Jump to content

Audi A3 1.9 TDI (1997) тресе при палене?


vitozev

Recommended Posts

Здравейте колеги, вече 3-4 пъти за около изминати 2500км. като изгася колата и се опитам да я запаля (топъл двигател) се получава едно доста силно тресене, което изчезва след като изключа двигателя и опитам да запаля колата отново. 

 

Забелязал съм, че проблема го има при натиснат съединител, когато пробвам да запаля на празен ход - няма такъв проблем, но интересното в случая е, че след като ми затресе и пробвам да я запаля със натиснат съединител, отново нямам никакви проблеми.

 

Някакви идеи?

Редактирано от vitozev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На съседа 8l-ката така тресеше (1.9TDI , автомат). Един път ме по моли да му я преместя на сянка. Завъртях ключа и се уплаших, че му счупих колата.

След време нещата се влошиха. Отива за вземе детето от училище и трябва да я изчака за да запали.

Едни 3 грешки упорито му ги махах и до няколко дни се набиваха пак. По сервизите, му вдигаха рамене. Един слетобед се обади, че пак виси пред училището на малката и чака колата. Писнало му било вече, какво да я прави. Казах му, че в момента нямам време да се ровя, да напише грешките в гугъла и да започва да ги филтрира резултатите. Вечерта се прибирам от работа, а той застанал пред гаража с усмивка. Прочел, че тези грешки заедно ги набивало, когато реле номер сто и не помня на там е спукало спойки. Вече го беше свалил и отворил и го разгледах. Всички спойки се бяха спукали. С вакумпомпата махнах стария тенол и направих нови спойки. Направо му казах тогава да свали и релето за чистачките, че и то бях забелязъл правеше каквото си иска (чистачките не спират или си спират на средата на джама). Сега колата спи, пали безпроблемно и не е регистрилала грешки.

Закачи на VCDS и постни грешките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...