Jump to content

zeroheat

Members
  • Мнения

    177
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от zeroheat

  1. zeroheat

    1.8Т прегрява

    Само да поясня, че на надлъжните 1.8т, А4, а6, Пасат, през това малко маркуче не минава антифриз докато термостата не отвори, демек на студена кола няма как. Малкото маркуче е свързано с горния отвор на радиатора, а по този кръг не циркулира антифриза докато не почне да се отваря термостата.
  2. Може ли да изброиш сервизите? Поне за мен би било доста полезно.
  3. Добре, а някой не е ли поръчвал торк конвертор директно от Германия? Предполагам не е чисто нов, но попаднах на това в ebay: https://www.ebay.co.uk/itm/Wandler-01V323571G-fur-Automatikgetriebe-01V-5HP19FL-A-VW-Audi-01V-323-571-G/273891995955?hash=item3fc53c3133:g:i64AAOSwITZdBnWt Доставката с GGBG е по 2лв на килограм ако не се лъжа. Демек би трябвало да излезне някъде около 300EU с доставката.
  4. това до колко е смислено? нали тук правят същото, защо да плащаш луриери чак до Латвия?
  5. а за ремонт колко би излезнало? сигурно дори по-малко? дори за тея пари може да се сменят и други неща, които са се поизносили. Само предполагам де. Всмисъл цената за сваляне и качване на кутията винаги си я има, дали за ремонт дали за слагане на друга, така че тоя разход винаги го има.
  6. Здравей, а колко ще струва да се поправи? Толкова ли са евтини 2ра ръка, че предпочиташ директно да я замениш?
  7. хахахаах е а кажи ми аз м/удругото се чудих не е ли по-добро място в багажника при самата помпа. Да се сложи точно на изхода на помпата? А ти иначе Киа ли си си купил и ако може да те питам на ЛС, че и мен ми допадат те?
  8. Точно това имах предвид. Че снадките може да прокапят. Мен ми обясниха да го срежа преди рейката, демек точно над колекторите(над мотора), ако от там прокапе ....
  9. Точно тея "майстори" най много ме притесняват. Досега само 2 пъти ми се е случвало да ходя на "сервиз/майстор" и да не трябва после сам да до оправям някакви неща, които те са пропуснали или да поправям други които те са счупили. Веднага мога да дам пример с един голям сервиз, казва се Колос. Отидох там с предишната си кола сеат Толедо за смяна на ремъци и обслужване. Всичко точно като взех колата, но още на 1вия светофар почнаха леко да треперят оборотите. Отне ми около 3 часа за да разбера, че са ми проболи една мембрана/клапан на картерната вентилация и от там винаги се смуква по малко не отчетен въздух, който не е минал през дебитомера. Добре, че си взех фактурата. На другия ден им направих рекламация, разбира се. И "майстора" призна, че му е било трудно да свали въздуховода, за да стигне до капака на ангренажния ремък. И като решение ми предложиха да пуснат картерната вентилация да си духа под мотора. Така било при Ладите и си работели идеално. не знам как да коментирам това. Имам сигурно над 10 подобни примера за коли в моето семейство и сигурно над 30 подобни на мои приятели. Един от супер забавните е на един приятел на астрата. При вдигане на колата на подемника "майстора" е забравил някакъв дълъг болт на едната ръка на подемника. Та въпросния болт пробива прага на астрата. След скандал за тая дупка от около 2см се навили да му я китосат и боядисат безплатно. Както можете да се досетите след по малко от 2 години там изби ръжда. Опелите и без това са податливи на ръжда. Та няма нужда да ми хвалите кадърността на "майсторите" и българите като цяло. Сигурно има читави де. Но са много трудно откриваеми. За сега съм намерил само едно горе долу читаво място, но уви там опашката е много голяма. Чака се по над 3 седмици за свободно записване. А някой път просто нещата са спешни, затова за жалост не мога за всяко нещо да ходя при тях. Не ми се обиждайте, но говоря от личен опит и на хора около мен. Имам и много примери за приятели купили си чисто нови и почти нови коли. Но не искам да спамя повече темата на човека. По представителствата също работят много мърльовци и некадърници, така че не мога да обвинявам само гаражните майстори. Но като цяло няма оправия. Такъв е материала, както казва бат Бойко. Затова гледам да се оправям сам доколкото мога. Защото от "майсторите" с една лява и една дясна ръка получавам сродно качество като от моите 2 леви ръце. просто освен нерви и време, губя и пари. За жалост нямам много свободно време. Но при 1ва възможност ще изследвам по обстойно проблема. И ще споделя какво е помогнало при мен.
  10. На новата кола също ли наряза маркучите за гориво? Би ли споделил с какво образование си? Какво си завършил? Ако не е тайна разбира се. Звучиш ми като инженер И май не си виждал изгоряла кола от теч на гориво. Аз съм виждал остатъците от голф 3 и то дизел. Дори летите алуминиеви джанти се бяха разтопили. Беше останала само средната част с болтовете. А само за сведение бензина се пали доста по лесно от нафтата.
