Jump to content

B4 ADA гасне на празен ход


ставров

Recommended Posts

Няколко седмици ме измъчваха завишени обороти на празен ход 1200-1300 когато е загряла, но не всеки път. Тази сутрин ново дваесе. 6-7 минути загрявах на място и тръгнах. На първия светофар оборотите паднаха на около 600 и колата само що не угасна. Едвам работи на 500-600 оборота и лампата за акомулатора леко мига. На следващото спиране отново еднакво - падат оборотите. На доста спирания и угасна. Когато угасне, на ауточека излиза индикация че няма гориво, а резервоара е половин с бензин. Колата има и АГУ и еднакво се случва на двете горива. Иначе, колата ускорява и върви нормално.

Преди година и нещо промих превентивно стъпковото моторче. ТПС-то цъка, но не съм го скоро замервал. Синия датчик замерих преди 2 седмици - на около 80 градуса даде 350ома, което би трябвало да е нормално.

При първа възможност отново ще промия стъковото моторче. Още нещо да трябва да се направи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега провери си маркучите на ст. мотор. при мен имаше този проблем, единият маркуч беше разцепен от долу  и не се вижда а смуче въздух от там и на обороти гасне.         

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Промих стъпковото моторче с кореселин. Веднага след паленето на колата, отново правеше същия проблем, но след загряване и отваряне на термостата се оправи. Няколко дни нямам проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега това за мен е странно, ако само на газ го прави вероятно въздух в изпарителя и когато е отворил термостата е  изгонил въздуха. но щом се е оправила колата давай газ и успех. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...