leo Публикувано 23 Септември 2009 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2009 Здравейте колеги! Онзи ден колегата embario ме помоли за малко помощ относно смяната на прословутите водачи на стъклата на А4 В5 и реших да направя малко снимков материал с който може да съм полезен на някой със същия проблем.Необходими енструменти:Кръстата отверкаЕврейски звезди комплектМолив или маркер Клещи (каквито имате)Първо започваме със свалянето на кората отвиваме всички болтове с които е скрепена.Сваля се пластмасата в дръжката за да се открият другите 2 болта държащи кората.След като са отвити и последните 2 болта зад дръжкатая хващате здраво кората и я плъзгате нагоре и към вас докато се откачи. Преди да я свалите трябва да откачите кукичката на дръжката на вратата.Следва откачването на буксите на бутоните за вдигане и сваляне на стъклата и на бутона за превключване на огледалата, и говоритела във кората.СЪВЕТ: запомнете, запишете или снимайте (както ви е удобно) разположението на буксите по цвят и техните места за да не ги размените!Следва белязане на мястото на рамката на положението на издаденото чопче и може около шайбите на четирите болта които захващат рамката за вратата за да е после по-лесен монтажа и реглажа.Откачвате буксата на ел. мотора и на кабелите от самата рамка (посочени със стрелки) С дърпане сваляме триъгълното капаче, махаме сивото уплътнение за да се открие буксата на огледалото.Започваме да отвиваме четирите болта държащи рамката с еврейска звезда от комплекта.Изваждаме алуминиевото клинче като предварително сме му отбелязали положението.Изваждаме и лоста за палчето за заключване и отключване на вратите.Следва вдигане и изваждане на рамката от вратата.Поставяме рамката на чисто място.Развиваме трите болта на ел.мотораи го вадим от леглото му.Издърпваме стъклото заедно с водачите до половината за да е по удобно Отвиваме болтовете на металните държачи на стъклотои ги сваляме.Махаме старите водачи и слагаме новите.Слагаме новите водачи върху металните водачи. Може да се наложи малко сила докато влязат металните държачи във водачите и също така да се разширят малко леглата където ще легнат буренцата на жилото, но да се внимава да не е прекалено за да не излиза от леглото. Трябва да влязат с малко усилие.Следва поставяне на водачите да си легнат в металните релси и затягаме обратно металните държачи към стъклото като скъклото е в затворено положение (плътно затворено до рамката) и следва здраво стягане.Връщаме моторчето обратно. Ако не иска да влезе от първия път свалете малко стъклото заедно със водачите вече закачени и опитайте пак.И най-накрая обилно намазваме с грес. Става и с масло.Следва поставяне на рамката обратно на вратата и връщане на лостчето на чопчето за заключване и отключване на вратата. Лостчето минава през процеп в рамката , а не пред или зад нея!Затягате рамката като я доведете до белезите които направихме в началото и опитвате да видите как се затваря. Ако се затваря добре поставяте кората по обратния ред и приключвате с работата, ако не ще трябва да се регулира наклона към купето хоризонтално като се разхлабят долните 2 болта на рамката и се натисне към купето или обратно и се затегне. И вертикално от алуминиевото чопче. След всичко това свързвате буксата на ел мотора, буксата горе на огледалото, бутоните на ел. стъклата, буксата на ключа на огледалото и говорителя, захващаме кабелите за металната конструкция както си бяха в началото, поставяте уплътнението обратно върху буксата на огледалото и триъгълното капаче върху нея като гледаме хубаво да пасне на мястото си, закачвате кукичката за отваряне на вратата и преди да закачим кората опитваме да видим как се движи стъклото. Когато се убедим, че всичко е наред монтирате кората обратно по същия начин както я свалихме. Завиваме всички болтове и пием по една бира От ляво на дясно колегата embario (фотограф и пациент) и колегата Серго осигури терен, гараж и морална подкрепа както и колегата kiro_ef който беше захапал злобно цигарата Фотограф - колегата embario Успех на колегите на които им предстои този малък ремонт!Поздрави 3 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don_Jore Публикувано 23 Септември 2009 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2009 евала колеги.полезна и много изчерпателна информация.дано да не се налага на никой да го прави,но ако все пак се наложи поне има пример.наздраве Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martinich Публикувано 23 Септември 2009 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2009 Златен фонд. