Jump to content

А3 1.6 - не върви както преди(занижена мощност)

hrmariann

Recommended Posts

Здравейте колеги, бях пускал тема, в която обяснявах как имам проблеми с оборотите на колата(А3 1.6 99г.) и ми препоръчахте да си изчистя дросел клапата и дебитомера. След почистването(не са сваляни, докъдето стигах със спрей за карбуратори ги почистих) нямах такива проблеми с оборотите първата седмица. Сега отново се появиха такива симптоми, но главното е, че когато колата загрее губи мощност, бавно наема и се случва да придърпва при ускорение. Случва ми се и като и дам ряз при 2-3 хиляди оборота, има заглъхване и след това сякаш се отпушва. Използвах търсачката за подобен проблем, но всеки с такъв или сходен проблем обяснява как е на късмет да се намерят проблемите при тези двигатели. Някои колеги бяха намерили читав сервиз, но се намира в София. Във Варна преди време когато я гледаха ми казаха "ами да има някакво замисляне и забиване, но не знаем откъде е, няма грешки, всичко е наред". Ако всичко беше наред нямаше да се държи така колата! Главният ми въпрос към вас е, ако някой колега от Варна знае за някакъв сервиз, който наистина си заслужава и биха ти обърнали внимание, а не просто да се сменят неща, нека напише адрес/име. Ако някой колега е изпитвал тези болки нека да сподели накъде да се насоча вече, загрее ли колата умира. Старият проблем с оборотите не съм сигурен как ще го реша, освен да си стрелям на посока с нови дросели и дебитомери, но .... Трябва ми сервиз в който да знаят какво правят, а аз да знам защо съм си платил като поп. 

От вчера и с газовото имам проблеми (с газов инжекцион съм), като превключи на газ колата след малко виждам, че е преминала автоматично на бензин отново. Ще се ходи и на сервиз за газта, той е най-спешен сякаш, но не знам хубави сервизи в града.

Благодаря за отделеното време, малко проблемите са ми много и се извинявам, ако съм объркал някой читател(просто вече съм отчаян с тези проблеми). Ще съм благодарен на отзовалите се.

Така описаните симптоми може да са много неща- ламбда сонда....дюзи....свещи.....дърпа въздух и от там да се бърка дебитомера. Може и температурен датчик да е,пробвай да го разкачиш и виж дали симптомите изчезват.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Аз лично залагам на темп.датчик......щом загрява и тогава почва да се бъгва екуто и да пуска грешна гориво-въздушна смес.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Преди време имах други проблеми (като стигнеше 90 градуса и гаснеше), тогава махнахме катализатора и сменихме датчика на коляновия вал. Да разкача температурния датчик и така да пробвам?