Jump to content

Audi А3 1.9 TDI 105Hp NO POWER!

Николай_

Recommended Posts

Здравейте, Колеги !

Буквално преди няколко часа се сдобих с този автомобил: Audi А3 8P Sportback 1.9TDI 105Hp 2006г.

Колата е Английка, като имам намерение да я карам в Кралството, защото тук живея. 

Накратко за автомобила с какви проблеми го купих и какви установих в последствие( тъй де в рамките на 2ч и 120км. ) 

Отидох да го купя с опоменат проблем, светеща лампа и нямащо мощност, но с перфектна работа на мотора. 

Изчетох много материал по темата преди това, като се надявах и все още се нядявам да не е нещо сериозно , но като отидох на място се оказа, че положението не е както го очаквах. действително мотора работи перфектно , с един малък и дразнещ шум идващ някъде отдолу , който впоследствие установих, че изчезва като натисна съединителя, придружено с леко придърпване, може дори да го нарека подскачане при тръгване... вече се сещате какво е, но аз го научих вече късно от майстора , по негови думи комплект съединител ще реши проблема с/у 500£ нали .. :D 

но пък съм могъл да я покарам още така, което ме успокоява ама донякъде !  Този за сега е вторичен проблем, съществения е друг : както вече казах двигателя работи перфектно, поне аз така го чувам, да мърка като коте, но пък не върви изобщо, няма го никакъв още от старта и така до максимум 80км и с не повече от 2500-3000 оборота, на място се форсира горе-долу добре. като види баир и умира.При настъпване в ниските предавки пуши черно иначе не. но пък го прибрах 120 км. и по стръмен участък беше удоволствие да го карам :D Знам, че проблемите може да са много и всякакви, прочетох доста теми, въпреки, че не открих идентичен проблем ... при всички колите вървят поне и по някое време умират и след рестарт на двигателя всичко е ок, а мойта не иска да отцепи ...и искам да знам от къде да започна , колата е при майстор, но не ми се сменяват 100 неща за да стигна до правилното , щото това дърво съм го ял вече, и ще съм много благодарен ако събера компетентни мнения , преди някой си да ми казва трябва да смениш ей това тук , и ей това .. абе я това, че е тръгнало да не те остави някъде ! 

Благодаря предварително! 

3218BB8F-5A75-4F76-A737-E8A746EA5B04.jpeg

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...