Jump to content

Проблем с вибрации ! ПОМОЩ !


C.Georgiev

Recommended Posts

Здравейте колеги !Малко встъпление отностно какво ми се случи последните 3 дни..... Колата е Б6 1.9 АVF. От известно време колата при ниски обороти се чуваше шум и дрънчене от ролката на обтегажа на пистовия ремък и си мислех, че е от него, понеже преди 6 месеца като обслужвах колата не ги смених и си мислех, че са засмяна. Вкарах колата в един гараж, махнах пистовия ремък и запалих колата без него, при което се шума и вибрациите спряха и се чуваше шум от обтяжната ролка на ангренажа която е на 12 000 КМ :nixweiss: , както не е била пренатегната, при монтажа и съм спазвал указанията за работа, въпреки това взех нова. Разглобих предницата и при свалянето на тръбите на интеркулера изтече 100 грама масло и се уплаших, че ми е заминало турбото, свалих го и го закарах в Реал Турбо за проверка, при което казаха, че е на ред, даже го изчистиха.
      След монтажа на турбото обратно, взех нова паразиртна ролка на пистовия ремък, нов обтегаж, нов ремък. Монтирахме го и пак същотото. Обтегажа, ще изкочи, така вибрира. Гледах шайбите на консуматорите - хидравлична помпа, алтернатор, климатик, от които свалих алтернатора защото имаше луфт в лагерите но като го вартиш не се чува но както и да е и той да се под ножа. Ролката на климатика се чува шум, питах тук там но ми казаха, че е нормално защото е постоянно зацепена шайбата на климатика и е нормално като въртиш шайбата да се чува шум (както при тази за хидравликата). Махнах пак пистовия ремък, запалих колата и пак има от някъде лек шум. Свалих ангренажа, тоя път да гледам водната помпа, нищо че и тя е на 12 000 КМ (помпата е HEPU) има някакъв луфт, определям го като работен, все пак няма нещо което да лагерува било то с таркалящи лагери или плъзгащи и да няма някакъв работе луфт. Прваих и реглаж на дюзите, след смяна на О-пръстените.
Въпросите са ми:
1. Може ли от реглажа на дюзите да не съм го направил правилно и от там да идва шума и леките вибрации при ангренажната група
2. Идеи за какво може да се получава така, че да играят обтегача на пистовия ремък и да се чува този голям шум и да вибрира
3. Може ли да се предават вибрациите от ангренажната груба колкото и леки да са през демферната шайба на коляновия вал на консуматорната верига :stupid:
4. Наистина ли има нещо като амортисьор на ангренажа (виждал съм на някой модели), които да не съм сменил и явно съм много сляб, понеже при разглобена кола не го виждам ?!
Моля да ми помогнете, приемам всякакви съвети и предложния, колата от 3 дена е в гаража и не мога да я изкарам а ми трябва понеже работя с нея. Купувам уж доказани марки на ролките и ремаците ( ИНА, ГЕЙТС, ХЕПУ, БОШ) като цените гледам да са възможно най-скъпите за афтермаркет частите. Колата се гледа много, не я карам, не се и права на състезател с тая печка. Ако има някой които може да помогне ще му дам телефон да се видиме и да погледне колата и той да каже мнение. Колата пали изрядно, без затруднения от 1/4 оборот, не играя обороти и не пуши. Благодаря предварително.  :flehan:
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа. Дюзите ги регулирах при натисната пружина от кобилицирата. Разхлабвам контра гайката, разхлабвам и реглажния болт, после почвам да навивам реглажния болт до първото леко съпротивление, след това връщам на 180 градуса и затягам контра гайката. Направих го както е написано тук http://dox.bg/files/dw?a=6d207be041, файла го намерих в една от темите за реглаж на дюзи.


Регулира ли валовете?
 

Кои валове да регулирам, дюзите ли искаш да кажеш ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорих с познат от Порше пловдив, след като му обясних за какво става на въпрос, се оказа, че е от демпферната шайба на алтернатора. Смених я и всичко се оправи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...