Jump to content

svetoslavp

Members
  • Мнения

    107
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от svetoslavp

  1. Изолацията е поръчана от колега, не очаквам проблеми, така че темата може да се трие!
  2. Здравейте, колеги Търся си изолация за предния капак на тройката. Оферти със снимки тук в темата или на лс. Поздрави!
  3. Всички части са свалени от 2,5тди (АФБ мотор). 0893-506184 - Светослав http://olx.bg/ad/audi-a6-audi-a6-2-5-tdi-avant-na-chasti-ID5tNDs.html
  4. Здравей, колега. Понеже и аз го имах тоя филм още на първата вечер, когато преди години купих една ц5-ца, капка да паднеше на колата влизаше в купето, изглежда сякаш тече от жилото наистина, моето дори нямаше маншон... Чистихме дренажите, под акумулатора и под сервото, ефект - нулев, диагносчика, който се опитва да ми съживи комфорт модула, изолира маншона с нещо подобно на пластелин, наливахме вода с кофите отгоре и нищо не влизаше в колата, не и през жилото. Обаче през стъклото полееш ли малко и вътре - езеро. Обикалях няколко фирми за автостъкла, всички бяха убедени, че стъклото е ОК, е да ама не, отидох в "Автостъкла - Мустанг", обясних проблема, майстора ми каза "Не може да е от стъклото, да тече толкова много. Имаш някъде дупка, огледай си колата.". Едвам го накарах да дойде до колата да я погледне поне, веднага видя, че стъклото изобщо не е поставено правилно, както и лайсната и силикона хипер менте, сигурно за баня. Оставих колата за 4-5 часа, отидох да си я взема, след работа, оня ме пита да не съм го слагал сам това стъкло, некадърна работа отвсякъде. Беше свалил стъклото, изчистил всичко, намазал с правилния силикон, сложил стъклото както трябва, лайсната не мърда под него, за бонус ми беше уплътнил кутията за поленовия филтър, видяла му се "лабава". Едвам изчаках да стегне силикона до другия ден, веднага в автомивката с всички маркучи да я полеят хубаво, няма такова облекчение, човек... В последствие бракувах колата, но до ден днешен го псувам оня дето ми продаде колата, да ми беше казал, че тече от някъде, пак щях да я взема, но щях да я оставя в сервиз... Вместо да давам 200+ лева за модул и труд по сервизите, можеше да се размина с едни 30 лева... толкова ми взеха да оправят стъклото. Та моя съвет е да отидеш да ти видят за всеки случай предното стъкло как е сложено, особено ако лайсната под него можеш да я повдигнеш с пръст и между нея и стъклото няма нищо.
  5. Не съм майстор, така че мнението ми не е много компетентно! Но все пак може да се вземе под внимание, защото миналата година имах подобна грижа Обаче моята кола пак е 1.6, но бензин и не е с фабричен, а гаражен (най-вероятно) ГИ. Същите симптоми с разликата, че поради дефектиралото табло, оборотите не мога да ги цитирам. След като почна да играе мотора на газ и аз като теб отидох на газаджия, но с разликата, че този излезе човек и директно ми каза, че проблема не е в ГИ, нахалствах и поисках поне филтъра на газта да ми смени, така и така съм там, а кой знае на колко време са. Човека обаче много сериозно ми каза "Виж ся, ще ти ги взема 10-20 лева, ама няма да ти се оправи проблема, колата ти проблем с ГИ - няма. Няма смисъл да ти сменям филтъра, да ти въртя кранчето и да почне да гори по 15-20 градско на газ, а после да ме разнясаш, че не си разбирам от работата. Отиди в сервиз да ти погледнат кабели, свещи и т.н., те си знаят. Аз се занимавам само с газови уредби, а ти проблем с твоята нямаш. Просто газта е претенциозна." Отидох в сервиза, където принципно си поддържам колата, те пък не се занимават с газови уредби, от там само вдигнаха капака, махнаха корите на мотора и ми показаха как излизат искрите от запалителната бобина - "Ей ти го проблема, нова или от моргата?". Тук вече сам решаваш, аз лично си купих от морга, 7 месеца нямам грижи, а филтрите на газта са ми на над 16 000 км, поне толкова съм минал аз. Та оставяш я в сервиз и на хора дето разбират и така Успех.