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 23 Септември 2009 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2009 Да браво добре сте се сетили. Но само да отбележа при б5 е по трудно отколкото при ц5, не се налага да се пипа бравата и да се сваля моторчето. Иначе другото е почти идентично. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Free Spirit Публикувано 30 Септември 2009 Доклад Share Публикувано 30 Септември 2009 А водачите откъде ги набавихте? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 30 Септември 2009 Автор Доклад Share Публикувано 30 Септември 2009 От тук колега http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanislav85 Публикувано 1 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2009 Следва поставяне на водачите да си легнат в металните релси и затягаме обратно металните държачи към стъклото като скъклото е в затворено положение (плътно затворено до рамката) и следва здраво стягане.Здравей колега,Много хубаво и нагледно обяснение. Знаеш ли какъв е размера на звездата за затягане на държачите на стъклото? Не ми се купува цял комплект. Не съм такъв голям майстор Благодаря!Станислав Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DrOxBoLi Публикувано 16 Ноември 2009 Доклад Share Публикувано 16 Ноември 2009 От тук колега http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm За пореден пъ се убеждавам в полезността на този форум. Колега благодаря и за линка човека беше достатъчно любезен да ме приеме веднага. А и да ми съобщи цена за труд и части +2г. гаранция - 3 пъти по малка от обявената ми в порше само за труд!Хм ... а междувременно ми спомена, че това е и стандартен проблем на А3. Мислех че ще е ходене по мъките тази история, но ... още веднъж благодаря за полезното инфо и Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuchev Публикувано 23 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 23 Януари 2010 А колко пари излизат водачите? И какво включва комплекта, защото на мен ми се е изкъртило и ето това нещо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 3 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2010 Колега комплекта е камо тези белите водачи. А това което се е счупило при теб освен да идеш при стругар и да го питаш дали ще може да ти направи там търкалце от някаква пластмаса или от тефлон друго незнам какво да ти кажа. Другия вариант е друга рамка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acho-Sm Публикувано 6 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 6 Февруари 2010 От тук колега http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm Лео, хиляди благодарности за координатите на магазина с щипките(водачите) на стъклата и за полезния снимков материал. От година и половина ми бяха счупени и двете щипки на шофьорската врата, къде ли не съм търсил и кой ли не съм питал за такива щипки. По моргите ги продават заедно с ел. моторчето и жилото, които при мен са си здрави, за 150лв., а пък 150лв. за две малки пластмаси хич не ми се даваха на тея главорези в моргите и така 1 година и половина си карах без да ми се отваря предното стъкло - вързано към рамата, за да не изпада смешна работа, амаааааа....Та за това: БЛАГОДАРНОСТИ още веднъж!!! И безаварийно и приятно каране по снежните ни пътища Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kristiqn Публикувано 7 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 7 Февруари 2010 Много би ми помогнало снимковото описание колеги. и аз като колегата Acho-Sm вече от една година и дане казвам, година и нещо съм така само с едно ел.стакло. Хахаха! на мене ми се счупи единия водач и едно тракалце (кото гледам на еното има решение на другото няма), искам да попитам дали има някой колега от Бургас и да знае от каде може да се вземе такъв водач, че аз никаде не можах да намеря, а за ролката ще му мисля(може да послушам съвета на колегата и да ида при някой стругар). Поздрави на всички! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 8 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 8 Февруари 2010 Тези водачи колега аз знам, че ги има единствено на едно място. Виж линка няколко поста по-нагоре! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimo82 Публикувано 17 Май 2010 Доклад Share Публикувано 17 Май 2010 (Редактирано) колеги здравейте, днес и аз си купих такива и човека ми каза че тази пласмаса неможе да се счупи лесно. Направи ми впечетление че са еднакви по форма а оригиналните са огледални. Въпроса е такива ли трябва да са и може ли да се регулират пъпките по височина.