Jump to content

Няма звук АУДИ Б8


stoyan1991

Recommended Posts

Здравейте,модела на колата ми е Ауди а4 Б8 2010 2.0 TDI . Имам следния проблем. Преди 2 години си сложих усилвател , като за сигнал на камбанките хванах от вградения суббуфер който се намира в багажника, всичко си беше ок. Напоследък ме дразнеше , че заема доста място в багажника и реших да го премахна . Махнах първо кабелите който водят към акумолатора , след това разкачих камбанките и остана само кабела за масата. Когато допрях отвертката до кабела на масата за да го развия от усилвателя , моментално штракна искра (което е много странно ,бях премахнал абсолютно всички други кабели от усилвателя ) , както и да е ,развих го ,и забелязах , че от модула който се намира в багажника от дясната страна ,модула за навигацаията и мултимедията , пуши и мирише на изгоряло. Проверих отново дали нещо не съм допрял по грешка някой кабел защото реално в усилвателя нямаше абсолютно никакво напрежение от никъде защото бях премахнал абсолютно всички други кабели . Проследих кабела за масата ,преди 2 години съм го вързал върху други два кабела който бяха заземени върху ламарините на колата от дясната страна , тези два кабела към който отгоре бях поставил моя , водеха точно във модула за мултимедията.И по някакъв начин съм дал на късо. Грешката си е абсолютно и само моя. Въпроса ми към вас е как да оправя последствията :D

В момента навигацията , радиото и абсолютно всичко по колата си работи перфектно, освен че няма звук от говорителите , нито на радио , нито на сд нито аух и т.н . В настройките на звука абсолютно всичко стой намалено и не ми дава да го усиля. Мисля си , че е изгоряло стъпалото за говорителите което се намира в модула. Все пак реших да пробвам старите трикове при проблем с подобни автомобили , току виж се оправи. Разкачих акумолатора за известно време ( не помогна) , разкачих модула за известно време ( и това не помогна) , проверих за изгорял бушон , но само от дясната страна до волана и там нямаше изгоряли (другите не съм ги проверил), но в книжката за бушоните не пише да съществува бушон свързван със аудио системата, и затова не съм и гледал другите бушони.

Моля дайте някакъв съвет как да постъпя,някакъв трик или съвет. Според мен е изгоряло стъпалото , смяна не знам дали е възмона , а отностно смяна на целия модул , и по този въпрос ще ви помоля да ме светнете и това как става и колко скъпо излиза ?

Благодаря ви ! :)

 

П.С , Модела на навигацията е , MMI 3G

Редактирано от stoyan1991
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поначало в електрониката това което пропуши то е изгорялото. Бушон обаче не е - те не пушат и не миришат като изгорят. Ако отвориш въпросния модул би трябвало визуално да си личи. Най-вероятно е някой чип.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се наложи цялостна смяна на модула (която предполагам ще се наложи). Как бихте ми помогнали с избора на нов, защото има много подобни автомобили на части и мисля че няма да е трудно да открия, но освен че трябва да е от същия модел и да е MMI 3G, и буксите да пасват, какво друго трябва да се погледне за да съм сигорен, че ще стане?  И налага ли се специална активация или се активира само с продуктовия ключ който в повечето случей е написан върху модула? 

Редактирано от stoyan1991
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...