Jump to content

След изкъртена предна броня ,проблем с автопилота,брейк асистънс и нивомат


Hinko

Recommended Posts

Здравейте и честита коледа! Вчера на паркинг ми бе разкачена предна броня от "колега" -тоест счупени носачи на маската от ляво на дясно.При огледа освен тези щети ,видях скъсан кабел на някакъв датчик от ляво на номера ,но зад бронята.Парктр. работеше , така че предположих, че е някой от тези за удар-еър бег.Беше  се отскубнал от буксата.Наместих нещата по Български , след оглед при  застраховател,но ми изписа -брейк гуард оф и не след дълго разбрах че и авто пилота не работи .За капак ми светнаха жълтата и зелената лампи за нивото на съспенсията- нивомат, като зелената изгасна , на жълтата свети постоянно.На режим АУТО предницата пада долу.При ръчен контрол се вдига ,но едва едва,като при вдигане-напомпване, свети и зелената.След като вдигне -чакане дълго време , зелената изгасва  , а жълтата си свети.  Въпросът ми е ...може ли да  карам с тази постоянна жълта лампа,докато влезна за сервизиране след 10-на дни.. компресора спира да работи, след като изгасне зелената или обратното.  Благодаря и успешна Нова Година!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз наистина не адресирам проблемите с нивомата с щетата на паркинга...А и какъв е бил този удар на паркинг чак пък толкова...Сигурен ли си, че не си имал симптоми на проблем с въздушното и преди тази случка? Иначе при мен работи така: Когато се сваля свети само зелената, когато се вдига, не свети нито една от двете, а когато заключа окачването на Jacking mode свети само жълтата постоянно. Вдигането и свалянето са доста бързи и чевръсти. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих я карал, не зная къде седи компресора, при мен на а8 е зад лявата решетка и ако при ку7 е там, може да е повреден или някой мъркуч спукан при удара? Знам ли?

Ако я изчетете с ВкДС ше каже има ли еър лийк или някаква повреда. Или просто този повреден датчик има участие в случката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се разходя до сервиза на Райно в първите дни на новата година и ще видим какво е-ще пиша.Компресора е в левия преден подкалник.Работи но мудно вдига от земята до комфорт.В началото нищо не се случва, после мига жълтата, после свети постоянно , а пък зелената почва да мига и едва тогава се чува ,че заработва компресора и едва се вдига .Това се случва само ако е паднала предницата и то контролирано от един от винтилите.Проблема е че не знае кога да спре и пада на "корем" , но само отпред и то след извистно време след като изгася мотора.А понякога когато отворя врата пак пада моментално до долу.Симптоми никакви не съм имал преди -карал съм я само на ауто режим и проблемите дойдоха два дни след изкъртването- дори не е удар.А авто пилота и дистроника ги оправих-просто скъсан кабел на един датчик на бронята но не е парктр. датчик.Вероятно за удар за еър бека. Ще пиша каква е присъдата като я прочетат колата.

          ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита Нова Година на всички колеги. По темата- след внимателен оглед на нивомерните датчици открих преден ляв с главата на долу тоест -беше се измъкнал от горния носач където му е мястото. След кратка  намеса от мен проблема беше отстанен и дори и компа не хваща грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само скъсания кабел на един от датчиците за удар , който пък е свързан в обща система с авто пилота и дистроникът-разбирай спирачния асистент за предотвратяване на удар с обект пред автомобила. Но датчика на нивомата беше се измъктал от отвора в гарния носач, или носача е с по-голям отвор или датчика е с по-тънък накрайник за закрепване.Заради това и малко го преправих , но сега е бетон-не хлопа нагоре-надолу и не се измъква при голяма амплитуда на движение на носача.От цялата работа наистина минах с 30 лв. за диагностика, а другото от мен- е поизмръзнах един ден но оправих нещата ,в това число и бронята укрепих докато решат Алианц какво ще признаят за щета -маска, броня и лява вежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...