Jump to content

Въпрос към колегите имащи представа от автоматични скорости?


Pharmacist

Recommended Posts

Здравейте колеги, нуждая се от съвет .Преди време както се прибирах от работа под-колата намерих огромно петно от масло.Отидох както си му е реда в сервиз сменихме някакъв датчик син на цвят и всичко беше наред под-колата течове не е имало.Покарах така 3- седмици и след като я закарах на нов оглед да видим дали всичко още е наред момчетата от сервиза казаха, че сълзяло съвсем леко откъм кардана и според тях била гарнитура.Въпросът е че преди 4000 км колата преина ремонт на автоматичната скоростна кутия със смяна на масло и всички гарнитури и маслото, което беше от теча беше по-скоро черно, а не червено .Та питането ми е освен от скоростната кутия(гарнитура има ли вариант нещо близо до нея да сълзи.Колата е А3 97 4-степенен автоматик.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами първо - тази кола не би трябвало да има кардан.

Маслото на диференциала мисля, че е отделно при тази кутия. Възможно е теча да е от семеринг на полуоска. Дали може да се смени на място не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест това масло да не е скоростно, а двигателно или някакво друго ако може да поясниш по-добре, че нищо не разбирам от тази материя?

Редактирано от Pharmacist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като разбереш от къде се поръчва и си купиш "такава гарнитура за скоростната кутия", на врата ли ще си я закачиш, след като нищо не разбираш "от тази материя"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си я купя и ще отида да ми я сменят, защотото момчетата проверяваха на две местя и нямаше налична, но... ако не се заяде някой няма де сме в България :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако "момчетата", които ще ти правят колата, не знаят от къде да купят части ... харесай си други "момчета" ... по-добре някои хубави момичета даже - като няма да вършат работа, поне да изглеждат добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре да пипат хора който знаят какво правят.Смени сервиза.Предишната ми кола беше автомат-типтроник.От опит знам че трудно се намират сервизи който знаят какво да правят.успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но се чудя в кой да отида, защото навсякъде са "претрупани" и не могат да отреагират веднага, интересното е, че теч видим от кутията няма слагах два пъти картон под-колата и нищо нито капчица, стой си само старото засъхнало масло от преди поправката на "главния теч описан по-горе затова засега смятам да изчакам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...