Друг въпрос: понеже ние българите първо пипаме а после четем - изпадна ми регулиращата пластина (сивата ) - тя какво точно прави, какво регулира? Редактирано 17 Май 2010 от dimo82 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 18 Май 2010 Автор Доклад Share Публикувано 18 Май 2010 Колега непомня дали са огледални или еднакви просто казваш на момчетата за каква врата дясна или лява и те ти дават. А за сивата пластина тя помага за регулиране на рамката на вратата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bestcars Публикувано 9 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 9 Юни 2010 Здравейте !А може ли да се разбере дали проблема е от водачите само като се свали кората, без да се маха рамката ? Защото трябва да ги поръчвам отдалеч ако са те и да не стои разглобена вратата Доколкото усещам сега моторчето си работи.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 9 Юни 2010 Автор Доклад Share Публикувано 9 Юни 2010 Може! Сваляш кората и прозореца около 1/3 и ще ги видиш зелените трябва да има 2 крачета на рамката на водач и буренцето на жилото да е в гнездото си във водача, а да не е отчупено. Погледни и долу във вратата като се отчупят парчета най-често там падат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimo82 Публикувано 11 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2010 (Редактирано) ехаааа....... и аз вече съм с отваряш се прозорец и сега жената като ме ядоса ще мога да я метна без проблеми ( досега слизах и отварях вратата )от едната страна стъклото е малко във въздуха ама като цяло работи !важното е че след една година престой в затворено положение сега като го пипна копчето - пада джам Благодаря на колегата че каза от къде си ги е набавил тез пласмаски !!!! Редактирано 11 Юни 2010 от dimo82 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iliy@ Публикувано 11 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2010 ехаааа....... и аз вече съм с отваряш се прозорец и сега жената като ме ядоса ще мога да я метна без проблеми ( досега слизах и отварях вратата )от едната страна стъклото е малко във въздуха ама като цяло работи !важното е че след една година престой в затворено положение сега като го пипна копчето - пада джам Благодаря на колегата че каза от къде си ги е набавил тез пласмаски !!!!Колега и на мен днес ми се случи да не мога да си затворя прозореца и веднага разглобих врата, та проблема при мен е не само държачите, но и едно полукръгче по което се движи жилото то се е счупило и сега жилото се е доста огънало и не може да се движи свободно. Та въпроса ми е колко пари е целия комплект и ако дам там на момчетата да ми го направят колко ще ми вземат? Благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nevi1983 Публикувано 12 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 12 Юни 2010 Колега и на мен днес ми се случи да не мога да си затворя прозореца и веднага разглобих врата, та проблема при мен е не само държачите, но и едно полукръгче по което се движи жилото то се е счупило и сега жилото се е доста огънало и не може да се движи свободно. Та въпроса ми е колко пари е целия комплект и ако дам там на момчетата да ми го направят колко ще ми вземат? Благодаря предварително Има специализирана фирма,в Княжево, където за 65 лв и един час чакане ми смениха водачи и въпросната ролка.След това дори почистиха с препарат следите от мръсни пръсти по стъклото и кората, дадоха ми и гаранционна карта. Ако ти се дават тези пари ти ги препоръчвам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 12 Юни 2010 Автор Доклад Share Публикувано 12 Юни 2010 След това дори почистиха с препарат следите от мръсни пръсти по стъклото и кората, дадоха ми и гаранционна карта. Ей на това му викам да си свършиш добре работата Момчетата са много точни и при такива проблеми направо при тях ходете щом правят вече и колелцата значе проблемите Ви ще бъдат решени! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iason Публикувано 6 Април 2011 Доклад Share Публикувано 6 Април 2011 аз се справих с досадният шум идващ между уплътненията на вратата по следният начин отвиват се двата болта на долната панта на вратата от към купето изрязва се ламаринка по размер на пантата където ляга към купето за предпочитане от неръждавейка ,ламаринката се поставя между пантата на вратата и купето като се отбелязват местата на болтовете разпробиват се отбелязаните места ,ламаринката си остава между пантата и купето поставят се болтовете и се стягат ,по този начин се повдига задният край на вратата с няколко мм по принцип увисва вратата на шофьора от постоянна употреба задният горен край на вратата не уплътнява добре и остава луфт между вратата и гуменото уплътнение от където идва шумът. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 7 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 7 Април 2011 Същото регулиране става и от рамката на стъклото. Само трябва да покараш и да видиш дали ще имаш шум преди да монтираш кората. