Jump to content

Проблем със скоростната кутия


zanio

Recommended Posts

Колеги появи се кофти проблем със скоростната кутия на колата и бих се радвал тези, които са по запознати, да споделят някакви мнения или да ми дадете координатите на някой майстор, който би я прегледал и дал по-конкретно мнение (става дума за София). Колата е А3-ка, 99-та година, мотор AKL (1.6) - всички знаят за доста лошата скоростната кутия, която има този модел, та при мен се случи следното - маслото от скоростите започна да изтича супер бързо, което съответно води до невъзможност почти до превключването им и до доста шумове, когато си на скорост. Вчера пробвах да долея малко масло, за да не стои суха кутията, но докато още доливах, то изтичаше горе-долу със същото темпо, с което наливах... Много ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина не съм сигурен от къде точно е течът... трудно ми е да погледна от къде точно тече, тъй като нямам къде да я повдигна и да разгледам отдолу...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Местата,от които изтича бързо са две:от пробката за източване на маслото или от гарнитурата страничният капак на кутията.А най-гадното е корпуса на кутията да е спукан някъде.Ще трябва да се погледне иначе гадаем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря за отговора и знам... за жалост е така. Ако имаш някакъв майстор в предвид, много бих се радвал да споделиш, за да я закарам и да я погледнат. 

 

Впрочем преди няколко седмици, имаше пак лек теч, ама наистина много леко и с времето просто нивото спадна повечко. Закарах я на майстор и без много да я гледа - каза, че нямало да изкара и 100 километра... Тогава само я напълних догоре и я карах сигурно 1000, и всичко си беше супер, но просто теча се усили адски много. Затова и искам препоръка за майстор, защото просто писва от пишман такива...

 

Много благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...