Jump to content

1.9TDI ръчка изгуби скорости без да е карана


s7r3l0k

Recommended Posts

Вчера, след един ден престой на скорост на равно, без преди това да е имала признаци за губене на скорости, колата просто остана без тях. Като се качих и опитах да изключа от скорост, за да запаля и тръгна, ми костваше прилагане на голяма сила, за да изключа от първа скорост. След това се опитах да вкарам пак някоя скорст на изгасен двигател, но без успех. На всяка скорост лоста заяждаше без да мога да избера нито една. Запалих и за момент нещата се оправиха. Но докато пробвам всичките скорости, проблема се появи отново и лоста не влизаше на никоя от скоростите. Лоста се движи само настрани, но не помръдва напред и назад. Пробвах с напомпване на съединителя, но пак не помогна. Нямаше и хъркане, сякаш не съм натиснал съединителя. Изчаках 20-30 секунди на запален двигател и всичко си дойде на мястото. Повече след това нямах проблеми.

 

Досега съм имал и имам проблеми с трудно включване на първа със специфичния щракащ звук при включване и трудно нацелване на скоростите, което вероятно е моя вина, след като си играх няколко пъти да настройвам жилата откъм кутията.

Два пъти съм губил скорости след 300км по Тракия, като първият път се появиха след като колата престоя една вечер, на втория път се оправиха малко след като ги изгубих. Това беше преди около 2 години, като от тогава насам, не ми се е случвало да губя скорости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колега, провери първо жилата дали се движат свободно. На мен ми хръцаше на 1ва, 3та и 5та скорост (по елементарната логика когато лоста е в позиция напред). Сменях масла на скорости и секви други тъпотии докато най-на края не смених една втулка на скоростния лост и настроих жилата както на линка по-долу. 

Прегледай целия канал има доста полезна информация отностно тия жила, избирачи и т.н.

Успех!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жилата са настройвани поне 3 пъти, пръскал съм им пластмасовите механизми с пружината, които ги заключват в обтегната позиция, да не би да заяждат. Ефект няма. Коя втулка си сменил? При мен тези за движение напред-назад и настрани са наред и нямат луфт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменях втулка на скоростния лост, но при теб ми прилича на пластмасовия водач който ако погледнеш на клипчето е написано UP на него. На този пич му разгледах целия канал преди няколко месеца, понеже ми стана интересно :) има доста причини от които могат да ти избягат скоростите както описваш ти, но според мен филма ти е някъде по избирач-а. Накарай някой твой приятел да ръчка скоростите на угасен мотор, докато ти гледаш избирач-а ти кви ги върши. После опитай с ръка да местиш лапата на избирача и виж дали заяжда някъде. Прегледай за луфтове по жилата също. Щом жилата са настройвани 3 пъти и все пак губи скоростите, значи някъде се създава луфт.  Прикачвам ти снимка на въпросното жило на което трябва да обърнеш най-голямо внимание. Успех ;) 

Capture.PNG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах, скоростите ги е губила напълно 3 пъти за 3 години, като първите 2 пъти се случиха в рамките на може би месец и чак сега, след почти 2 години ми се случи пак.

По-досадно е ненацелването на скоростите, което преди да пипна жилата го нямаше в такава степен. На трета, дръпвам лоста директно надолу и вместо да влезе 4-та, той опира в нещо и трябва да го мръдна няколко мм вдясно, за да влезе в скоростта. Някой път третата влиза с едно неприятно прехрупване от скоростния механизъм в купето, а не механизма над скоростната кутия. Веднъж ми се случи от трета, вместо да превключа на четвърта, да влезе във втора скорост и веселбата беше максимална.

 

Ще прегледам механизма отпред, но не очаквам да разбера нещо от там. Цялата драма е в нежеланието ми да свалям изпускателната система, за да се добера до механизма на скоростния лост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат, все ме навява на тезата, че наистина трябва да гледаш механизма отпред :) до колкото знам на него има някакъв тампон който се прецаквал и к*р скорости. Съвета ми е да идеш при някой компетентен за да не си създадеш допълнителни главоболия... Като не ти е ясно толкова ти казах - прегледай на този човек канала в ютуб и ще започне да ти става ясно кое какво е и т.н. пък после барникай. На гъдаене няма да стане ;) успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...