Jump to content

проблем с мотора !


Giore

Recommended Posts

Здравейте колеги ! проблема ми е че постояннно ми избива от съединението на главния маркуч вода и имам съмнение за заминала гарнитура на главата(въпросния маркуч след каране в по високи скорости става доста твърд) , също така колата ми е много спъната и в последния месец от разход 12-13 стана на 15-16 :hilezh: . очаквам мнения и съвети и евентуално да ми препоръчате къде мога да отида на една пълна диагностика и кой се занимава с тези механични инжекциони, понеже вече не знам дали и проблемът не е от него !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито приятел ако е това което си мисля както стана и при мене след едно прегряване .Изкриви главата и ми надуваше охладителната система .Карах извесно време без капачка на казанчето докато се наканя да шлаифам главата, и проблема се реши.

Сега си имам 2 двигатела единия в очакване да се подкара .Аз нямам номера на ДВГ и ще ги менкам ако стане пак нещо подобно.Да не става де!!!!!!

Редактирано от vladibest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси колега и дано да не ти се налага , а до колкото моя проблем вече съм го решил да я отварям и както си следва всичко по реда си !

Редактирано от Giore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти надува съединенията е ясно че трябва да се отври мотора.Съветвам те да го направиш колкото може по-бързо.В най-добрия случай ще минеш само с една гарнитура на главата и шлайф на главата задължително.Нищо фатално не е стнало но задължително го направи.А ако ти се дават малко повече пари лично мой съвт.Така и така сваляш главата смени си и водачите на клапаните,нови легла абе в общи линии обслужи главата изрядно.Мога да ти препоръчам къде да го направиш.Не забравяй че 80%от работата на мотора се извършва в главата и е от голямо значение всичко по нея да е изрядно.

Аз направих тази манипулация с моята без да съм имал изобщо проблеми и ефекта след това е чувствителен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси thesaint11 определено сваля ли главата ще се прави и проверява всичко шлаиф , клапани , повдигачи , гумички , сегменти да се видят до колкото може и евентуално снимка на главата за пукнатина/което ме съмнява/ , а да те питам лошо ли ще е ако се забявя с тази процедура ако наистина ми е издухана гарнитурата и има ли възможност тва надуване да е от водната помпа :bia: понеже се натъкнах и на такъв коментар от един колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

павка при теб най-вероятно тече от фланеца на главата и поради факта че капчиците падат върху много нагряти повърхности водата се изпарява и за това не виждаш под колата да тече.Дано поне да е това де иначе е хубаво да се направи преглед защото сега зимата ако само доливаш....

За издухалата гарнитура ако беше мнгого фатална работата щеше колата да изпуска един такъв бял дим щеше да ти направи впечатление

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...