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuchev Публикувано 28 Април 2011 Доклад Share Публикувано 28 Април 2011 Преди да монтираш кората няма как да разбереш нищо, понеже кората уплътнява вратата и без нея влиза въздух... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 29 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 29 Април 2011 Да така е. Забравих този факт, че кората също уплътнява. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweetlioo Публикувано 28 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2011 А за задна врата някой може ли да каже как става смяната на водачите, и става ли да се сменят и ролките на рамката? На предната врата са занитени, за задната как са. Може ли да се преработят някак, щото на едната врата ми се счупиха. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 29 Юли 2011 Автор Доклад Share Публикувано 29 Юли 2011 На задна врата още не съм чул някой да е сменял водачи. Там механизъма е съвсем друг от този отпред. Ролките които са занитени на предните механизми са занитени и на задните. Решение може би е разсвредловане и поставяне на болт и гайка след това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nastradin2 Публикувано 1 Август 2011 Доклад Share Публикувано 1 Август 2011 (Редактирано) Браво Лео!!! Както винаги - перфектно помагало си изготвил Аз вчера се занимавах с тази процедура, но не знаех, че се продават само плъзгачи. Та затова, (нали съм стар тенекеджия), взех та залепих лекичко стария плъзгач, колкото да стои цял и му направих една тенекиена кутийка, дето го обхваща от външната страна. Стегнах го с три болтчета към плъзгача и го монтирах обратно без да свалям цялата рамка на механизма, защото много време нямах(пък и вече съм дърт и мързелив)... Но по твоя начин си е направо класика!!!Поздравления !!! Редактирано 1 Август 2011 от nastradin2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 1 Август 2011 Автор Доклад Share Публикувано 1 Август 2011 Радвам се, че си свършил работа. Може пък от твоята идея да се възползват и други. Никога човек не знае Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
darkavenger Публикувано 12 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2011 да питам и аз нещо ... искам да сваля само копчетата за управление на ел.стъклата (леко спукана е пластмасата и да измисля как да я рециклирам) необходимо ли е да свалям цялата кора ... мога ли да "измъкна" само управлението ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 14 Декември 2011 Автор Доклад Share Публикувано 14 Декември 2011 Трябвя да я свалиш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
darkavenger Публикувано 15 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 15 Декември 2011 на пролет с песен като се стопли времето ще свалям цялата кора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lf.pdraganov Публикувано 15 Февруари 2012 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2012 Много ценна информация и браво за добрата тема. Предстои ми да сменям тези носачи и то за първи път! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuchev Публикувано 17 Февруари 2012 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2012 Водачи колега, водачи, а не носачи Както и да е - един съвет от мен - през по-студените дни когато навън температурата е доста под нулата най-лесния начин за чупене на водачите е, когато се отваря стъклото, понеже е замръзнало и водачите виждат доста зор - така че изчакайте да се загрее добре колата отвътре (поне 15-20 мин. след като е запален двигателя) и тогава натискайте копчето за отваряне и затваряне на прозореца (този модел Б5 вече стана на доста годинки и пластмасовите водачи са доста "прегоряли" и са се напукали...а от там и тяхното чупене...) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nin4oni Публикувано 21 Април 2012 Доклад Share Публикувано 21 Април 2012 Всичко добре, но това може да се направи и без разглабяне на рамката. Нещата са същите до отбелязването с молива. Вместо да се разглоби цялата рамка, се развива водача на стъклото отвътре (това може да стане с тресчотка, с камък 8мм или еврейска звезда Т25 или Т30). Просто цялата тази хамалогия е малко излишна.... )) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 10 Ноември 2012 Автор Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2012 От тук колега http://www.mikrondocev.com/kontakt.htm Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimB3am Публикувано 26 Април 2013 Доклад Share Публикувано 26 Април 2013 Колеги помагайте смених си водачите обаче и въпросното бяло колелце е счупено обаче ще стане пак да си върши работата не това ми е проблема самото жило е много натегнато и не мога да го прекарам през колелцето как мога да освободя жилото да е както трябва Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 26 Април 2013 Автор Доклад Share Публикувано 26 Април 2013 Трябва да освободиш пружините от двете страни на жилото където влизат в моторчето така образно казано. