Jump to content

A3 8P Upgrade от обикновен рефлекторен фар към OEM Xenon


z00m

Recommended Posts

Здравейте колеги, търсих да открия подобна тема, много ми е странно, че не успях. Ако все пак има такава тема, моля да ми дадете линк.

 

Та какво съм намислил да предприема - искам да подменя оригиналните рефлекторни фарове на моята а3 8р с оригинални ксенонови такива с лупи и лед за дневни. Колата е 2009г. (ЕВРО 5 варианта).

Въпросите са ми няколко:

1. Знам, че има няколко опции за новите фарове - да бъдат динамични (завиващи с волана) и без тази функция. Аз лично не съм й фен, но каквито фарове изкочат, такива ще взема. Какво е вашето мнение относно това, кои биха били по-лесни за намиране и последващо инсталиране/кодиране?

2. Трябва ли да се подмени модула за фаровете или само кодиране на съществуващия ще бъде достатъчно? Предполагам консумацията на ксенона ще бъде различна от тази на халогена? Но пък и двете са 35 вата, което май означава еднаква. Нямам представа как се следи за изгоряла крушка при Ауди - по консумация или прекъсната верига.

3. Сегашните (рефлекторните) фарове имат ръчно модулиране нагоре и надолу според натоваренстта на колата, знам, че при ксенона това се случва автоматично. Въпросът ми е, може ли да остане както е сега или трябва да инсталирам моторчетата за саморегулаж с новите фарове? Аз лично не искам да го правя, та може ли да се кодира само част от функционалността на новите ксенонови фарове?

4. Оригинално ксенона на Ауди е 35W, мога ли да сложа на новите фарове 55W крушки с баласт и да нямам софтуерен проблем?

5. Последно но не и по важност - моля за инфо кой може да извърши описаното по-горе кодиране в гр.София?

 

Благодаря на всички отзовали се и помогнали!

Поздрави!

Редактирано от z00m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...