Jump to content

Батерия за дистанционно на печка


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Някой може ли да каже от къде мога да намеря батерии за дистанционното на печката?? Обиколих на всякъде, но такъв размер няма никъде. Символът е LR 61, 1.5V. На много места ми казаха, че отговаряли на АААА, но се оказа, че LR 61 е малко по-къса от АААА. Обадих с в Порше запад и там ми дадоха цена 94лв за трите батерии!!! Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отваряш корпуса на батерия от 9V и вътре има 6 елемента по 1,5 V с точно такъв размер който ти трябва. Така ще имаш 2 комплекта за 3-4 лв. Само не си спомням марката на батерията която отварях, но мисля че повечето са от такива елементи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз не виждам как в 9V батерия ще се съберат 6 елемента от 1.5V, като моята, но ще я наложа върху тази от 9V за да видя колко пъти ще се нанесе.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го ядох тоя "четвъртития" с батерията за печката. Тия в Порше ги бие тока и не познават парите...

Моята си я поръчах от тук - http://battery-center.bg, погледни ако още имат... че по спомен имаха само 2 на склад... но поне ще ти изровят набързо отнякъде :)

Hope this helps.

 

- Едит -

Айде готов си - за това ли става въпрос? 8.50 парИ... Пак си добре, мойта беше 13.хх лв тук - най-скъпата батерия на света   :hilezh:

Редактирано от =Alex=
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е тази от 8.50, моите са 3 батерии по 1.5V които са с размер почти като АААА, но с 2 мм по-къси и не влизат в дистанционното. Ще пробвам при тези другите, които си посочил, но ме съмнява...до колкото разбрах Ауди са ги патентовали и Варта ги произвеждат само за тях, а те ги продават на цена 50 Евро...монопол.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://procreate.si/forums/index.php?topic=4839.20

Looks like I need to help with that AAAA problem, I don't have any of these at the whole country (Russia -_-)
But... AAAA is LR61 1.5V. And the fun part - you may find 9V batteries 6LR61. So it means - inside of one 9V battery are six 1.5V LR61 batteries which are... AAAA.

 и тези от 9 волтовата би трябвало да паснат точно, защото би трябвало да са маааалко по-къси от нормалните АААА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-нагоре написах, че аз лично съм ползвал печката на B6 с елементи извадени от 9V батерия. Разликата е, че нямат означение за полюсите и трябва да си ги отбележиш, за да не стане грешка.

http://m.instructables.com/id/how-to-open-a-9v-battery/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се съобразиш да купиш батерия като  показаната в последния сайт. <ENERGIZER> Разглобявал съм руски и наши + някои западни и всички са били с едни малки плочки като елементи, та да не стане грешка.Това е. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, станаха батериите!!! Итидох до едно магазинче на Черни връх, обясних на човекът проблема и той го прие присърце. Пробвах първо Варта 9V, но се оказа, че елементите са им  едни малки плочки, както колегата detson беше писал по-горе. Нямаха ENERGIZER, но пък отвориха едни GRUNDIG и вътре елементите (6бр.) бяха точно същите по размер, като оригиналната батерия. Замерихме с мултицет за да видим кое е плюс и кое кое е минус и дистанционното тръгна. Сега печката работи срещу 6лв...Даже си имам и един комплект резервни за тези пари.

Благодаря на всички за съветите, бяхте много полезни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...