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nastradin2 Публикувано 29 Април 2013 Доклад Share Публикувано 29 Април 2013 (Редактирано) Днес смених и двата плъзгача на дясна врата.Оказа се, че ги продават във Варна, в магазина на "Гарвана". По 17 лв. парчето. Целия комплект - 34лв.Продава се в полиетиленови торбички по два броя. Моделите са два - D и S. Като номенклатурни номера съответно са 20124 и 20122.Водят се "Комплект за ремонт на странично стъкло". Разликата между двата е в ширината на захващащите зъбчета.Сменят се и без сваляне на рамката.Успех на всички, които ще сменят!!! Редактирано 29 Април 2013 от nastradin2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
intolerable Публикувано 2 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юли 2013 Днес и аз сменях на двете врати пластмасовите водачи,но при мен беше се счипило и пластмасовото колелце,от лада са едни и същи даже е метално и струва 1лв бр. http://prikachi.com/images/137/6285137n.jpg http://prikachi.com/images/151/6285151G.jpg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Peter Stanev Публикувано 21 Август 2013 Доклад Share Публикувано 21 Август 2013 (Редактирано) Понеже и аз се сблъсках със счупени водачи на стъклото в шоф. врата, искам да споделя. Водачи намерих тук - http://nspauto.com/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE-%D0%BB%D1%8F%D0%B2-w071-detail.html. Цената е добра, а качеството ... времето ще покаже. Може да се поръча и на телефоните дадени на сайта без регистрация. Оказа се, че водачите са ляв и десен за едната врата и ляв и десен за другата, а не леви за лявата и десни за дясната! Редактирано 21 Август 2013 от Peter Stanev Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Peter Stanev Публикувано 27 Август 2013 Доклад Share Публикувано 27 Август 2013 Оказа се, че водачите са ляв и десен за едната врата и ляв и десен за другата, а не леви за лявата и десни за дясната!В действителност се оказа, че при мен са два леви водача за лявата врата, а не както ми казаха ляв и десен. Дано не съм подвел някого! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 27 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Август 2013 Те толкова и разбират. Хората които са оправили този проблем знаят, че има комплект за лява и за дясна врата. Тези от сайта изглеждат като оригиналните, но ако са от твърда и крехка пластмаса няма да карат дълго. За толкова пари толкова музика както се казва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitko85 Публикувано 21 Октомври 2013 Доклад Share Публикувано 21 Октомври 2013 Да споделя и аз, на шофьорския механизъм ми беше счупен единия водач, същия беше закупен от http://www.bulauto.net/index.php за 5 лв./бр. До момента няма проблеми.Темата ми помогна много. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ponkoboy Публикувано 30 Ноември 2013 Доклад Share Публикувано 30 Ноември 2013 Виждам, че темата е актуална затова да попитам за нещо, което искам да направя.Мисля да се вкарам в един филм. Моето Ауди А4Б5 няма задни ел. стъкла и съм решил да му направя.Как мислите дали ще стане? Ясно е че ще ми трябват нови кори с машинките, но дали няма да се наложи да ги взема направо с рамката? Само машинки с жилата и водачите достатъчни ли ще са? Не съм разглобил все още задните врати, за да видя какво има в тях. А дали ел. инсталацията е стандартна за всички? Това упражнение вече съм го правил един път с предната ми кола - Рено Сценик. Там за моя радост всичко беше елементарно. Стандартни кабели си вървяха до гредите. Закрепването на ел. машинката пасваше точно като на ръчката и реално за един час имах вече ел. стъкла и на задните врати. Всичко стана неразличимо от оригиналните. Ще видим сега какво ще се получи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pagady Публикувано 2 Май 2014 Доклад Share Публикувано 2 Май 2014 Оправете темата, не могат да се отварят снимките на колегата лео . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
