Jump to content

Buddah

Members
  • Мнения

    899
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 1.9TDI ASZ

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София

Последни посетители

2383 профилни разглеждания

Buddah's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Признавам, че ситуацията е мистериозна. Ще изложа наред разсъжденията си, защото засега извод не мога да направя. Подкачащата помпа е тествана доста обстойно и най-вероятно е наред. Единственото, което не е направено е проверка на налягането, което достига, но тя така или иначе не е критична, особено когато системата е пълна поне до филтъра, какъвто е случая при теб. Не мисля, че проблемът е свързан със сензори/електроника, защото понякога имаш прикихване още в началото на въртенето. Това означава, че електрониката вече е засякла синхронизацията на валовете и се подава сигнал към инжекторите. Излиза, че разковничето трябва да се търси някъде между подкачащата помпа и инжекторите. Кихането преди да запали, когато се проявява проблема, за мен показва, че все пак става въпрос за липса на гориво - системата в някакъв момент се напълва и почва да влиза нещо в цилиндрите, но преди да се нагнети истински не може да работи нормално. Горивния филтър не сме го обсъждали детайлно, но според мен няма и смисъл, имайки предвид спорадичната проява на проблема. О-пръстените на инжекторите са нещо, с което нямам опит и не мога да коментирам. Тандем помпата има няколко типа конструкции от различни производители и предполагам всеки от тях върви със собствени специфични признаци на повреда. Не си се оплакал от тресене на място, прекъсване под товар, т.е. няма видими признаци за проблем там, но няма и как да го изключим. Моят опит показва, че единственият сигурен начин за диагностиката ѝ е замерване на налягането. Нещо, което не сме засегнали, е околната температура, при която се проявява проблема и ако забележиш, че се случва при по-ниски температури, определено бих се насочил към нея. Когато не е в добро състояние не успява да прекара сгъстеното гориво през филтъра. Като цяло трябва да кажа, че опитът ми е с по-старо поколение помпа-дюза и има някаква вероятност при теб да има допълнителни компоненти по горивната система, които не познавам.
  2. Пропусна да отговориш на първия въпрос
  3. Като повъртиш и дойде време да пали изведнъж ли става или покихва няколко пъти и тогава? При ръчната активация на подкачащата помпа тя би трябвало да се изключи след известно време, 30 сек примерно. Ако не си се ориентирал по слух и не си я чул да работи минути, може и да не е. Също така, когато системата се напълни и нагнети, звука на помпата се променя. Забеляза ли такова нещо? Още нещо във връзка с въздух в горивната система - често проблемите с оттеглянето на горивото към резервоара са по-слаби или изобщо не се проявяват, когато резервоарът е пълен. Опитай известно време да я държиш на повече от 60%.
  4. Седяла ли е непалена колата, когато това се случва? Не си описал и какво се случва докато въртиш продължително, опиши проблемната ситуация по-детайлно. "hot fix" не оправя нищо, само прикрива проблемни стартер и/или акумулатор.
  5. Проблем в кабелния сноп или конектора за инжекторите е възможност.
  6. Файловете не се свалят. Какво означава колата е с предварение?
  7. Най-вероятно е датчикът за външна температура. Принципно е закрепен от задната страна на лявата малка решетка, до мъгловката. Тъй като това става просто със щракване, без винтове и такива неща, се случва при по-силни сътресения да се разкачи. Ще разбереш дали е счупен, ако не можеш да го върнеш на мястото му. На снимката, която си качил, аз не виждам датчика изобщо. При теб мъгловка няма, но мисля, че си снимал същата решетка.
  8. При това положение според мен се концентрирай върху релето.
  9. Като казваш премигват имаш предвид гаснат-светват или по-силно - по-слабо?
  10. Buddah

    Съвет за турбо на ALH

    130 коня са на 1.35 бара фабрично, 150 на 1.55. Ако няма да качваш мощността, няма смисъл да качваш налягането, по-добре вземи същото турбо и се концентрирай върху другата работа, да не пренадува. По-голяма турбина ще стане по-лагава. За монтажа не мога да помогна.
  11. Buddah

    Масло

    505.01 е твоят стандарт.
  12. Написал си, че са сменени нафтовата помпа и тандем помпата. Тъй като и тандем помпата е нафтова помпа и предното предложение за въздух в системата е напълно валидно, съм длъжен да питам, помпата в резервоара провервна/сменена ли е? Най-лесно е да провериш ЕГР и клапата за меко гасене. Като ти загасне погледни, ЕГР трябва да е напълно затворен, а клапата за меко гасене трябва да е напълно отворена. Подкрепям идеята да провериш като цяло за пропуски по горивната система. Когато проблемът се случи, би могъл да провериш има ли изобщо гориво в горивния филтър. Как сте замерили дюзите? Какви стойности дават на 13, 18, 23 канал?
  13. Да, може да е от нея. Опити за диагностициране преди да са оправени известните проблеми е добър начин да похарчиш безсмислени пари.
  14. Опиши по-подробно - като ускоряваш само при пълен товар ли гасне или при всякакво ускорение или като минеш определени обороти, трябва ли да задържиш дълго, почва ли да прескача или просто спира директно ускорението, пропушва ли бяло и преди да изгасне, таблото гасне ли с колата дори? Като я палиш в какво се изразяват затрудненията, въртиш дълго и тръгва или киха с бял дим и след това пали, кога спира пушека? Какви са доработките?
×
×
  • Create New...