Jump to content

Шум при ускорение


valentin.petrov1

Recommended Posts

Здравейте ,  имам следния  проблем.  Колата е ауди а3  8p  DSG автомат 6 скорости. При ускорение  се  чува нещо  като виене / тропане. Съответно ,  кога скорстта  пада  съобразно с нея  и  виенето намаля. Изчетох доста и различни теми и тези , и стигнах до 2 извода , каре  или скоростна  кутия ( тук е  момента да спомена , че  при завиване наляво се  чува "щракането " на каре  ) . Ясно ми е  че  няма  как да се разбере  от четене , но  ако някой има  предположение  какво може да е да  удари  едно  рамо:)  Казаха  ми че  може да  бъде  и от  демпферната  шайба на  ремъка  , но  не съм сигурен. Благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така по описанието ти "звучи" като каре наистина, но без да се види си е само гадаене. Аз бих погледнал и лагер-главините все пак. 

Ако беше от демпферната шайба на ремъка си мисля че щеше да се чува и като подаваш газ на място. Не си споменал с кой двигател си между другото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за пропуска  А3 2.0 ТДИ 140 к.с.  И аз клоня към каре  или някой лагер , защото при задвижване на колата се чува този звук и то в обороти  . Исках да чуя мнения преди да се хвърлям в ремонти,защото ги знаем майсторите ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ако са вътрешни карета колата, ще ти тресе.Външни може. Но като завиваш наляво или надясно усилва ли се шума?Попринцип би трябвало като завиеш наляво натоварването да падне на дясното колело и обратно. Ако при завиване се усилва най-вероятно е лагер .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...