takovator Публикувано 14 Август 2014 Доклад Share Публикувано 14 Август 2014 Благодарности за темата! Преди няколко месеца сменях щипки, но не съм обърнал внимание на момента с центровката на вратата и има малък луфт в горната част, който увеличава шума. Скоро мисля да се заема с коригирането на проблема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 14 Август 2014 Доклад Share Публикувано 14 Август 2014 Колеги, при мен като карам с над 100км/ч и като натисна копчето да се вдигне прозореца или много яко скърца или се вдига малко и после слиза. Това заради счупени водачи ли е? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 14 Август 2014 Доклад Share Публикувано 14 Август 2014 Това ще да е от износени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 14 Август 2014 Доклад Share Публикувано 14 Август 2014 Ясно, значи ще се сменяват. А има ли някаква методика за реглаж на рамката на вратата, че дясната ми се затваря по-трудно, а от лявата чувам че влиза въздух и бучи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 14 Август 2014 Доклад Share Публикувано 14 Август 2014 Е там някой по опитен да сподели.Според мен е проба грешка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kostaIliev Публикувано 30 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Септември 2014 Водачите се сменят без да се сваля рамката и няма никакъе реглаж. Просто човек трябва да е по-сръчен. Както един колега каза по нагоре има един болт евреиска звезда и пада ламаринката която придържа стъклото и се сменя водача. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 1 Октомври 2014 Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2014 (Редактирано) Колегата е прав, нищо не се регулира. Аз минах през смяна на пасажерски джам на скоро, и без да съм го правил се справих , имах счупен водач.Нищо сложно няма. Редактирано 1 Октомври 2014 от shturshel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 1 Октомври 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2014 Това което чувам от Вас колеги много ме радва понеже, ако може да се сменят без демонтаж ще е чудесно. Отпада цялата хамалогия и време за монтаж и демонтаж. Аз когато ги купих моите преди 7 години от хората ги бяха направили доста яки и стегнати и не успях да ги монтирам без да разглобявам. Не знам за кои водачи говорите. За тези от хората в княжево или от някой магазин. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kostaIliev Публикувано 1 Октомври 2014 Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2014 (Редактирано) Сваля се пластинката, която реално държи стъклото. Слага се (набива) водача на нея и обратно се монтира. Няма проблем с поставянето. Стария ако е на пластинката може да се счупи с клещи - няма нужда да се пази. Водачите които сложих аз са с твърда пластмаса (според мен некачествени). Иначе са като оригиналните по форма и вид. Ще ги сменям с оригинални, естествено по същия начин. Редактирано 1 Октомври 2014 от kostaIliev Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ilian_1 Публикувано 31 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2015 Здравей те! Да изтупам малко темата от прахта!Днес смених единият водач на шофиьорската врата понеже беше счупен и трудно вдигаше стъклото.Обаче се появи шум опитах се да регулирам рамката но пак остава шума,гледам че е по износено уплатнението на стъклото като натисна стъклото в горният ъгъл шума се засилва.Имате ли идея как мога да реша проблема Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 31 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2015 А каква би могла да бъде причината за бавно движещи се стъкла нагоре-надолу? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ilian_1 Публикувано 31 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2015 при мен сваляше лесно стъклото надолу но вдигаше по бавно,когато вали дъжд вдигаше много трудно трябваше да му помагам с ръка,оказа се счупен единият водач смених и се работи перфектно но се появи проблема с шума Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 1 Март 2015 Доклад Share Публикувано 1 Март 2015 Колеги, водачите от Пасат Б5 дали стават на А4-ките че вчера нещо се случи и прозореца отказа да работи въобще, само се чува как моторчето напъва и спира. Предполагам прозореца е излязъл от мястото си в следствие на изцяло счупения водач? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 1 Март 2015 Доклад Share Публикувано 1 Март 2015 Нищо общо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
