Jump to content

Смяна на пистов ремък и ролка


Zhivkov81

Recommended Posts

Здравейте колеги, нов съм във форума и от скоро съм собственик на А4 б8 2.0 тди авант 143коня с код на двигателя GACA. Та всичко е обслужени по колата, но ще трябва да сменям обтяжната ролка на външния ремък както и самия ремък. От време на време ролката подскача много леко и мисля че е заминала. Въпроса ми е как се сменя въпросната ролка, че това изглежда много трудна операция с оглед на това че мястото е много оскъдно. Моля за предложения за марка ролка и ремък и начин на монтаж и демонтаж.

Благодаря Ви предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря колега. Ще се сменя! А дали е възможно и да се чува едно като притракване от там,  не мога да го определя точно от къде е Щото си е дизел и си е шумно и без това!

И моля те препоръчай марка. И също така да питам трябва ли да се свали алтернатора за да се смени ролката? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може даже и скърцането да е от нея.Марка ИНА не се сваля алтернатора за да се смени.Сипи малко вода на ремъка докато работи колата и ако не спре да скърца не не е от него.Ама мако защото иначе ще ти измие очите.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какъв размер са болтовете които държат гредата под бронята(по три са от ляво и от дясно) ще трябва да намеря дълги такива преди да разглобя колата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера смених всичко. Отне ми около 4 часа. Бронята се сваля са 10 минути. След това се изважда гредата заедно с радиаторите  напред около 10 см. тя се държи общо на 6 болта.  Единствено обятжана ролка ме измъчи, трябваше да сваля алтернатора за да стигна до болта, който е отзад. Като старите ролки бяха на ина, а обтяжната ролка беше оригиналната със щампа на VW ?!?! (Колата на е на 280хил) пружината се беше деформирала и пластмасата под пружината беше потрошена. Обаче пак има леко вибриране на обтяжната ролка когато е на обороти, дали това е нормално?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...