Jump to content

Съвет относно Ауди А4 Allroad 2.0 tfsi


Recommended Posts

Здравейте, 

опитвам се от известно време да си намеря читава А4 Allroad 2010-2011 г. Бях се спрял на двигател 2.0 тди, с ръчни скорости, но в Пловдив в момента пуснаха за продаване ето тази: https://www.mobile.bg/11531912282945005 

Тя е с двигател 2.0 тфси, който според продавача е сменян преди 30000км в официален сервиз на марката. 

Започнах да чета за този двигател и всичката информация, която намирам тук е че е проблемен и гори много масло. 

Въпросът ми е мислите ли, че ако е вярно че двигателя е на 30000 км. и ако при една диагностика всичко е наред, си заслужава да се купи този автомобил? Дали двигателят, който са поставили през 2015 г. е с изчистен дефект и няма да гори масло? И другият ми въпрос е за скоростната кутия - можете ли да ми кажете скъпа ли е подръжката на тази кутия и дали е здрава. Изчетох много мнения за мултитроник в форума, но за тази с троник не можах да намеря. 

Като цяло моля да ме посъветвате кое е по-разумно да купя 2.0 тди с ръчни скорости или тази кола със сменения двигател. За разхода на гориво ми е ясно, по важно ми е кой вариант е по-здрав и по-евтин за поддръжка.

Много ще съм ви благодарен ако получа професионално мнение от някой, който знае повече за въпросните коли. Тази от обявата я покарах и бях много впечатлен от всичко по нея. 

Благодаря предварително!

Редактирано от rkalamov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря за отговора! В крайна сметка се спрях на А4 Аllroad 2.0 TDI 177 кс, 2013 гидина от обява в мобиле.де, очаквам доставка до седмица.

Може ли да ме посъветвате къде е най-добре да обслужи в Пловдив? Трябва ли да отида за диагностика в официален сервиз или има и други места, където ще могат адекватно да я прегледат и обслужат? Също така ако някой знае има ли слаби места този автомобил и как трябва да го поддържам за да запазя най-дълго системите в него здрави ще съм ви много благодарен да споделите. Колата е с ръчни скорости на 122000км

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен избор. При фейслифта всички проблеми са изчистени. Ако е автоматик обслужването на кутията трябва да се прави на всеки 60 000км. На 6г. или 210 000км. имаш смяна на ремъци и ролки. Моторно масло не се подлъгвай по лонглайф интервалите да го сменяш на 30-20 и дори 15 000км. Сменяй на 10 000км. , ако караш повече на дълго 12-13 000км.

 

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора! А какво масло ще ми препоръчате да сложа? 

И пак да попитам за сервиз в Пловдив специализиран за марката? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...