  11. Ами сега точно чета как най-добре да си закача манометъра, за да измеря налягането в рейката преди 1вото палене, по време на паленето, след като запали и да кажем 10 15мин след като изгася двигателя. Аз по скоро бих си купил нова помпа с кошница за 500+ лева ако съм 100% сигурен, че проблема е в нея, отколкото да режа маркучи, да снаждам маркучи и тн. Бих опитал номера с клапана, за да съм по сигурен, че проблема е в помпата. Но от друга страна ако оправи проблема и снадките не протекат ... защо пък да не го оставя. Но 1во ще замеря налягането, според мен това е най-важното преди да се предприемат каквито и да е действия.
  12. Ами не съм запознат със спецификите на горивните системи на всички авто производители. Знам, че при "нашите"/Ауди бензинови системи налягането е 4 бара. Ако тоя клапан е предвиден за по-ниско налягане? 1 2 бара? Може частите в клапана да почнат да се разпадат. А и никъде не е описано нищо за тоя клапан. Или всички бенз. Инжекционни системи по света работят на 4 бара налягане на горивото?
  13. Мисля да го опитам тоя клапан. Ама ти запознат ли си дали е годен за наще бензинови системи? Всмисъл какво има вътре? Мембрана, топче? От какъв материал е? Да не се прецака нещо от налягането и да почне да се разпада и да задръсти горивната система? И не трябва ли самата помпа или кошницата, в която помпата седи, да има подобен клапан, за да не се връща горивото назад, когато помпата не работи?
  14. А и защо пали отлично всеки път след като съм заредил акумулатора на зареждачката? За мен това е странен факт, който пък ме насочва стартер или може би проблемна маса.
  15. Добре де, ако смуче въздух от там, няма ли да влияе върху тримовете?
  16. Не го разбрах това за лятото. За зимата знам само, че ладите и нафтовите гробници имат проблем с паленето. но нали затова измислиха добавките? И за 3+ лева на литър може да караш 30 годишна нафтова кола на 1 2 милиона километра. И нека после обесняват колко евтино било да имаш и караш нафтова кола. Аз нямах проблем с паленето. Вече 7+ години откакто имам колата, която скоро навърши 21години. Проблема започна преди 2 месеца. Иначе Да, има логика да проверя темп. Датчици. За антифриза съм го сменя вал 2 3 пъти така, че трябва да имам вкъщи поне 1 напълно изправен. Така че след 2 3 седмици като имам време ще и обърна внимание и ще проверя показанията на основните датчици. По скоро ме интересува дали някой е намрил евтина помпа отнякъде. Цялата кошница, с маркучи, клапъни и тн. Защото имам подозрения в нещо около самата помпа. Тя ми се струва изправна. Но нещо около нея, а то има много неща в кошницата в резервоара, около нея, може да има проблем.
  17. Защо канал 51C? Там никога не излизат стойности над 90?!? Тоя канал май е показанието на стрелката на таблото, точно 90. При загряла кола ако е по на дясно от 90... Лошо. Аз ползвам канал 49C мисля, че той е правилния за наблюдение на моментните стойности на температурата на антифриза. В крайна сметка не разбрах какъв се е оказал проблема с 1вото палене. Аз го имам същия. До момента съм сменил : газови инжектори, свещи, бобини, акумулатор. Само да спомена, че когато заредя стария акумулатор на максимално със зареждачката, колата винаги пали идеално. Затова купих нов EFB акумулатор. Но уви проблема остана. Пали след като повърти 4 5 6 секунди и после всичко си работи идеално. Така е от 2 месеца. В момента дори съм на море. Всяко 1во палене е трудно. След това цял ден няма проблем стига колата да не е изгасена повече от 4 5 часа. Проблем с дросела и дебитомера според мен поне в моя случай е изключен, защото биха създавали проблеми и след паленето. А на мен оборотите на празен ход на пример са супер равномерни. Стрелката не играе изобщо. Разхода на гориво също е супер. Вървежа е нормален, няма прекъсвания губене на мощност и тн. Тримовете също са ми ОК +-5. Пробвах да карам 1 ден само на бензин, но уви на сутринта пак запали трудно. Почвам да клоня към проблемен стартер или нещо около бензиновата помпа. Какво мислите? Дайте съвет къде точно да закача манометър без да режа маркучи, за да измерят налягането на горивото по време на паленето.
