Jump to content

Проблем със смяна на клеморед Б3


kaiser666

Recommended Posts

Купих някакъв клеморед и тръгнах да го сменявам. Прочетох, че има две винтчета които държат самия клеморед, но моите бяха запечатани заводски с нещо и отгоре имаше 30 годишна прах, за това и не успях да ги видя. Напънах клемореда да изскочи. (Това е стар гоуфаджийски трик ако не искаш да сваляш патрона на VW.) Само че клемореда се счупи на две. Като горната част от към патрона изчезна безследно в дълбините на таблото и така и не я видях. Сложих новия. но не работи адекватно, не съм сигурен, че дори е за моята кола, а реално нямам стар за сравнение. Струва ми се че има останало парче вътре в патрона от стария клеморед, или това е част от патрона? Тя се върти свободно, но не може да излезе. 

 

IMG_20180821_202557.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май си счупил пишката на патрона. Ще ти трява нов патрон, от който да вземеш само пишката и да я сложиш на стария. Така е за да можеш да ползваш стария ключ. Ако слагаш и нов клеморед - обикновено не се препоръчва Топран. Аз моя смених с Топран, понеже не намерих друг в магазина. Има около 6 години как работи при мен.

Има доста писано по темата, ползвай търсачката:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих до магазина днес да видя за патрон, но на него няма пластмаса, а само метална пишка.  Хората там ми казаха, че тя директно влиза в клемореда. Значи това бялото на снимката е останало от стария клеморед и ми пречи. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше счупен патрона, смених го, сега проблема е че механизма за заключване на волана работи когато си иска и дори на контакт леко задира в пръта. Ще потърся втора ръка алуминиевата джаджа на която се монтира патрона и клемореда, ако не я намеря ще резна пишката на механизма за заключване на волана, че малко ми обеле... косата. 

 

Тук има полезно видео: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...