Jump to content

Audi Concert 2 cd + 5-канален усилвател - възможно ли е?


Ivanichkov

Recommended Posts

Здравейте,

Колата е А6 C5 2001г. (междинка), с един DIN и без Bose. Когато дойде беше с касетофон Concert с изгорял предусилвател. Изхвърлих го моментално, монтирах си моя плеър Pioneer deh-x8600bt и замених заводските говорители с двукомпонентни Hertz 16.5 (energy серия), захранени през Hertz EP-5, като заводски буфер остана да си свири през плеъра. Принципно няма драма, звука е приличен, но Pioneer-а много ме дразни, не пасва добре на вида заради преходната лайсна, не може да се укрепи като хората, декоративната му лайсна пада и т.н., абе дразнеща работа. 

В процеса на размисъл открих, че съм склонен да прежаля MP3, iPod контрола и bluetooth-а и да се задоволя с простото cd - Concert 2, стига да може от предусилвателя му да се извадят изходи за предна и задна линия + суб.

Директно на въпроса - възможно ли е "ваденето" на високоволтови изходи с преправяне? Наистина държа поне звука да остане през усливателя защото съм слушал няколко "Concert"-a и си е куца работа. Пускам темата преди да съм си купил сд, за да знам възможно ли е. 

 

P.S. - освен ако не супер елементарно, най-вероятно няма да се справя, така че съм отворен към предложения за колеги които се занимават с електроника и могат да го направят.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"  възможно ли е "ваденето" на високоволтови изходи с преправяне "

Няма нужда от преправяне. Усилвателя ти има вход по високо ниво, можеш да ползваш директно него вместо, да преправяш Concert-a и да вадиш от него вход по ниско ниво (RCA-a чинчове). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да извадиш сигнал за предни и задни, но за суб ще трябва да ползваш същия сигнал (от задните например).

Няма да е сложно, тъй като изходите са на тройната букса (тази която стандартно се ползва за чейнджър, CAN и фабричен усилвател)

http://www.ertasvc.ru/tovar/audi-concert-cd.htm

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на колегата Дидо Йорданов за схемата! Разбрах идеята, просто бях останал с впечатлението, че има изход само за "задна линия", но замисляйки се, за Bose трябва out и за предна.

Колега Lenin89 - никога не съм имал намерение да използвам входа по високо ниво и не съм го поставял като въпрос, защото не съм се и замислял, че някой би искал да го използва - качеството е доста по-лошо, по мое мнение! Благодаря за мнението ти все пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш мазохистично да върнеш Concert 2 в колата си по естетически причини? При това дърво като headunit дали ще ти върви сигналът по ниско или високо ниво ти е най-малката грижа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...