Jump to content

Майстор за реглаж на врати и проверка на уплътнения


Recommended Posts

Здравейте колеги. Преди много време ми бяха закачили лявото страничното огледало и от тогава в купето започна да се чува леко подухване от шофьорската врата.  Причината бе, че самото огледало, вече след механичното отваряне заставаше с около 4-5 милиметра повече от необходимото. Не беше натрапчиво и можеше да се кара така. Не му обръщах внимание. От скоро обаче, от шофьорската врата започна да се чува доста подухване и вятър, някъде от горната част ми се струва че е, вече и със скорости от сорта на 130-140 км/ч е отвратително. Чува се доста и трябва да се говори на висок глас, за да се проведе някакъв разбираем разговор. Видимо уплътнението на вратата ми е здраво. Прегледал съм темите които има тук в форума, но никъде не се споменава за специалист в тази област. Относно рамката на вратата – регулирана ми е преди около 2 седмици и от сервиза ми казаха, че повече не може да се направи да прибира ( колко е максимално и колко са си свършили работата не мога да кажа ). Знаете ли някой който би ми прегледал уплътненията, рамката, дали не е пропаднала вратата и евентуално самото огледало, за да се реши проблема. Много е неприятно така да се кара и е дразнещо. До скорости от сорта на 100 км/ч всичко е наред. След това става силно подухването. Моля препоръчайте ми някого който разбира и би си свършил работата качествено.

 

Благодаря предварително!

Атанас.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен не беше подъхване, а по скоро шум от вятър. Също само при на 100 се чуваше и беше доста дразнещо. Проблема беше в огледалато ( точно и при теб май оттам е тръгнало) ИМах един линк, но съм го запилял някъде. Там точно някакъв чужденец обесняваше как цепвал гумено маркуче и го подпъхвал от вънншата страна между стъклъото ти и основата на огледалото. Аз свалих цялата кора на вратата, след това каот махнеш пластмасовото триъгълниче за огледалото, вътре трябва да имаш шумоизолираща кора, кояот при мен беше заминала половината, затова и аз подлагах там. Използвах найлон за опаковане(този с балончетата и го наложих въру тази кора в огледалото. Резултата беше налице и шума се намали драстично, немога да кажа че напълно е изчезнал. Също така като свалиш кората пак може да се регулира рамката на съклото ти да е още по прибрана и т.н. Виж тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=66178 има снимки как се сваля всичко и дано ти стане ясно какво се опитах да обесня :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=79318

 Тук също има снимки кое да провериш, може да е от продното стъкло, но според мен е от огледалото виж на снимката  е отбелязано точно откъде е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...