  6. И аз имах подобен проблем преди няколко месеца, долях над половин литър вечерта, на сутринта пак нивото беше паднало и се обадих в сервиза да си запазя час, така и така ми бяха наближили километрите да сменям масло и филтри. Следобед, когато я паркирах в сервиза, ми "изтекоха водите", под колата стана розова локва, оказа се спукан тройник, най-вероятно гореспоменатия от колегата. Нов тройник с работата ми излезе около 40-50 лева, плюс антифриза според зависи колко си изгубил.
  7. Колега, моят касетофон го свалих с такива "щипки". Ако си от Велико Търново мога да дойда да ти го сваля, ако не отиваш в някой магазин за музика и ти го свалят, както те посъветваха. Успех!
  8. Изглежда добре, но парите ми се виждат малко много, особено като сложиш и другите неизбежни разходи: ГО, еко такса (ако не е платена), регистрация, евентуално винетка. Дори и да се вържеш, че е обслужена, най-малкото баща ти ще я закара в сервиз да я прегледат (все ще излезе нещо за смяна), лично аз винаги сменям накладки, по-добре да не мога да тръгна, отколкото да не мога да спра, но това си е мое виждане и мнение. Бих те посъветвал да прегледаш какви А3-ки с такъв мотор се продават тук във форума. За сравнение, Май тази година, си купих А3 1,6, Септември 1999, "напълно обслужена", нови накладки, нови летни гуми, сменени свещи с кабелите, ксенон, обслужен ГИ (не ми е ясно за какво се слага газ на този куц мотор, но колата беше с него - що да не го взема ), винетка за 2014, ГО до Ноември 2014 и преглед до Април 2015 г. Закарах я в сервиз, излезе, че наистина всичко от по-горе изброените неща е сменено и ново, това ми излезе около 3500 лв., 3150 лв. за колата, останалото такси по прехвърлянето, пререгистрация и горивото София-Велико Търново. От тогава до сега съм навъртял около 7000 км, сменил съм акумулатор (75 лв. нов с 2 години гаранция), тройник на охладителната система, антифриз, масло и филтри, бобина - всичко за 350лв. Първа и задна скорост не винаги влизат от първия път, но не е болка за умиране. За други болки по А3-ките с такъв мотор - има много изписано тук във форума. Аз като цяло повече сипвам и карам, отколкото да обикалям сервизите. Напълно споделям мнението на колегата по-горе, че е мудна при изпреварване и неудобна за дълъг път, но за градска кола е перфектна Успех с покупката и много безаварийни километри!
  9. Колега, смени ли бобината и с каква? И мен ме налегна тази болка днес и от сервиза ме посъветваха да си потърся нова, вместо от морга. Случайно попаднах на темата и влязох в размисъл. Някой за марка би ли дал съвет, било то нова или от морга. Благодаря и поздрави
  10. http://olx.bg/audi-a6-2-5tdi-audi-a6-2-5tdi-na-chasti-i46273989 Купе, двигател, АБС, джанти, касетофон както и музиката не са налични. Всичко останало се продава. Ако Ви трябва нещо се обаждате или пишете съобщение тук във форума, намирам го, пращам Ви снимки, договаряме цената и го получавате За регион Велико Търново, частите могат да се видят/доставят лично. За контакти: съобщения във форума или на телефон - 0893 506184 Светослав Петров
  11. Благодаря много за информацията, ако успея тази седмица ще разходя душегуба до Пловдив да я видя
