Jump to content

Проблем с газовата. Съвет за избор на бутилка, нивомер и газов клапан.


Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

понеже от 4-5 дни имам проблем с работата на газ - някакво запушване. Първо запушването беше тотално, после от само себе си се поотпуши малко. Вчера чистих газовия клапан. Доста боклук излезе от него, но за съжаление нямах нов филтър. Измих стария с бензин, но по принцип е доста замазан. Ефект от цялата процедура нямаше, което ме кара да мисля, че запушването вероятно е в сондата в бутилката. Възможно ли е?

 

Бутилката е стара (2007 г.) и миналата година момчето на ГТП-то ми спомена, че според някакви указания тази година няма да мога да мина преглед с тази бутилка, защото е стара. Сондата е турска, кранчетата и вече не затварят напълно. При зареждане не изключва на 80% бутилка. За капак сега и запушването. Нещата отиват към нова сонда и бутилка. Какво ще ми препоръчате? Бутилката - най-обикновена на 244 мм с вместимост 40-50 литра. Има ли марка или производство, което е за предпочитане? В смисъл да е по-качествено.

 

Сондата - ясно, че трябва да е с предпазен клапан. Какво ще препоръчате? Чета за доста проблемни такива. На коя някаква гумичка изплюла, на коя клапана заседнал. Има ли безпроблемни? Предпочитам да е с изход за тръба 8 мм към изпарителя, но не е задължително.

 

Газовия клапан - предпочитам да е такъв, на който мога да сменя филтъра и да го почистя, без да го демонтирам от тръбите. Нещо такова.

 

И всичко хубаво, но нищо не ми гарантира, че няма да се набуха и новата сонда с боклуци. Има ли нещо, като филтър за течна фаза, който да монтирам преди бутилката? Аз лично не попаднах на такова нещо. Мислех си евентуално един газов клапан, който да включвам преди зареждане.

 

Предварително благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за нивомерите - аз лично нямам никакви оплаквания от BRC Europa 2 (с червената бобина) и от OMB. BRC-то е просто желязно във всяко отношение. Винаги спира на едно и също количество газ. OMB-то не отстъпва, с тази разлика, че при OMB се ползва външно (на друг производител) сензорче за нивото, което трудно се настройва, а и не всички сензорчета са особено читави. Проблеми с раздути и изплюти гумички не съм имал. Нито пък се е запушвало нещо по тях.

Редактирано от kerekovski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...