orlin4ooo Публикувано 4 Март 2015 Доклад Share Публикувано 4 Март 2015 Здравейте, направих и аз вчера въпросната процедура на шофьорската врата - много полезна тема. Само искам да разкажа за една аномалия, която открих Предишния собственик явно се е опитвал да го поправя и беше обърнал десния метален държач на водача наобратно. Така че не се доверявайте на 100% на това което ще откриете като си свалите кората. Ориентирах се за правилното положение по снимката на колегата, където поставя рамката със стъклото на чисто място Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eic-idimitrov Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 Това което чувам от Вас колеги много ме радва понеже, ако може да се сменят без демонтаж ще е чудесно. Отпада цялата хамалогия и време за монтаж и демонтаж. Аз когато ги купих моите преди 7 години от хората ги бяха направили доста яки и стегнати и не успях да ги монтирам без да разглобявам. Не знам за кои водачи говорите. За тези от хората в княжево или от някой магазин.Писах в другата тема за А3, но и за А4 са близки нещата След изтичане на гаранцията, дадена от сервиза "http://www.mikrondocev.com/"... водачите им се счупиха.При сравнение с оригинален от "Порше" няма как да не се види огромната разлика и качеството на оригиналния.За 4 водача дадох около 40 лева.Имам "странното чувство", че дадените 80 лева за ремонта в "http://www.mikrondocev.com/" .. са дадени за менте, което е с лошо качество и лош ремонт (липсваха щипки и т.н.... изчезнали при ремонта им).Ремонта, отнема около час... при условие, че се прави за пръв път (с оглеждане добре на детайлите, пиене на кафе, прибиране на инструментите и измиване на ръцете ). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 10 Март 2015 Доклад Share Публикувано 10 Март 2015 Колеги направих процедурата, но имах само 1 счупен водач. Реших да оставя тези, които са в момента, тъй като са се доказали през годините, че са здрави... При мен излязоха други драми с механизма. Та имам 2 бр. излишни водачи за дясна врата. Ако някой ги иска, взел съм ги за 12лв. от търговец от В. Търново в OLX. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 11 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 11 Март 2015 Не е трябвало да ги оставяш. Това, че видимо са здрави не означава, че няма утре и те да се счупят. Понеже са останали здрави те са носили тежестта и на другите които са били счупени и със сигурност няма да остискат много. Процедурата е играчка и аз лично, ако бях на твое място щях да ги сменя всичките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 12 Март 2015 Доклад Share Публикувано 12 Март 2015 Не е фатално, защото на лявата се счупи едния при опит за монтаж (единия от новите). А дясната врата ще се сменява и разглобява отново. Вече като има рутина за 20-30 мин ще ги сменя. Проблемите с моите прозорци идват от другате. И в момента въпреки, че на лявата врата са ми здрави водачите като искам да вдигна прозореца, всеедно нещо го спира и тръгва надолу, и така трябва няколко пъти да го припомпя, че да се вдигне, което вече не знам на износването на кое се дължи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kevto Публикувано 18 Септември 2016 Доклад Share Публикувано 18 Септември 2016 Чудесна тема, благодаря на колегата, че я е споделил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hristtov Публикувано 30 Март 2018 Доклад Share Публикувано 30 Март 2018 Малко да събудя темата Някой може ли да ми каже за гр. Варна от къде мога да закупя водачите? Чух мнение за Гарван, ама съм леко скептичен за качеството там. Друга опция? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eic-idimitrov Публикувано 1 Април 2018 Доклад Share Публикувано 1 Април 2018 Цитат След изтичане на гаранцията, дадена от сервиза "http://www.mikrondocev.com/"... водачите им се счупиха. При сравнение с оригинален от "Порше" няма как да не се види огромната разлика и качеството на оригиналния. За 4 водача дадох около 40 лева. Имам "странното чувство", че дадените 80 лева за ремонта в "http://www.mikrondocev.com/" .. са дадени за менте, което е с лошо качество и лош ремонт (липсваха щипки и т.н.... изчезнали при ремонта им). Ремонта, отнема около час... при условие, че се прави за пръв път (с оглеждане добре на детайлите, пиене на кафе, прибиране на инструментите и измиване на ръцете ). По- горе съм го написал - от представител ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sirhot Публикувано 15 Май 2018 Доклад Share Публикувано 15 Май 2018 Искрено благодаря за темата и автора, дано има повече такива!!! Повече от година се чудех откъде идва шум след 100км в час и не само на светофар шумен бус зад мен, или някой като ме изпревари особено дразнещо беше на магистрала все едно е малко отворен прозореца.... Водача се беше счипил единия зъб отгоре където трябва да натиска прозореца нагоре прилагам и снимка. Много се радвам че най накрая се отървах от тоя проблем. [emoji3] Sent from my CLT-L29 using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 29 Юни 2018 Автор Доклад Share Публикувано 29 Юни 2018 Моите водачи са вече на 10 години и не са мръднали. Момчетата от Микрон Доцев са си свършили работата много добре. Сега водачи се намират по магазините за авто части, но за мен са шир потреба. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts