Jump to content

Теч на масло ЕГР


sievers

Recommended Posts

Здравейте,

имам теч на масло от ЕГР-а колата е 1.9 tdi AHF мотор. На пръв поглед ми казаха, че вероятно имам луфт в турбината и затова избива маслото от там ? Моля да споделите мнение ако вече сте се сблъсквали с такъв проблем. Това ли е признака, че турбото си заминава ?Благодаря Ви предварително!

П.с. четох че се сменя някаква гарнитурка на ЕГРа и теча спирал, но ми казаха че тогава колата щяла да изхвърля маслото през ауспуха.

Поздрави, Ники

Редактирано от sievers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двете нямат нищо общо. Въздуховодите винаги имат минимално омасляване най-малкото заради картерната вентилация. При мен например след почистване на ЕГР-а, спря да тече масло от него. Преценката за това дали трябва да се смени гарнитура може да се направи, ако разбереш откъде точно тече.

Признак за проблем с турбото може да е по-скоро сравнително бързо спадане на нивото на маслото в картера.

Редактирано от Buddah
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво ъпваш? Казали са ти нещо. Да не говорим, че има куп теми по въпроса. Аз не съм виждал 15+-годишна ВАГ печка, на която да не избива масло, било то много или малко, от EGR-а. Нали се сещаш, че за 15 години това уплътнение вътре се изпича и вече не играе никаква роля като уплътнител. А чувал ли си, че EGR-а има капацитет/живот от около 200 000 км? Купи си нов EGR и като си тръгнал да даваш пари за глупости, една нова турбина ще си дойде на мястото в бюджета. А сега сериозно, като те дразни теча, смени уплътнението. Като си във филма с турбината, следи за нивото на маслото.
Няма смисъл да се филмираш. Карай си и си свиркай, защото има голям шанс турбото изобщо да не те предупреди преди да си отиде. Неведнъж съм виждал умрели турбини, които по нищо не си е личало, че ще заминат.
ПП. Един съвет - не ставай роб на купчина стари железа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...