си се ориентирал.Има и вътрешни накрайници,може и те да се видят.

На изгасена кола като клатиш волана има ли (луфт)хлабина или някакво тракане.

Редактирано от Petkovm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобен шум аз имах и идваше от вътрешните накрайници. Прегледай ги както каза колегата Petkovm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега забелязах, че не съм написал каква е колата, тя е Ауди А4 1996 Avant Quattro с 1.8 /125 к.с./ ДВГ.

Не, на изгасен двигател няма тракане. На място няма тракане нито на работещ, нито на изгасен двигател.

Редактирано от Peter Stanev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да предложите читав сервиз за тея рейки на А4ките? За тези в ТУ получих негативни отзиви от форума на VW. Там ме пратиха при един Иван в Люлин, който май си свърши добре работата, но ми е тафнал чистак новата бутилка с хидравлична течност, която бях оставил в багажника в тайника над гумите(колата е комби). Утре ще я прегледам обстойно отдолу и ще вида каква работа са свършили. Факт е, че теча ми намаля осезаемо, но продължавам да губя хидравлична течност. Така че, ако сте посещавали читав майстор на тея рейки, моля споделете да го пробвам и аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз преди 2 месеца рециклирах моята рейка тук и съм доволен засега,дават и 3 месеца писмена гаранция,но бях при друг майстор за монтаж-демонтаж

Редактирано от stefanaki74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

и аз имам подобен проблем но при мен се появи след удар на лява гума но при мен се чува един звук от рода на "тън" смених накраиник. шернир и пак се чува този звук прожината е здрава и това го прави при пален ляв и десен завои при трагване на заден ход

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...