  18. хахахахаха прав си не обърнах внимание на датите. Просто Жоро(EUROGAS), който ми монтира уредбата ме подразни много и му бях набрал много. Отидох с една торба пари,казах му искам нещо хубаво и той ми похвали фобос и частите, които ми монтира в последствие. И каза, че ще стане много добре. Бил спец и какви ли не чипосани коли бил направил. В последствие, както всеки БГ майстор, след 2рото или 3тото поредно ходене, когато го попитах, а не е ли по -хубаво да опитаме и комп. с ОБД, той каза, нещо от сорта, че това бил макса на аудитата, те си били пръчки по принцип и с ОБД и без, това било, нямало как да се постигне нещо повече. Наблягам на факта и фразата "както всеки БГ майстор", защото преди да му платя каза, че колата е супер и щяла да стане перфектно.В последствие се оказа, че колата е крива. Така един плочкаджия каза, че ще стане перфектно балкона с плочките, които съм избрал и в последствие като му казах, че много лошо се е справил тъй като почти всички фуги му бяха с различна дебелина .... той каза, "ми момче, с тея плочки толкова. Виж, че са криви.". Само да вметна, че "майстора" видя плочките преди да почне ремонта и преди да подпишем договора отвори 3 кашона и наложи 7 8 плочки и каза "Екстра са. Добре, че не си взел някои китайски боклуци." Изобщо BG style какво да ви кажа. Мошеници и най вече некадърници дебнат от всякъде. Затова съм принуден да си правя повечето неща сам и с помощ от приятел. Да не мислите, че ми е приятно да изгубя 2 3 часа 1 2 уикенда, за да си диагностицирам и настройвам газовата? Предпочитам да пия бира и да гледам мач и да дам 50 100лв на някой да го направи вместо мен, ама няма кой. На думи всички са големи разбирачи ама после .... "ми тя колата толкова си може". Аз съм сигурен, че ако сега поговорим с Жоро(EUROGAS) очи в очи за 5мин. той ще ме разбере и ще ми каже това което намекна няколко пъти. А именно "момче ти си твърде взискателен, повечето хора дори не биха забелязали". Е да ама уговорката при взимането на парите беше друга. Там се твърдеше "Няма да усетиш никаква разлика м/у карането на газ и бензин", а то не само, че имаше разлика, то беше колосална разлика. Натискаш до дупка и колата кове носле и почва да тресе яко, че чак ароматизатора падаше от духалките. Но както и да е, както казва премиера "Това е материала". Уви "майстори" не останаха или аз все попадам на греди. Иначе добре, че поне успяхме горе долу да го настроим аудито. Сега си купих нови инжектори тъй като стария райл почна да здава багажа. Сложих AEB Polymer понастроих и мога да кажа, че колата върви почти перфектно. Може би малко трябва да се пипнат настройките при "пълна газ", но това ще го видя като се постопли. И така момчета, пак ви съветвам, ходето и предпочитайте по големите и маркови сервизи, където ще получите най-малкото читави компоненти гаранции и други бумаги и ако се получи да имате проблеми, които не могат да ви отстранят, отваряте сайта на "КЗП" пускате си жалба и ви връщат парите. Вярно пак е занимавка, но иначе в кварталния гараж при бай Иван, просто пиете една студена вода и почвате да четете ръководства и форуми и изгубвате стотици часове да си настроите газовата сами. Успех!
  19. Към автора на темата. И аз бих го насочил към сервиза на Ланди. Ще даде повече пари, но поне ще му сложат читави компоненти, ще му направят читав монтаж и настройки и ще си има гаранция. Това е моя съвет за турбинирана кола. Гледайки колегите около мен, които като мен са ходили по квартални сервизчета, за да им е по близо или евтино .... просто не се справят с малко по сложни коли. За нормални атмосферни коли може да се ходи при всеки, но с турбо или компресор или пък Vtec, Vanos и тн. не бих рискувал. Просто повечето дори не знаят какво е "Trim" или какво точно е OBD(повечето мислят, че е формата на куплунга за диагностика). Успех!
  20. хахахахаха какво лицемерие Аз съм човека, който описва Ugeorge. Ние двамата успяхме донякъде да настроим колата преди години. Eurogas, мога да кажа откровенно, че лъже. Неговата настройка или по скоро "настройка" е да направи автоматична настройка, после да изреже колата няколко пъти по един баир и да намаля коефициентите в таблицата на последните стойности докато колата по спре да забива носле при натисната пълна газ и това е. Нито гледа как са тримовете, нито нищо. Пълна лъжа е, че изпипва нещата. Монтажа е читав, там забележки нямам. Но настройката според мен е под всякаква критика. 10 15мин и айде да си ходиш. Това което се случва в последствие е, че колата натрупва грешни коефициенти за адаптациите, които след известно време водят до прекъсвания, трудно палене и тн. Аз ходих 3 пъти. Правиха едно и също и ми стана ясно, че ме мотаят докато мине гаранцията и се отказах. с Ugeorge се хванахме и я настроихме прилично за около 40мин., а не се тупаме в гърдите, че сме разбирачи .....
  21. Не се тормози човек. Просто ми стана интересно защото не си дал малко пари, а гаранцията е доста малка. Приличаща на гаранция за нисък клас турска или българокитайска уредба. Мисля, че за тези пари се намира схусно Ланди или БРЦ или Романо, а те идват с доста по-голяма гаранция. Поне 100 000км. доколкото си спомням. И май Романото беше 5 години. Просто напиши марката, за да знаят хората каква е и това е. Щом колата работи добре .... в крайна сметка това е най важното.
×
×
  • Create New...