  12. Вратата не ме притеснява кой знае колко, предполагам, че цената ще може да се коригира заради нея. Гледах няколко А3 и тази ми се видя най-добре откъм салон. Като цяло километрите ми се струват супер нереални (умножавам ги по 3), отвътре колата изглежда много добре, но все пак според годините й, като се замисля то няма изминати и 10к на година, а все пак е внос от Германия, и вариантите са или да е стояла с години някъде или да е карана от 87 годишна баба/дядо и т.н. приказката е ясна. Въпросът ми е този модел с кое окачване и съединител е, четох в една тема, която не мога да намеря сега, че до края на 98(ако не се лъжа) са със стоманено окачване. Като цяло моделът има ли поне ЕДЛ? Бутони за АСР или ЕСП не виждам и доколкото знам, най-много да има ЕДЛ, но не съм запознат много с екстрите на модела.
  13. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395752797181475&f1=details&slink=6h2mvq Колеги, какво мислите за колата в обявата. Чакам един превод и до 1-2 дни смятам да отида на оглед. Изглежда добре на снимки, но някой може ли да ми каже за какво по конкретно да се оглеждам. Благодаря предварително за насоките!
  14. Здравейте, колеги! Колата може да се види и чуе всеки ден във Велико Търново и околността(Лясковец, Горна Оряховица и т.н.). Няма никакъв проблем, ако се намери евентуален купувач, колата да посети сервиз по негово желание. В момента няма платен данък за 2014, но преди продажба ще бъде платен изцяло! Не искам да цакам никой, четете внимателно обявата, колата има проблем с мотора. Лично аз нямам финансите да започна такъв ремонт, колкото и да си харесвам автомобила. Обявата е валидна до средата на Юни месец, след това автомобила ще бъде бракуван и направен опит да се разпродаде на части, това е и причината за неплатения данък в момента. Цена: 2300лв. За форума е възможен коментар на цената! 0893-506184 - Светослав http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396777794797305&f1=details
  15. Само не се карайте, колеги На 90% съм решил да бракувам автомобила, освен масло, лятото ще трябва да се сменя и ремък и т.н., а с това отваряне на двигателя и евентуалните ремонти по него, имам някакво кофти усещане, че скъпите ремонти ще ми заприиждат един след друг. Предпочитам да съм предпазлив, предвид и лошото ми финансово състояние в момента, и не искам да наливам пари за още един автомобил. Сбърках с покупката й като се поддадох на емоцията, когато я видях и запалих за първи път, но сега ще пасувам. Гадно ми е когато го чуя това тракане, но си усилвам музиката, мисля си кой е най-добрия вариант и той не ме води към сервиза. Ще се порадвам на удоволствието да я покарам още малко, сложена й е обявата, ако се намери ентусиаст да си я ремонтира, да я взема, бих се радвал да знам, че е на пътя и доставя това удоволствие на някой друг. Ако скоро не се намери нов собственик, отива за части и скрап. А аз се надявам в най-близко бъдеще да мога да си позволя по ново Ауди, този път ще се поинтересувам повече преди покупката. Благодаря на всички за съветите и отговорите! Поздрави!
  16. Здравейте, колеги. От известно време двигателят (АФБ, 2.5 тди,150 к. с., 2000 г.), както си работеше и издаваше нормалният си шум, започна и да трака като на този колега - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=116590 Понякога шума е едва доловим, дори и пред колата при вдигнат капак, а друг път се чува много силно и в купето. Две седмици избягвах ходенето до сервиза, поради ангажименти, а и усещах каква ще е диагнозата, но днес успях да отида и този шум бе чут и от хора занимаващи се с ремонти на коли, които за една година ми спечелиха доверието. Каквото са диагностицирали и ремонтирали винаги е било вярно, бързо и коректно, поне за мен. Днес, тези хора, на ухо установиха, че тракането идва от лявата част, според единия валове, другия - кобилици. За да са сигурни трябва да отворят двигателя. След малко ми подхвърлиха, че маслото може да се е скапало, Мобил 1 Супер 2000 10/40 на около 8000км, всичко си е в нормите и за тези километри не съм доливал