Sign in to follow this  
gild

Актуализация на ECU ?

Recommended Posts

Клеги,

 

искам да питам дали в офицялните сервизи правят подобна услуга ? Не знам дали и това е правилния термин, но аз ходих в сервиза на BMW и там с/у малка сума пари ми актуализираха въпросното ECU до последната версия като за моя модел. Та чудно ми е дали и за AUDI се предлага и някой ако го е правил каква е цената ? За A6 / 4F става въпрос.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ECU-то или някой друг модул са актуализирали? Във всяко едно представителство се извършват такива онлайн актиализации, но за ЕКУ не съм чувал.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Извършват се, но не просто така. Модули се ъпдейтват само на базата на TPI от Ауди като корекция на даден проблем. Иначе нямат начин просто да цъкнат "windows update" :)

Т.е. Единственият шанс е да има публикуван TPI точно за твоя модул, който да включва софтуерен ъпдейт и съответно ако ти не си го намериш като номер, никой няма да се занимава вероятно да го търси. Шансът е минимален обаче да има.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз питах официалния сервиз и казаха, че извършват тази услуга. На BMW-то ми я направиха в официалния сервиз с/у 38.80 лв, слагат вина в един таблет той се вързва с завода в германия и се тегли от там като актуализацията включва до последна версия за модела като наливат нов софтуер за горивото, спирачки и т.н. Днеска се обаждах до представителстовто на AUDI в моя град и казаха, че извършват такава услуга което смятам, че е добре. Все пак модела се произвежда от 2006 на края до 2008 на края и през това време има разни грешки които се намират и отстраняват.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.