Jump to content

Бобина а3 1.6 - нова или secondhand?


gogo_mafia

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Наскоро около дъждовете мойта а3-ка започна да прекъсва, да се мъчи, да гасне. Та една вечер се реших да вдигна капака и да се направя, че разбирам. Установих следното: 

В областта на бобината се чуваше чаткане - тъй като съм карал доста стари коли веднага реши да доразнищя цялата работа. Свалих кората над двигателя и се загледах - видях как искрата от единия извод прескача към единия от захващащите болтове. Както един приятел казва : " Още като ме удари, разбрах че ще ме биеш.", та и аз така - още като го видях и разбрах, че трябва да сменям бобина.

Молбата ми е следната: Колеги които са се сблъсквали с необходимостта да сменят бобината, поради една или друга причина, и са си патили, да дадат съвет - нова бобина ли да си търся или втора ръка, че с тези ментета ме хваща страх - всеки месец нова :/

Колата е а3 1.6 AEH 1997

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,отивай в някоя морга и тарси бобина от ударена кола.Няма значение дали е от 1.6 , 1.8 или пак от голф 4 едни и същи са!

Намериш ли си бобина,тя се сменя за две минути и ако работи добре преди да я купиш я позабърши,че може да се е понапукала с годините и чак тогава я плащай.

Не се набутвай с нова!Повечето на пазара са пълни боклуци в най-различни луксозни опаковки.(Аз така се набутах с доста пари)!

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колега, смени ли бобината и с каква? 

И мен ме налегна тази болка днес и от сервиза ме посъветваха да си потърся нова, вместо от морга. Случайно попаднах на темата и влязох в размисъл. Някой за марка би ли дал съвет, било то нова или от морга. 

Благодаря и поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сменях моята Декември месец,с втора ръка и то даже беше от VW polo, но 1:1 с моята сложих я и няма никакъв проблем за сега .И минах само с 40 лв,а за нова цената беше много неудобна :Д УСПЕХ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още не съм сменил бобината, но това е поради финансови затруднения. От това което "разцъках" в интернет се убедих да си взема читава бобина втора ръка, както 

 

Колега,отивай в някоя морга и тарси бобина от ударена кола

колегата посъветва. Марката няма особено значение, важното е да си намери такава която е за вграждане заводско и да я огледате на място.

 

Тъй като моя двигател AEH, направих най-елементарното - отворих википедия и видях на кои марки и на кои модели са го поставяли. Прилагам снимка, или другия начин е отиваш ( по възможност не с ауди-то) в моргата и казваш че ти трябва бобина за такъв двигател, като предварително си си избрал модел които да не кара "моргаджията" да ти дере кожата. От това което гледах бобина втора ръка може да се намери между 30 и 50-60 лв.

 

На следваща заплата ще ви кажа какво се е получило в крайна сметка.

 

А защо се ориентирах за втора ръка ли? Защото в България от няколко години внасят само китайски части, които не си заслужават даже труда да се монтират :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

В крайна сметка си изнамерих втора ръка работеща бобина и проблема ми се реши срещу 50 лв и 10 мин да си я сменя(все пак е само на 3 болта). :) А как ще е за напред - поживем, увидим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравей колега!! Моята я смених преди 3 дена с FAE (Spain), за сега се държи добре, но е рано да се каже дали си струва. Купих я нова от магазин, с отстъпката ми излезе 83 лв. Поздрави!!

Редактирано от vmprotopopov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...