никога. Та според тях е най-добре и най-евтино да пробваме, като за начало, със смяната на маслото да видим дали няма да се оправи и шума да изчезне. Въпроса ми е, какъв е шанса да се оправи само от смяна на масло и каква е сумата, която трябва да си приготвя за разделяне, ако случайно не стане с маслото и се наложи ремонт на двигателя. Темите които прегледах са на 1-2 години и се надявам цените, посочени в тях, да не са много актуални в момента. Като цяло заслужава ли си една такава инвестиция, защото аз обмислям много сериозно да бракувам колата и да се опитам да я разпродам на части. До събота трябва да съм взел решение, затова моля всички за мнение, особено участвалите в този филм. А и занимаващите се с продажба на части могат да споделят дали си заслужава да плащам на някой да сваля части от автомобила или направо да го оставям в някоя морга. Благодаря на всички дали мнение предварително!
  17. Здравей, колега. Търся задни амортисьори и пластмасовият капак на двигателя. Колата е А6, авант, 2,5тди, 2000 година. Поздрави!
  18. Благодаря за полезната информация, колега!
  19. Слезнах с мултицета и май нещата отиват към смяна на ключа, при включени светлини, не отчете нищо.
  20. Здравейте, колеги! Първо да спомена, че съм пълен лаик, ако някой ще помага е хубаво да го има предвид в обяснението си Снощи установих, че късите светлини не се включват. Имам габарити, дълги, мигачи и халогенни, но къси - не. Капацитета ми достигна до там, че проверих бушоните - и двата са здрави (20,21 за ляв и десен, доколкото разбрах), буксата на ключа за светлините също изглежда наред. Крушките не съм ги проверявал, като намали снеговалежа, ще сляза и тях да проверя, моля за информация как точно се свалят. Въпроса ми е, каква е вероятността да изгорят и двете крушки едновременно и проблема дали не се крие в самият ключ за светлините при положение, че всички други светлини по автомобила работят напълно коректно? Ключа подлежи ли на ремонт или се заменя с друг, при положение, че проблема се окаже в него? Купих колата миналото лято с наработеща електроника на АБС модула и получих "ценния" съвет, че тези коли спирали по-добре без него. Може и така да е, ама лятото. Зимата установявам, че АБС е голяма липса на това комби и съм решил да го оправям. Черната пластмаса е потрошена в единия ъгъл и явно вече е правен опит за ремонт, затова съм се ориентирал към "нов" от моргите. Точно със същия номер ли трябва да търся или мога ли да го заместя с друг и вярно ли е, че ако модула е наред, само при закачане на буксата, лампата за АБС на таблото ще изгасне? Т. е. пред моргата, ако само го включа към буксата, колата ще индикира ли, че модула е здрав или това ще го разбера в последствие от сервиза като го сложат на мястото му? Просто искам да съм сигурен, че модула който купувам е наред. Номера на АБС е: HR 8E0 614 111 AH HL Ами това са ми важните мъки по автомобила. Бих отишъл директно в сервиз, но и двата, които посещавам, в неделя не работят. Колата е авант, 2,5тди, 150 к.с., АФБ, първа регистрация 2000 година, ако има значение. Благодаря на всички отзовали се с мнение!
  21. svetoslavp

    Audi chorus ремонт ?

    Току що си взех касетофона, работи безотказно! Много благодаря на kapitango, че ме свърза с г-н Шишков, който също излезе страшно коректен! Спокойно колегите от провинцията, като мен, могат да му изпращат касетофоните си с куриер, а 30 лева за ремонт на този касетофон са много добра инвестиция Благодаря!
  22. svetoslavp

    Audi chorus ремонт ?

    Току що говорих с човека, имах други ядове и не ми беше до касетофона. Ремонта ще ми струва 30 лв., утре му го пращам по куриер, до края на седмицата ще мога да споделя резултата.
×
×
  • Create New...