Jump to content

Audi A3 1.9 TDI (1997) тресе при палене?


vitozev

Recommended Posts

Здравейте колеги, вече 3-4 пъти за около изминати 2500км. като изгася колата и се опитам да я запаля (топъл двигател) се получава едно доста силно тресене, което изчезва след като изключа двигателя и опитам да запаля колата отново. 

 

Забелязал съм, че проблема го има при натиснат съединител, когато пробвам да запаля на празен ход - няма такъв проблем, но интересното в случая е, че след като ми затресе и пробвам да я запаля със натиснат съединител, отново нямам никакви проблеми.

 

Някакви идеи?

Edited by vitozev
Link to comment
Share on other sites

На съседа 8l-ката така тресеше (1.9TDI , автомат). Един път ме по моли да му я преместя на сянка. Завъртях ключа и се уплаших, че му счупих колата.

След време нещата се влошиха. Отива за вземе детето от училище и трябва да я изчака за да запали.

Едни 3 грешки упорито му ги махах и до няколко дни се набиваха пак. По сервизите, му вдигаха рамене. Един слетобед се обади, че пак виси пред училището на малката и чака колата. Писнало му било вече, какво да я прави. Казах му, че в момента нямам време да се ровя, да напише грешките в гугъла и да започва да ги филтрира резултатите. Вечерта се прибирам от работа, а той застанал пред гаража с усмивка. Прочел, че тези грешки заедно ги набивало, когато реле номер сто и не помня на там е спукало спойки. Вече го беше свалил и отворил и го разгледах. Всички спойки се бяха спукали. С вакумпомпата махнах стария тенол и направих нови спойки. Направо му казах тогава да свали и релето за чистачките, че и то бях забелязъл правеше каквото си иска (чистачките не спират или си спират на средата на джама). Сега колата спи, пали безпроблемно и не е регистрилала грешки.

Закачи на VCDS и постни грешките.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...