Jump to content

Вибрации при ускорение на трета


rzr

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Колата не е точно Ауди, а Голф 6 2.0ТДИ 110 коня с ремап, но не мисля че има значение в случая. Преди няколко дни забелязах, че като забия газта до долу на трета скорост от около 2000 оборота, се появява вибрация, която трае до към 2800, където оборотите леко се замислят за момент и нагоре го изчиства и продължава да си ускорява нормално. Това го прави когато си иска, не е всеки път, един път изобщо го няма, друг път е по-леко, трети път е доста осезаемо, също така е само на трета, на друга скорост как ли не я тъпках да видя дали ще го направи - няма. Днес даже докато я пробвах по едно надолнище, пак така забих газта и след вибрацията, някъде на 3000 оборота се чу удар и веднага върнах, това беше еднократно, повече не го чух, но пак си е притеснително.

Опитах се да направя видео, тук го прави сравнително леко, но се вижда (а даже и се чува вибрацията, ако се слуша на колони с добър бас) въпросното по-бързо вдигане на оборотите от 2200 и замислянето на 2800 за момент.

https://streamable.com/nbx0e

Маховика и съединителя са чисто нови, на под 10 000км, усъмних се и в него, но дори да се е оказал менте и да е почнал да буксува толкова бързо, нали трябваше точно на по-високи предавки да го прави, а там няма проблем. Вътрешно каре или тампони на мотора също не ми се вярва, защо само на трета? Иначе самия мотор си работи и върви перфектно. По моята логика остава да е кутията. Още като взех колата, преди да я ремапна, имаше един лек дрънкащ звук, като на аксиален лагер, който изчезваше при натискане на съединителя и който си остана и след смяната му, което ме навежда на мисълта, че има проблем в самата кутия и ремапа я е доразбил, но това са си мои теории, надявам се някой на ти с кутиите да даде мнение дали симптомите отговарят на заминаваща кутия.

Редактирано от rzr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...