Jump to content

Ауди А4Б5 Аванс процесор, метан


Recommended Posts

Здравейте, колата е А4Б5 125 кс, ADR мотор. Мисля, че открих причината за проблема, който имах но все пак не ми са ясни много аванс процсорите и газ емулаторите.

Та проблема беше, че колата започна да прекъсва на бензин, а на метан си работеше нормално както и преди. Заподозрени бяха дюзите, но след почистване с ултразвук, проблема си остана на 4 цилиндър независимо че разменихме дюзите. Свещи и бубини се провериха и мислех да взема бубина за проба, тъй като моята си е малко нацепена, но всички на тая възраст изглеждат така.

В крайна сметка, оказа се че там където кабелите към дюзите са прекъснати и са хванати за аванс процесора се  е разкъсала изолацията и е окъсило, като най - вероятно е изгорял аванс  процесора който е този http://elenagas.com/shop/аванс-процесор-AEB-510N-Cobra

Не знам каква е разликата мецду аванс процесор и газ емулатор. Питането ми е с какво мога да заменя този аванс процесор тъй като виждам че струва 110 лв, а емулаторите са 20-40 лв.

Метановата уредба е обикновена и не забелязвам други емулатори монтирани по нея.

Редактирано от batpets
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Предполагам аванс процесора се грижи за това, защото неговите кабели отиват към дюзите и към изпарителя. Просто въпроса ми е с какво е най - подходящо да го заменя и като цяло нещо друго необходимо ли  е да слагам за да работи по добре на метан, защото сега е пълен мъртвец ама аз съм и свикнал вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път чувам аванс процесор да се грижи за емулация на инжектори,но щом си го видял така трябва да е,абе ще му намериш кусура

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабелите които отиват към инжекторите са за тяхното емулиране, а най вероятно два кабела червен и черен отиват към редуктора за да разбере пустиняка, че превключвателя е в положение метан и да емулира бензиновите инжектори. Не е задължително да са ти сложили аванс процесор.

Изпратено от моят BENEFON SIGMA GOLD с любезното съдействие на МОБИКОМ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Давам малко обратна информация. Устройството за което съм дал линк по - горе е TAP и  не се занимава със симулиране на дюзите. Има друго предназначение с което не съм запознат. Оказа се че колата си има отделно и емулатор за дюзите, който си беше заминал и беше взел  и едната бензинов дюза със себе си :). След подмяната му с нов и една дюза от моргата вече колата си работи нормално на бензин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...