Jump to content

Съвет за фарове ХЕЛА


Готиния5152

Recommended Posts

Здравейте , карам Ауди А3  ноември 1999г и му смених фаровете ,които бяха марка Депо  с оригинални фарове на хела чисто нови Н7 къси и Н4 дълги като имат функция за халогени.Въпросът ми е ще има ли смисъл да се преправи инсталацията за да се включват и халогените ,които сега не работят ,защото ключът на фаровете няма тази опция. Колата явно е била с обикновенната хела Н1 и Н7 и за това сега светят само къси и дълги без халогените.Днес говорих с един майстор и той каза ,че може да направи инсталавията с бушоните и всичко останало за 50лв.

Карам доста през ноща (по 260км) и  изкам да си ги пускам при мъгла, но дали ще светят добре???

Поздрави на всички и благодаря предварително! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е същото - колата беше оригинално с H7+H1, но единия фар беше спукан и намерих само H7+H4 оригинални. 

При VAG колите от тези години би трябвало да има подготовка за това на 50% - имаш окабеляването от ключа до големия сноп кабели под предния капак. От там нататък вече или трябва да се пускат допълнителни жици, или да се намерят оригинални кабели фар-сноп от кола H7+H4. Даже би трябвало и сегашния ключ да върши работа, но с издърпването ще се пускат и светлини за мъгла отпред и отзад. Не знам дали няма да трябва и някакво реле, защото когато караш на къси + мъгла и превключиш на дълги, би трябвало "мъглата" да гасне (иначе тия 100W от една крушка ще довършат рефлектора за нула време)

Иначе не знам какво ще ти прави този майстор за 50 лева, какви бушони и чудесии се слага, ама 100% няма да е като оригинално. Само ключа, кабелите и релето струват повече втора ръка.

Ако някой колега има ел схема на този вариант, моля да я сподели, така ще бъдем 100% сигурни. Аз имам някакви ръководства и схеми, обаче точно за фаровете няма нищо. :wall:

Иначе за светенето - би трябвало да вършат работа в мъгла. Друг е въпроса, че от фарове за мъгла има смисъл само когато има хубава маркировка - нещо което в БГто не се очертава да се случи някога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майстора с който говорих каза ,че ще сложи реле и когато карам на къси + халогени и пусна дългите халогените ще изгасват ,за да не се стопи рефлектора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз проверих днес - гледах какво имам на колата и каква е информацията в аутодата:

1. Трябва реле за фаровете за мъгла - слага се на позиция 14 - най-горна лява.

2. От релето до големия сноп, който влиза при някъде двигателя би трябвало да има фабрично прекаран жълто-сив кабел (+), въпреки това обаче не успях да го намеря.

3. От въпросния сноп различните кабели се "разклоняват" към различните системи чрез конектори. Колите като нашите (H7/H1) нямат останалата част от инсталацията от големия сноп до фаровете, даже е възможно да я нямат от релето до самите фарове.

4. На кръглия кон ектор за фара H7/H1 имат 4 пина (къси/дълги/габарит (+) и маса), докато H7/H4 имат още един допълнителен, който е точно въпросния + от жълто-сивия кабел.

 

 

След това проучване май се очертава доста работа и поне аз не виждам смисъл да се прави засега. 

Все пак ако решиш да оставяш колата при майстора, направи някоя снимка на завършения продукт, ще ми е интересно да го видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

За 180лв от обява в продавалник имаше един човек ,който продава нови фарове оригинални.

ето тук има едни нови http://prodavalnik.com/audi-a3-96-00---novi-originalni-farove-hela-i32657641 като тези са с машинките за регулиране ,а моите не са .

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ги купих от същия човек, даже снимките бяха същите.  :hilezh:

Иначе фаровете са си супер - нова Хела е все пак, при мен с крушки H7 Bosch и Osram от 10 лева светят доволно.

Иначе колега Готиния5152, до къде стигна с поставянето на фаровете за мъгла?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...